Predsjednice- sutkinja sudi stranci čiji odvjetnik zastupa i supruga te sutkinje i to kako je rekao, ne u jednom, već „u nekim predmetima!

0
3944

Drago nam je da ste reagirali na događaje koji su se protekla dva dana odvijali u Zadru, a što je samo uzročno posljedični slijed nefunkcioniranja pravosuđa u paketu, o čemu ste više puta i osobno obaviješteni, a i mi smo, kao i neki drugi mediji višekratno o tome izvještavali.

Naime, ne postoji afera koje se nismo dotaknuli, i o istom obavijestili i Vladu RH i ministra Bošnjakovića.

Još prije nekoliko dana ministar pravosuđa Bošnjaković je za jedan vodeći medij u Hrvatskoj izjavio da građani jednostavno imaju krivu percepciju, i da stanje u pravosuđu nije takvo kako se to u medijima sve češće piše.

Ministar je ipak otišao u Zadar, iako ne znamo zbog čega je uopće otišao, osim „da mu guzica vidi puta“ jer već je u startu izjavio da je „sudstvo neovisno“ i da će samo izvidjeti o čemu se radi, ali na isto nema nikakav utjecaj.  Uopće nije jasno iz kojeg razloga je onda putovao do Zadra, izvješće o svemu mogao je dobiti i pisanim putem.

Već smo navikli, i to sustavno,  slušati „kako je sve po zakonu“.

Tako  po zakonu ljude izbacuju iz njihovih domova  na ulice, iako je u niz ovršnih predmeta zakon prekršen, po zakonu ubojice ljudi šetaju ulicama grada i odlaze na svjetsko prvenstvo u nogometu, pa sjede u prvom redu iza vas, po zakonu nisu krivi bankari, predsjednici fondova, tajkuni koji su unesrećili i opljačkali ovu zemlju, a ministar po zakonu nema nikakvog utjecaja, nadzora niti kontrole, jer je sudstvo potpuno neovisno.

Čemu onda sada zgražanje i čuđenje?

Da je Sabor Republike Hrvatske prije odlaska na nezasluženi odmor donio poneki zakon u korist naroda, a ne samo protiv naroda, možda bi sada stanje bilo puno bolje. Obzirom na sve što se u Hrvatskoj događa, i kako cvjetaju šverc duhana i ljudi, krijumčarenje, prodaja droge, pljačka i otimačina, možda bi najbrže sankcije postigli šerijatskim zakonom. Možda tada ne bi bilo recidivista koji opljačkaju i unište jednu tvrtku, potom drugu, treću, četvrtu, a onda im zakon omogući da sve tri kupe za tri kune, sa stečajnim upraviteljem s kojim prethodno jedu i piju. Kada bi korumpirani inspektori koji ne rade svoj posao i ne uhićuju i ne privode nasilnike bili stegovno kažnjeni,  i nasilnici ne bi bili do te mjere  silni i bahati “da na mjestu zločina” slave  izlazak na slobodu.

Tako je u Hrvatskoj sasvim normalno da  sutkinja sudi stranci čiji odvjetnik  zastupa i supruga te sutkinje i to kako je rekao, ne u jednom, već  „u nekim predmetima“, normalno je i da Hrvatska odvjetnička komora odbacuje prijave protiv odvjetnika koji provaljuju u tuđe domove i pri tom nanose protustranci njihovog klijenta  tjelesne ozljede, normalno je da psi budu osuđivani, a kriminalci i ubojice pušteni na slobodu.Isti sud na kojem predsjednica suda sa njemačkom strankom govori hrvatski.

U Hrvatskoj je normalno, u sprezi sa sucima krivotvoriti dokumentaciju, izrađivati krivotvorene procjene nekrentina,  voditi tajne sudske postupke, i postupke protiv nepostojećih osoba, ali je i normalno provoditi stečajeve protiv fizičke osobe, otimati nasljedstva i štošta drugo. Nevini mogu biti osuđeni, a zlotvori mogu biti  pušteni na slobodu i ugledni su građani. Da, to je naša hrvatska stvarnost.

Istina, možda vaše zgražanje nešto promijeni.

Ako ništa drugo, vaše duboke uzdahe svi će mediji primijetiti, jer vapaje građana ne primjećuje nitko. Kao niti suze roditelja, čija djeca budu pretučena, oteta, ucjenjivana, lihvarena, ili usmrćena od strane nemarnih liječnika ili od strane korumpiranog pravosuđa.

Da, nešto se u Hrvatskoj mora mijenjati, i to pod hitno, ali dok se god bude gledalo na to kao da Država ima problem, nema rješenja. U ovoj Državi, samo njezini stanovnici imaju probleme, i to ne svi, nego onih 80%  koji nisu halapljivo zgrnuli bogatstvo kojim bi mogli  plaćati skupe  odvjetnike, suce, državne odvjetnike, policiju, liječnike  i medije.

Nada Landeka

HOP