DORH podiže optužnice protiv nedostupnih Srba za ratne zločine, a srpski zlotvor šeta se po Banovini

0
11369

Ovih dana pompozno je najavljeno podizanje optužnica protiv Srba za ratne zločine na Banovini. Događa se to nakon pritiska javnosti i prosvjeda u Vukovaru.

U Vukovaru prema izjavi policajca Kajkića trebalo se podignuti preko 40 optužnica, na kraju se za Ovčaru podiglo svega 5 optužnica.  Pupovčeva trgovina ?

Na Banovini situacija je još čudnija, iako je gl. urednik Igor Drenjančević još 2016 godine opisao ubojstva i dokumente za sam slučaj, odvjetništvo pokreće slučaj prema nedostupnim osobama, iako se po Banovini mirno šeta četnički mučitelj Stanko Čića, a usput se bavi ojkanjem u čemu je dobio i podršku novinara Zorana Šprajca, jer navodno tako širi kulturna razmjena.

festival_ojkace

Stanko Čića i vjećnik SDP-a Pero Miličević privedeni su na obavjesni razgovor još 2016 godine. Povod je bila provjera naših informacija u svezi njihovog djelovanja u redovima terorističke vojske SAO Krajine na Banovini do 1995. godine. Miličević je priveden zbog saznanja oko ometanja istrage ubojstava šest starijih osoba iz Banskih Kovačevaca. O Stanku Čići priča se proširuje uz navedena nedjela. U SAO Krajini  Stanko Čića je bio policijski isljednik član srpske službe državne bezbednosti, često je batinao Hrvate u glinskom zatvoru, za vrijeme ispitivanja.

Tijekom jednog takvog ispitiavnja u glinskom zatvoru 1992. godine tri zarobljena Hrvata su od batina umrla. Od dvojice koji su ih ispitivali, jedan je bio Stanko Čića, drugi Ranko Pralica. Stanko Čića i Ranko Pralica poticali su i ostale teroriste na batinanje Hrvata.

O Stanku Čiću postoji i svjedočenje bošnjakinje zarobljene iz autobusa u Slunjskim brdima za vrijeme Domovinskog rata, koja je bila mučena i silovana na području Gline, nad kojom se Čića iživljavao često odgojnom palicom. Ustrašena žena nikada se nije zaliječila od tih psihičkih rana. Bošnjakinja  A. D. Z. je bila pripadnica HV-e, kao takva je zarobljena. Išla je sa svojom jedinicom pomoći Bihaću. Nikada nije ostvarila nikakva prava kao pripadnica  HV-a, a Stanko Čića se slobodno šeta po Banovini!

Zbog čega se sada taj Čiča ne privede u policiju i sam objasni što se dogodilo u tom konkretnom slučaju, već se progone nedostupni državnom odvjetništvu, jer ako netko zna detalje, on je prvi na tome popisu?

 

HOP