Ministar Bošnjaković je od države u kojoj je glavno načelo ”pravda za sve”, danas stvorio pravosudnu mafiju koja je nametnula lihvarsku kamatu

0
2435

Premijera i predsjednika HDZ-a Plenkovića se odavno trebao riješiti HDZ jer on nije ni lider ni državnik, a hrvatskoj državi je nanio više zla i štete nego svi njegovi  udbaško kosovski predhodnici. Svi oni su bili izvrsne sluge stranim moćnicima, a lažljivci, pljačkaši i diktatori nezainteresiranom i nemoćnom hrvatskom narodu koji još nije izišao iz okova jednoumlja pa mu je još uvijek ideja vodilja jednakost, čega nije bilo ni u bivšoj komunstičkoj državi.

Mnogi hrvatski birači ne razumiju demokraciju ni kapitalizam pa donose loše odluke na izborima. U Hrvatskoj i najmanja općina ima svoja poduzeća preko kojih načelnici kradu porezne obveznike i dobivaju izbore, a to je protivno načelima demokracije i slobodnog tržišta. To je socijalistčko i skupo upravljanje jer ovom državom i dalje upravljaju jugoslaveni, udbaši, kosovci  ili njihovi potomci uz pomoć socijalističkog sindikata koji se bavi gospodarstvom umjesto da štiti prava radnika. Oni su ostatak sindikata iz bivše komunidstičke države, a dok ih slušamo, vidimo tko su.

Danas je u Hrvatskoj stanje toliko porazno, a Plenković se hvali uspjesima. Krade se više nego ikada ranije. Vanjski dug države je ostao isti a možda i veći, nezaposlenost je veća nego ikada. Naime, on tvrdi da je danas najmanje nezaposlenih, ali nikad ne spominje koliko se Hrvata odselilo u strane države. Zašto ne iznese narodu koliko je novih radnih mjesta otvorio i koliko poduzeća je osnovano ako isključimo radna mjesta u administaraciji. Laže nas i obmanjuje, a mi ga i dalje podržavamo.

Pogledajmo njegova ministarstva. Ima možda tri četiri dobra ministara, a svi drugi su neznalice, poslušnici, licemjeri i lažljivci nesposobni za funkcije koje obnašaju. No, i dobri ministri nisu u stanju dati ostavke iz moralnih principa jer ne mogu sprovesti svoje ideje zbog Plenkovićeve bahatosti i samovolje. Oni se  odriču svoje savjesti, a država sa takvim ministrima mora bankrotirati i sva imovina će postati bezvrijedna zbog velikih poreznih nameta koje nameće Plenković. Dakle, HDZ je postala Partija, a najmanje demokratska stranka.

Ne mogu vjerovati da HDZ i dalje ima najveću podršku biračkog tijela  Znam koliko zla su Hrvatima nanijeli srpski primitivci i zločinci te koliko su Hrvati žudili za hrvatskom državom, ali današnji HDZ nije ni sjena Tuđmanovog HDZ-a. HDZ je danas antihrvatska stranka jer su je okupirali potomci komunista, udbaša i kosovaca predvođeni manipulatorom Šeksom i sličnim izdajnicaima koji nikad nisu željeli suverenu i nezavisnu  Hrvatsku. Tek kad se HDZ riješi Šeksa, HDZ  može postati domoljubna, demokratska i konzervativna stranka koja će štititi interese hrvatske države i naroda. Nedavno nam je i Glavaš otkrio svoju prošlost.

Iz HDZ-a treba ukloniti jugoslavene, udbaše, kosovce i njihove potomke, a iznad svega Plenkovića, ako želimo povratak hrvatskog potomstva u Hrvatsku. Hrvatskoj trebaju brze i učinkovite reforme da bi stala na noge, najviše u državnoj administraciji i pravosuđu jer ovakva administracija i ovakvo pravosuđe vodi je u bankrot. Naime, Hrvatskoj treba novi Ustav i novi kapitalistički zakoni jer oboje su i danas komunistički, ali tko od sabornika razumije demokraciju, slobodu i kapitalizam? Plenković namjerno ruši krvlju stečenu državu, a mi ga i dalje podržavamo.  Sve ću elaborirati.

Ministar Bošnjaković je od države u kojoj je glavno načelo ”pravda za sve”, danas  stvorio pravosudnu  mafiju koja je nametnula lihvarsku kamatu.  Kolike su kamate na dugove, a kolike su na štednju? Tko goni Hrvate iz njihovih ognjišta ako ne ove lihvarske kamate i političari? U kojoj državi se dugovi mogu prodavati odvjetnicima? Svi zakoni koji nisu komunistički, a doneseni su u ovoj državi prilagođeni su odvjetnicima isto kao u slučaju Agrokora. Međutim, u kapitalizmu se ponekad dugove otpisuje i vodi ih se kao poslovne gubitke. U Hrvatskoj politčari su navalili na sirotinju koja se zbog tih lihvarskih kamata mora iseljavati.

Premijer Plenković nastoji ukinuti i zabraniti poklič ”ZDS” bez donošenja zakona i tako se otkrio kao pravi dikatator, pravi nasljednik Broza. Priprema se zabrana tog pokliča na prijedlog povjerenstva kojeg je sam odabrao  i koji su činili jugoslaveni –  bivši i sadašnji jugoslaveni, udbaši i  kosovci – jer su ga navodno koristili ustaše. Međutim, uz taj poklič je obranjena i stvorena suverena i nezavisna hrvatska država, a  petoktraka je ostala kao spomen na idilično komunističko i srbijansko bratstvo mada je pod tim simbolom pobijeno bez ikakvog suda više od 600 tisuća Hrvata. Pod tim simbolom je također izvršena agresija na Hrvatsku.

Štoviše, Pupovac istovremeno i ponosno izjavljuje da kokarda nije zabranjena u Hrvatskoj, a Plenković šuti  kao i obično kad su u pitanju hrvatski  interesi. Zar nas sve zajedeno nije sram da takav čovjek upravlja Hrvatskom?  Danas on Hrvatskoj čini više zla nego što su ga ranije učinili Mesić, Josipović, Račan Sanader, Kosor i Milanović.

Kada su otkriveni srbijanski i srbski ratni zločinci, Plenković na preporuku Pupovca izbacuje iz istražnog tima u Vukovaru policajca Kajkića i prikriva srbijanske zločince i diciplinski progoni policajca Kajkića koji je otkrio srbijanske koljače na Ovčari i diljem Srema i Slavonije. Mnogi od tih ratnih zločinaca danas obnašaju vlast u Hrvatskoj,  što nam još jednom jasno pokazuje tko je Plenković. Što je sa onim Srbima koji su branili svoju domovinu Hrvatsku? Zar oni nisu zaslužili pažnju Premijera? Njih nigdje nema, a to nam nedvojberno pokazuje tko je Plenković.

No, Pupovac ni tu nije stao nego je pojavom generala Norca na proslavi ratne operacije ‘Medački žep” Norca i sve branitelje Gospića nazvao fašistima i ustašama, a Plenković i dalje šuti. Međutim, Pupovac vodi stranku koju je utemeljio osuđeni ratni zločinac Hadžić  i uz pomoć Plenkovića vlada i upravlja Hrvatskom. Istovremeno i osuđeni ratni zločinac Šešelj djeluje u srbijanskoj Skupštini, a Plenković i dalje šuti. Čije interese zastupa premijer Plenković svojom šutnjom?

Taj isti ”demokrat” Plenković pod svaku cijenu želi zabraniti održavanje referenduma o promjeni izbornog zakona, smanjenje broja sabornika  i davanje jednakih prava svim hrvatskim državljanima bez obzira gdje rade ili borave. Isto tako demokrat Plenković želi zabraniti referendum o ”Istanbulskoj konvenciji”. Doista demokrat! On još nije shvatio da je u demokrastkoj državi suveren birač umjesto političara.

Na svake moguće načine pokušava zabraniti porosvjed u Vukovaru zbog nekažnjavanja srbskih i srbijanskih ratnih zločinaca. Zamislimo se načas tko je Šeks ako je od 2 tisuće kaznenih prijava  procesuirao samo 25. Danas se opravdava na račun pokojnog Tuđman jer ga ovaj više ne može opovrgnuti. Komu treba takav političar?

Međutim, u Hrvatskoj i dalje se progone zviždači ako prozovu političare zbog lopovluka, ali nema zakona koji bi zaštitio zviždače od političara. Političari su javne osobe, isto kao i novinari ili estrada pa ako žele da ih se ne proziva, neka se povuku iz politike, novinarstva ili estrade. Dakle, u Hrvatskoj i dalje caruje verbalni delikt, a tvrdi se da imamo demokraciju. U Hrvatkoj nema demokracije niti je država demokratski uređena. Na snazi su i dalje komunistički zakoni pa birokracija provocira građane umjesto da im pomogne.

Možda se ovaj narod još uvijek sjeća kriminalnih radnji haenesovca Vrdoljaka.  Može li razuman političar sa njim koalirati i očekavzti podršku birača? Čekam da počnu zime i grijanje pa će se vidjeti koliko im je električne račune povećao Vrdoljak. Koliko je zaradio na razdjenicimna za grijanje? No, ni to se Plenkovića ne tiče jer njegovo je geslo: ”Vlast pod svaku cijenu.” Sebe je okružio sa ljudima protiv kojih su podignute optužnice, a mnogi nod njih će biti osuđeni.

Takav političar ne može voditi državu pa treba njega i njegovu Vladu rušiti svakodnevnim prosvjedima jer to je jedino demokratsko pravo koje nam je preostalo da se riješimo bahatog diktatora.

Srećko Radović
HOP