Ruskinja prijavila Hvarski ‘Carpe Diem’ policiji, predsjednici i britanskom konzulatu zbog masnica na rukama!

0
4921

Na naš portal je poslala pismo ruska državljanka ogorčena ponašanjem osiguranja u popularnom hvarskom klubu Carpe Diem na Hvaru, zbog banalnog snimanja video uratka na mobitelu tijekom plesa Ruskinja je izbačena iz kluba i nepotrebno zlostavljana.

Ruskinja je cijeli slučaj prijavila policiji i zatražila liječničku dokumentaciju. Kako nam je rekla; nikakvih drugih problema nije imala i otočani su bili jako korektni.

natalya

Zanima nas iz koje ste zemlje doputovali na odmor i da li razumijete Hrvatski jezik?

Imam duplo državljanstvo, britansko i rusko. Došla sam na festival iz Moskve, Rusija. Razumijem nešto hrvatskog (budući da je pomalo slično ruskom), ali ne govorim vaš jezik. Često putujem i posjećujem klubove i nikad nisam u svom životu dosad doživjela nešto tako šokantno.

Da li ste već dolazili na Hvar?

Prvi put sam posjetila Hvar, mještani su vrlo susretljivi (osim arogantne policije). I domaći i turisti su na festivalu bili ljubazni i dobro raspoloženi – bez ikakvog lošeg ili agresivno pijanog ponašanja koje se spominje u medijima.

carpe-diem-hvar-010-1393620240_huge

Objavljujemo pismo Natalie Abramove u cijelosti;

Natalia Abramova: Kriminalne aktivnosti menadžementa noćnog kluba Carpe Diem, Hvar

Poštovani,
Želim prijaviti incident koji mi se dogodio ovog srpnja na eventu Ultra Music Festival. Rezervirala sam VIP Beach kartu pomoću koje sam imala ulaz na afterparty u Carpe Diem klubu – gdje se dogodila noćna mora. Dok sam snimala pozornicu zaštitar me je počeo agresivno naguravati govoreći da ne smijem snimati stolove. Odgovorila sam mu da snima pozornicu, DJ-a i plesače. Počela sam ponovno snimati i uslikala plesača njemu s desna. Zaštitar me ponovno počeo odgurivati na što sam mu ja odvratila da me prestane dodirivati.
Tada me je izvukao iz kluba, a dva druga izbacivača su me odvukla ispred ulaza (imala sam masnice na obje ruke). Očito su uživali u tome što mi čine, optužujući me da sam JA agresivna i da sam „nešto uzela“. Kada sam im rekla da su me ozlijedili, jedan od njih mi je odgovorio „ti si princeza“. Domaćica (konobarica) se pravila da ništa ne vidi. Nakon toga sam bila brutalno i protiv svoje volje ugurana na brod koji je išao na Hvar – prisiljena i od zaštitara i od vozača broda.
Pročitala sam komentare na Tripadvisor-u i ostala šokirana: ovakvo njihovo ponašanje traje već godinama. Prije dvije godine su također agresivno upotrebljavali fizičku silu prema ženama i čak ih udarali po licu.

Otišla sam na policiju u Splitu gdje je policijski službenik uzeo moje izviješće. Rekli su mi da mi ne mogu obećati pomoć u mom slučaju jer je to odgovornost hvarske policije, te da će proslijediti moje izviješće o počinjenom kriminalu na Hvar. Zbog činjenice da me nitko nije kontaktirao sve ove mjesece, pretpostavljam da ništa nije učinjeno da se kazne počinitelji.

Uzimam ovaj incident vrlo ozbiljno te sam prijavila ovaj incident britanskom Konzulatu i Uredu predsjednice Hrvatske. To je veliki šok i sramota, naročito ako se ovakvi incidenti godinama ne kažnjavaju.

Mišljenja sam da ne bi trebalo dozvoljavati takvim mjestima da ugošćavaju Ultra Festival evente. Na mojoj objavi na Instagramu sve možete vidjeti: https://www.instagram.com/p/BlFn4lslypL/

slik

Iz arogantnih komentara od strane Carpe Diem možete iščitati da se smatraju apsolutno nedodirljivima. Cijenim svaku vašu pomoć u svezi ovog incidenta. Ukoliko ste zainteresirani, spremna sam dati vam intervju. Prilažem medicinsko i policijsko izviješće kao i kopiju moje VIP karte za ovaj event. Svaka dodatna informacija, kao i fotografije mojih masnica mogu vam poslati na zahtjev.
S poštovanjem,
Natalia Abramova

Orginal pismo poslano na naš portal;

I want to report an incident which happened to me this July at Ultra Music Festival event.
 
I booked a VIP Beach Ticket which also entitled me to an afterparty at Carpe Diem club – that’s where the nightmare occurred. I was filming a stage and a security guy started aggressively pushing me and saying I can’t film the tables. I said that I was filming a stage, a DJ and the dancers. Then I started filming again and took a shot of the dancer on the right hand side of him – he started to push me again to which I said “Don’t touch me”.
 
Then he dragged me out of a club, and two other bouncers brutally led me all the way out to the entrance (I had bruises on my both arms). They were clearly enjoying what they were doing, accusing ME of being aggressive and that I “took something”. When I said that they were hurting me one of them replied “You’re a princess”. The hostess pretended nothing happened. Then I’ve been brutally forced on a boat which was going to Hvar – pushed by both a security and the boat driver.
 
I’ve read reviews on Tripadvisor and got shocked: this behaviour is going on for years. Two years ago they already were using aggressive physical force to women, and even beating them in a face.
 
I went to a police station at Hvar to report this but a policeman was practically laughing at my face saying (and I quote): “The door is there”. So local police does nothing about the criminal activity of locals harming their guests (and this is a EU country?).
Next day I went to a police station in Split where policemen took my report. However they said that they couldn’t promise to assist on the case as it’s a Hvar’s police department responsibility, and said they would forward my crime report there.  From the fact that I haven’t been contacted for all these months after the incident I assume nothing has been done to punish these ciriminals.
 
I treat this matter very seriously, and I’ve also reported this crime to a British consulate and Croatia’s President office. I think it’s an absolute shock and disgrace, specially regarding that it’s been unpunishable for years. I believe that such place should not be allowed to host Ultra Festival events.
 
I made an Instagram post about it which you can see at https://www.instagram.com/p/BlFn4lslypL/. From the arrogant comments made by Carpe Diem you can see that they feel themselves as absolutely untouchable.
 
I would appreciate any assistance from you on this incident. If you feel interested in this case I’ll be happy to give you an interview.
 
attach a medical and a police report, as well as a copy of my VIP ticket for the event. Any additional info (such as photos of my bruises etc.) can be provided upon your request.
 
 
 
Regards,
 
Natalia Abramova
HOP