Mladićev četnik predložen za ministra obrane BiH

0
5434

Učenik-Koljača Balkana Ratka Mladića Milan Jolović, predloženo je od strane srpskog rukovodstva RS-a za ministar obrane BiH.
Je li Europa ravnodušna, ili čak saučesnik u nastavljaju mandata koji je napravio genocid u BiH? Dayton je obilježio kraj rata u Bosni, ali njegovi kreatori nisu razmontirali aparat koji je izrežirao genocid.

Mandat Miloševića, Karadžića, i Mladića se nastavlja, čak i nakon što su Karadžić i Mladić osuđeni, a Milošević umro u zatvoru.

Predstavnik Srba u BiH Predsjedništvu je umirovljenog pukovnika iz ratne komande Ratka Mladića, Milana Jolovića – Legendu ptedložio za ministra obrane BiH.

Bosanci dobro pamte nepravdu međunarodnog embarga na oružje koji su nametnule Europske zemlje za vrijeme rata ’90ih, kad je četvrta najjača vojska Evrope napala Republiku Bosnu i Hercegovinu.

 

Od tada je Europa postavila Ured Visokog Predstavnika (OHR) za BiH, koji  ne forsira pridržavanje pravila Daytonskog Sporazuma, niti pravila Europskih i Bosansko-Hercegovačkih sudova.

Dozvoljavanje nominacije Jolovića je još jedan apsurd kroz koji Europa provlači Bosnu.

Predati kontrolu ministarstva obrane štićeniku ‘Balkanskog mesara’ ne treba olako shvatati. Europa i OHR moraju biti odgovorni ako ne mogu spriječiti nominaciju, jer OHR je pod mandatom Daytona.

HOP