Komunistički novinari u bivšoj državi su bili jugonacisti jer su od različitih naroda pokušali lažima i obmanama stvoriti jugoslavene iliti velikosrbe

0
4022
Novinar riječkog ”Novog lista” Branko Mijić nam je napokon otkrio tko je i što mu je jugoslavenska komunistička istina te tolerancija i snošljivost prema onima koji Drugi svjetski rat vide drukčije od njega na temelju novo otkrivenih činjenica.
http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Komentar-Branka-Mijica/GOOD-MORNING-NDH!-Kako-je-gebelsovska-propaganda-u-nas-postala-svakodnevna-pojava
Dok on vjeruje u jugoslavenske komunističke laži i podvale, NDH će vazda biti izvor zla, a ne želja Hrvata za svojom državom. No, možda su uzroci te mržnje i negdje drugdje. Naravno, zbog NDH Hrvate treba držati u srbijanskom ropstvu i treba im uskratiti pravo na njihov jezik, povijest, tradiciju, kulturu i slobodu.
Međutim, Jakov Sedlar, Roman Ljeljak, Miljenko Manjkas i Igor Vukić ne iznose nikakve falsifikate nego činjenice koje su pronašli u jugoslavenskim komunističkim arhivima i stratištima Hrvata koji su hrvatskim povjesničarima i javnost dugo bili skriveni. Oni su danas postali simboli istine i pravednosti. Kako danas vidimo i znamo, za zločine u NDH nije odgovoran Sedlar i drugi, niti ustaše nego četnici i od četnika presvučeni partizani, a Mijićev nepotrebni i uvredljivi napad na nijh je sramotan i neutemeljen.

dežVedrana_Rudan

Oni ne raspisuje potjernice ni za jednim novinarom nego traže istinu. Štoviše, gotovo svi novinari koje je Mijić naveo su raspisivali potjernice za nevinim ljudima koji su samo željeli slobodu. Očito, to čine i danas jer im je optuživanje lažima i podvalama  ušlo u krv. Takvi ne bi smjeli biti novinari ili komentatori u slobodnoj i demokratskoj državi. Njih je odavno trebalo lustrirati. Zar nam njihove lažne optužbe ne pokazuje da hrvatsku politiku i gospodarstvo kontroliraju udbaši i kosovci?

Cilj mojeg teksta nije braniti gospona Sedlara i druge jer za to nema potrebe već samo ukazati da su mnogi novinari u bivšoj državi biloi suradnici UDB-u i KOS-a, a to nije zadaća novinara u demokratskoj državi. Bez takve suradnje njihova novinarska karijera je bila nemoguća. Takva je bila ”demokratska” Titova država. U SRH  suradnici su bili najviše Hrvati, a nad njima su nadzor vršili domicilni Srbi ili doseljeni Srbijanci. Komunistički novinari u bivšoj državi su bili jugonacisti jer su od različitih naroda pokušali lažima i obmanama stvoriti jugoslavene iliti velikosrbe.

Mnogi od tih navedenih novinara i danas pišu naručene članke za regrupirane i restrukturirane udbaše i kosovce koji kontroliraju većinu hrvatskih medija. Oni su plaćeni legionari, a najmanje novinari.  To im ne bi mogli omogućiti udbaši i kosovci da nisu pokrali hrvatski narod i državu.  Udbaši i kosovci danas najvjerojatnije imaju svoje suradnike u Vladi, Saboru i Pravosuđu. Neki od tih novinara danas surađuje sa stranim tajnim službama ili Sorošom i zbog toga bi morali kazneno odgovarati jer se radi o izdaji.

Zašto Sedlarov, Ljeljakov ili Manjkasov dokumentarc ne bi trebala emitirati HRT-a ako je neovisna od politike kao medijsdka kuća i ako to narod traži? Uostalom, HRT-u ne plaća država nego građani i zašto oni ne bi formirali nadzorni i upravni odbor umjesto politike? Zašto Igor Vukić na HRT-i ne bi smio iznijeti svoje mišljenje? U svakoj demokratskoj državi, izim u Njemačkoj, svako mišljenje se uvažava, čak nacističko i fašističko, jer u demokraciji sloboda je najuzvišenija, a svako mišljenje je dio slobode dok se javno i slobodno iznosi. Fašistička stranka i danas djeluje u Italiji. Dakle, slobodno mišljenje nije samo pravo navedenih  novinara ili političara nego svih državljana Hrvatske.

Sa druge strane, navedeni novinari su to uskraćivali mnogima u bivšoj državi, a to pokušavaju i danas preko elektroničnih medija, televizije i tiskovina. Za njih, ako smo razumni i slobodni, možemo reći da mrze suverenu Hrvatsku i njezin narod. Njihov govor mržnje se ne sankcionira, ali se zato sankcionira  domoljublje Marka Perkovića Thompsona i mnogih drugih. Međutim, u demokraciji nema nikakvih zabrana jer smo svi slobodni ako smo civilizirani. Pitam se ako su navedeni novinari razumiju demokraciju i ako su civilizirani? Da su civilizirani uklonili bi se iz Hrvatske i ostavili njezin puk da uživa blagodati slobode.

Navedeni novinari bi zabranili istinu o Titovim zločinima i genocidu nad Hrvatima, a branili bi izmišljenu genocidnost hrvatskog naroda koju podupire i novinar Mijić bez ikakvih činjenica. Genocid nad Hrvatima su izvršili komunisti i četnici pod budnim okom Partije, a to nam potvrđuju nova otkrivena stratišta Hrvata diljem bivše države. Četnici su pobili mnogo Hrvata u NDH prije priključivanja Titu, a nakon toga su ti isti četnici kao partizani izvršili genocid nad Hrvatima, a njihovi zločini se lažno pripisuju ustašama. Mnoge četničke i partizanske žrtve se na jasenovačkom popisu vode kao žrtve ustaša. Sramota!

received_691936967854472

Po mišljenju novinara  Mijića i navedenih novinara Hrvati su izmislili nacizam i fašizam, a to nam pokazuje koliko su nerazumni u zanosu mržnje. Zar cijela Europa nije bila nacistička i fašistička pa ne vidim  razlog zašto se to samo nameće Hrvatima. Zar i Srbija nije bila nacistička i zar četnici nisu bili saveznici Njemaca i Talijana. Zar sve europske države nisu imale rasne zakone? Optuživanje NDH i ustaša za zločine koje su počinili četnici i partizani samo po sebi je zločin. To je zloća i licemjerstvo lažnih pravednika. Kako se vidi, moje mišljenje o tome je utemeljeno na spoznaji i analizi događaja u minulom ratu, a njihovo na komunističkoj ili orjunaškoj dogmi, a ponekad i na lažima SPC koja promiče lažno slavenstvo i pravoslavlje na Balkanu.

Istina, Roman Ljeljak je bio osuđen od jugoslavenskih sudova, ali i Vlado Gotovac je bio osuđen od istih. Zašto bi onda ovi novinari pljuvali po Ljeljaku, a Gotovcu pjevali hvalospjeve? Samo zato jer ne znaju što je sloboda i tolernacija različitih mišljenja, a Gotovcu pišu ode samo zato jer se naklonio Račanu i pomogao mu u rušenju hrvatske suverenosti. Zašto katolička crkva ne bi branila svoje stado dok SPC nezakonito djeluje u Hrvatskoj i širi mržnju prema svemu što je hrvatsko.

Sugeriram novinaru Mijiću da se ostavi novinarstva jer ne razumije ulogu novinarstva u demokraciji. Ne može  novinar u demokrastkoj državi tražiti nikakve zabrane ako ne mrzi hrvatsku suverenost i hrvatsku slobodu. Duhovno nasilje nad Hrvatima još nije zaustavljeno već je pojačano samo zato što ovu državu i danas kontroliraju udbaši i kosovci.

Srećko Radović

HOP