Panika u Petrinji: Hoće li vlada u izbjegličko naselje Mala Gorica kod Petrinje smjestiti migrante?

0
10749

Od svoga osnutka, PGP Sisak radi na problemima stambenog zbrinjavanja izbjeglica, povratnika, prognanika i drugih osoba kojima je stambeno zbrinjavanje potrebno. Od kada je 1995. otvoreno prognaničko naselje Mala gorica u blizini Petrinje, ono se smatralo naseljem u kojem će korisnici pronaći privremeni smještaj do obnove kuća iz kojih su uslijed ratnih djelovanja izbjegli ili drugog načina stambenog zbrinjavanja.

Mala Gorica je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji, sjeverno od grada Petrinje u čijem je sastavu administrativno. Na lijevoj je obali rijeke Kupe. ZADNJI KORISNICI ovoga naselja bili su Hrvati iz Janjeva. Kako su dobili kuće u Dumači samo naselje je zatvoreno i pod daljnjom ingerencijom je MUP-a kako tvrdi naš izvor.

Prema nekim informacijama Petrinja bi trebala dobiti nove stanare u Maloj Gorici. To bi trebali biti migranti. Navodno gradonačelnik Petrinje Dumbović dogovara ovaj aranžman u tišini. Petrinjci su uznemireni ovom najavom i ne žele da im divlji migranti ugrožavaju obitelji. Službenih informacija za sada nema tek neslužbena šuškanja. Veterani domovinskog rata s kojima smo razgovarali su ogorčeni ovom idejom.

HOP