Pupovčev ‘drug’ traži spomenik srpskim žrtvama u Vukovaru i zaziva Krajinu!

0
1399

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe kako odluka Milorada Pupovca da povodom tzv Dan sjećanja na žrtve Vukovara, na Memorijalnom groblju u Vukovaru položi vijenac za stradale Hrvate nije dobra i neće doprinijeti uspostavi boljih odnosa između Srba i Hrvata u regiji.

Prema Lindi, izgraditi bolju vezu potrebno je ispuniti barem tri preduvjeta. Prvo, potrebno je da Hrvatska prizna srpske žrtve i da im oda jednaku počast kao i hrvatskim žrtvama. Drugo, potrebno je da Hrvatska dozvoli i pomogne da se u Vukovaru izgraditi Spomen obilježje za stradale Srbe u gradu i okolici; Treće, Hrvatska treba procesuira bivše pripadnike hrvatskih paravojnih formacija koji su počinili brutalne zločine nad Srbima u Vukovaru i okolici tijekom 1991. godine. piše veliki prijatelj M. Pupovca o Vukovaru. Tako nešto slično traži M. Pupovac u Hrvatskoj.- Piše četničko glasilo Srba iz regije.

Na skupu srpskih kulturnih društava Krajine u Srbiji nedavno jasno je naglasio Linta da ne odustaje od Krajine i četničije. Inače taj dio Hrvatske zove se Banovina.

– Nikad ne smijemo da zaboravimo, ko smo, što smo i odakle smo porijeklom. Svoju djecu moramo da učimo da smo vijekovima živeli na području Krajine i da je to naš kraj. Niko ne zna šta će vrijeme donijeti jednoga dana – rekao je Miodrag Linta poželjevši učesnicima i gostima svaku sreću.

Drugim riječima oni su tu da dignu novo srpsko sranje prema uputama Beograda.

-Upravo ovim želim da oživimo naš kraj, sjećanje otkud smo protjerani, a isto tako da poručimo našima u Krajini da nisu i da neće biti zaboravljeni – rekao je Kovjanić posebno pozdravljajući one koji su na ovaj skup kulturnih društava došli iz Petrinje, Kostajnice, Dvora i Vojnića.

Ovaj srpski lažljivac  isto zaziva krajinu i tvrdi da su Srbi protjerani.

Nedavno su isti ovi banditi radili cirkus oko  “kulturnog ojkanja” u Petrinji, uz pomoć Zorana Šprajca , pravog prezimena Jovanović.  On je srpske ojkače koji su silom htjeli svoj dernek u Petrinji silno podržao u emisiji.

FB_IMG_1538934340931

U normalnoj zemlji  ovaj  bi klaun bio protjeran sa ekrana  zbog veze sa genocidnom partijom.

 

Ova grupa bandita Srbe drži na okupu u Srbiji, iz isključivog razloga da netko ne progovori o ratnim zločinima. Pobjegli Srbi kao svjedoci zločina lakše se kontroliraju i zastrašuju nego u Hrvatskoj. Zato je organizirana bežanija.  Danas tu bežaniju oni i Pernar nazivaju etničkim čišćenjem iako postoje i dokumenti koji govore drugačije. Neprocesuiranje srpskih zločinaca isto pomaže u slučaju da Srbi ne progovore i ponovo iste zločine ponove.

Tekst o srpskim kulturnim društvima potpisuje srpski obavjštajac i pobornik Velike Srbije. Zanimljiva neka kultura.

Screenshot_2018-09-28-21-25-31

Linta je blizak sa Đurom Škaljcem koji je odgovoran za silovanja muslimanki, ubijanja civila, šverc sa 5. korpusom, znači ratno profiterstvo, logor u Vojniću gdje su mučeni i ubijani Hrvati. Dobar je i sa šefom tog logora Vojnić  Dokićem što najbolje govori ova fotografija. On se nameće u medijima kao šef srpske žgadije okupljene oko terorističke organizacije Biro Krajine, koja zastupa odvajanje Banovine od Hrvatske.

Kulturna društva služe za obavještajno povezivanje Srba i dotok novca za srpske ekstremiste. Naše službe dopuštaju da se na taj način svašta prebacuje u Hrvatsku.

Hrvatske službe su pustile na slobodu zapovjednika logora koji je zabijao svećeniku čavle u prste!

Naše službe nedavno su zaustavile M. Lintu, ali se nisu usudile  ispitati  Lintu o vezama sa ratnim zločincima.

Kriminalac Linta soli drugima o žrtvama ,a kraj njega na slici su dva ratna zločinca odgovorna za pokolje u logoru Vojnić!

miodrag-linta-i-milorad-pupovac-300x204

Lintina veza u Hrvatskoj je M. Pupovac. Tko vjeruje da su se posvađali  zbog Vukovara ova dva posrbljena Vlaha ne zna priču o prokletim vlajima…

 

HOP