Primorski dožupan u Srbiji razgalio dušu velikosrpskog propagandiste

0
5606

Nije novost da se politički aktivni pripadnici srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj prilikom posjeta svojoj matičnoj planeti Srbiji zanesu i javno iznesu ono što misle i kako doživljavaju Republiku Hrvatsku, pa se tako iskreno zanio i dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula prilikom svog boravka u Srbiji, gdje je nazočio nevinom Festivalu trube.

Tom prilikom je za jedan lokalni  medij izjavio: “Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotara iz Primorsko goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, Republici Hrvatskoj”.
Ajmo reći da je zapravo mislio da je Hrvatska za njega i dobar dio pripadnika srpske manjine zapravo privremena otegotna okolnost u kojoj eto trenutno žive, primaju plaću i rade na poslovima etno biznisa.

HSP Primorsko-goranske županije oštro osuđuje ovakav pročetnički istup gospodina Mamule te zahtijevamo službenu ispriku župana Komadine i razriješenje dužnosti navedenog gospodina sa mjesta dožupana Primorsko-goranske županije.

Hrvatima u Hrvatskoj je dosta velikosrpskih političara zagrnutih plaštem demokracije koji mišlju, riječju, djelom i propustima podrivaju suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske.

HSP primorsko goranske županije

Nikica Augustinović, predsjednik