Mirovine MUP-a, HV-a i Hrvatske domovinske vojske se smanjuju a mirovine JNA i NOB-a se povećavaju!

0
14670

Mirovine MUP-a, HV-a i Hrvatske domovinske vojske se smanjuju a mirovine JNA i NOB-a se povećavaju.

-Koliko ima još tih ameba, papučica i jednostaničnih organizama iz tzv. “NOB”-a? Sve ih je više svake godine umjesto da ih je sve manje i da ih nema više jer matematika postavlja pitanje: sa koliko godina su dotični otišli u partizančine?

bleiburg

Nema više ni Ljubiše Samardžića, ni Dragana Nikolića i ostalih filmskih partizančina koji su tukli Švabe kao muhe!!! Čak su i filmski partizani izumrli, a mi ih još uzgajamo i povećavamo im penzije!- jedan je komentar našeg građanina.

huda

Od 1990. (i prije) Hrvatska je plaćala milijarde kuna za oko 140 000 korisnika tih mirovina (45 godina nakon rata) što je devastiralo našu državu i u Jugoslaviji i danas.

Čak dan danas, 72 godine nakon rata, Hrvatska isplaćuje stotine milijuna kuna iz džepa poreznih obveznika za te mirovine!

„Od posljednjih parlamentarnih izbora krenula je s ekstremno desne strane hajka protiv svega naprednog pa su na red došli i pripadnici Narodnooslobodilačke vojske. Riječ je o obmani javnosti, jer su tvrdnje o prenošenju mirovina na braću, sestre i unuke smiješne. Ono što se događa jest to da nakon smrti umirovljenika njegova supruga može koristiti 70% mirovine. I tu je priči kraj. Moj otac je bio sudionik NOB-a. Njegovu boračku mirovinu je 1992. godine naslijedila moja mati i to je to“, ispričao je za Deutsche Welle Franjo Habulin, predsjednik Saveza, a prenio Večernji list.

pletenice

Egzaktni podaci pokazuju da je 2017. od današnjih 15 726 partizanskih mirovina čak 11 786 naslijeđenih što čini visokih 75 posto. To znači da su oni koji su dobili partizanske mirovine odavno mrtvi, a da njihove mirovine koristi supruga (što je malo teže s obzirom da je 2017.) ili njihovi biološki potomci, piše Narod.hr

Naime, danas najmlađi živući partizan ima 90 godina. Ta pretpostavka utemeljena je na 2 zahtjevna uvjeta:

  1. Da se taj partizan tek 1945. od siječnja do svibnja kad je rat završio pridružio komunističkim partizanima
  2. Da je taj isti rođen 1927. i tek pred kraj rata navršio 18 godina.

 

Stanimirovic-cetnikuVukovaru

To je svakako mali broj ljudi, ali usprkos tome činjenica je da danas najmlađi partizan ima 90 godina. Ostali su stariji od toga. Sa njihovim suprugama je vjerojatno slično, možda su mlađe tek za koju godinu. Ono što začuđuje je da je ukupan broj ljudi u Hrvatskoj starijih od 90 godina manji od 13 000, a broj korisnika tih mirovina je veći!

HOP