U hrvatskim županijama sa većinom Srba pobijedio Čović

0
4304

Dragan Čović je pobijedio u općinama u Federaciji BiH u kojima su većinsko stanovništvo Srbi i ili Srbi imaju relativnu većinu.
Tako je u Drvaru svoje glasove njemu dalo čak 51 posto glasača, a prvi sljedeći kandidat Jerko Ivanković Lijanović dobio je 14 posto podrške. U Grahovu je pobjeda bila još nadmoćnija – Dragan Čović je osvojio blizu 61% glasova, a prvi sljedeći kandidat tek oko 13%.

Jadan je HDZ u Hrvatskoj i BiH kada Hrvati ovise o Miloradu Dodiku.

Da. treba promijeniti izborni zakon u BiH kako Bošnjaci ne bi više mogli Hrvatima birati njihovog političkog predstavnka, jednog od 3 člana predsjedništva BIH.
Da, promjena izbornog zakona spriječila bi Komšića i njemu slične da varaju Hrvate na izborima.
Ali, Komšić i izborni zakon jedan su dio problema.

Drugi dio problema je činjenica da g. Čović sigurno nije autentičan predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Čović se jednako brine za nacionalne interese Hrvata u BiH koliko se Plenković brine za nacionalne interese Hrvata u Hrvatskoj.

Čović je toliko sposoban i spreman boriti se sa međunarodnom zajednicom za prava Hrvata u BiH, koliko je Plenkovićspreman i sposoban boriti se sa Europskom komisijom za interese Hrvata u Hrvatskoj.

I u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini sa hrvatskim se narodom upravlja pomoću dvije poluge. Jedna poluga su stranke koje aktivno i javno napadaju nacionalne interese Hrvata u obje države, a druga je poluga vodstvo stranke koja deklarativno brani interese Hrvata, a u stvari njezini vođe – brane samo svoje osobne interese.

Da, glavni problem su Čović i Plenković, a ne Komšić i Pupovac.- napisala je Željka Markić.

FB_IMG_1539043962641

Koliko cijene Hrvati Komšića govore ove brojke.

glasanje

Bosanski tip glasovanja- 112% glasača izabralo je ovu dvojicu

“Komšić se nije mogao treći put kandidirati i došlo je do raspada pseudograđanske scene. Čović i HDZ BiH rade ključnu pogrešku, oni su u poziciji kad se nije mogla formirati vlast bez njih trebali uvjetovati ulazak u vlast promjenom izbornog zakona. Umjesto toga oni su 4 godine davali legitimitet nakaradnom državnom ustroju i sad se čude i kukaju. Kažu nisu mogli kroz institucije. Što onda rade, zašto im daju legitimitet. Bojim se da će opet napraviti istu pogrešku i ući u vlast… Bojim se da ne pristanu za mrvicu vlasti progutati ovo s Komšićem i dati legitimitet ovom nakaradnom sklopu i da će se nastaviti proces iseljavanja Hrvata iz BiH.”- komentirao je Nino Raspudić.

Bakir, Čović i Dodig skupa jedu i piju te dogovaraju priču odnosno napade jedan na drugog. Kad se obrate medijima toliko idu u krajnost s lažima te potiču mržnju između naroda kao da će ponovo zaratit u BiH.To je jedna obićna predstava za javnost da sto duže ostanu u foteljama, kao što je to kod vas u RH”-piše B. Vidović

HOP