Rezignirani Hrvat protjeran iz BiH: Pučka pravobraniteljica progoni ustaše, ali ne vidi muljaže u APN-u ili divljanje četnika po Gvozdu!

0
4573

-Prijavio sam pučkoj pravobraniteljici svoj slučaj u svezi dodijeljene mi otkupljene srpske kuće, preplaćene deset puta od stvarane vrijednosti, ali zanimljivo da uz enormnu cijenu otkupa kući nisu pripali dijelovi objekta u kojem je smješteno grijanje za kuću! Ona se tu podmetnula kako će to riješiti, pomoći, ali kad su joj zaprijetili malo jači igrači napisala mi je kao zadnja pučkoškolka da ona prekida daljnji postupak , jer ne može ništa učiniti. Pa što je uopće pokretala istragu? Vidim da se sada dala u progon nekakvih ustaša po Hrvatskoj?! Kada je dolazila kod mene njena zamjenica govorili smo joj koliko imamo problema sa Srbima, bivšim teroristima, ali toga u njenom izvješću nema!

-Mogu samo pohvaliti njenu zamjenicu Moniku Čavlović, ona radi svoj posao korektno i trudi se pomoći, ona nam je puno puta dolazila u svezi slučaja…Na kraju je sav posao Čavlovićke prekinula Vidović jer dirnula u osinje gnijezdo. APN je otkupljivao kuće od Srba po znatno višim cijenama, a da nisu riješene niti uknjižbe. Moja je kuća jedan od tih problematičnih. Lako je govoriti o ustašama, ali kada konkretno nešto treba nema je nigdje. -svjedočio nam je jedan stanovnik Vrginmosta.

-Moja obitelj je progonjena, zlostavljana i pretučena od lokalnih četnika. Rad pučke pravobraniteljice do sada nije urodio ničim značajnim. Policija i dalje ne progoni počinioce, pravosuđe protiv zlostavljača ukida presude i sve ide na ponovno suđenje, neke prijave se drže u ladicama. O kakvim ustašama ona priča kraj živih i krvožednih četnika- ja ne razumijem. Meni je pomogao vaš portal pa se stvar nešto pokrenula. Ostalo je toliko sporadično da je skroz u drugom planu. Mogu jedino pohvaliti Moniku Čavlović koja u njenom uredu odlično radi svoj posao.-komentirao je progonjeni pravoslavac od lokalne pijane četničije u općini  Gvozd.

Čini se da pučka pravobraniteljica uredno šuti o jačanju četništva i daje si za pravo znanstvene radove znanstvenika potcjenjivati, iako ih nije niti pročitala. Time šteti svojim istupima narodu kojeg bi trebala braniti, blati ga okolo i ta slika ide u svijet,  iako nije nikakav povijesni stručnjak pa su joj tako magistar Lozo, novinar Igor Vukić, doktor Josip  Jurčević i Roman Leljak lažljivci i prevaranti jer o Jasenovcu imaju drugačije činjenice od genocidnih partizana. Pa to je tragikomično da ona vjeruje partizanskim povjesničarima koji su zajedno sa SPC-om lažirali brojku od 750 000 ubijenih u Jasenovcu! Kakve ona stručne moći  ima nad radovima nabrojanih? 

Po čemu je rođak od Mike Špiljka, lopova i komunističkog diktatora H. Klasić mjerilo povijesnih činjenica? Što on ima govoriti o korupciji kada je njegov rođak  Vanja Špiljak stalno spominjan u slučaju Đureković?!

Pučka pravobraniteljica nakon ovih nebuloza treba hitno dati ostavku kako ne bi i dalje blatila Hrvate svojim nekomunističkim pamfletima, a  u kojima prešućuje srpski ekstremizam na terenu i u srpskim Novostima.

HOP