Jeleniću-Državni tužitelj M. Babić se prodao najvećem kriminalcu na ovim prostorima!

0
3883

Otvoreno pismo glavnom državnom odvjetniku Jeleniću: “Provodite li negativnu selekciju kadrova s namjerom da vam časno služe, ili s namjerom da ih izbacite iz DORH-a?”

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO REPUBLIKE HRVATSKE

Za Glavnog državnog odvjetnika Jelenić Dražena

OTVORENO PISMO

Obraćam Vam se ovim Otvorenim pismom s nadom da su Vašim dolaskom na čelo DORH-a zapuhali neki drugi vjetrovi i da će je bogati i bahati kriminalci prestati korumpirati i ismijavati pred licem naroda.

Pišem Vam zbog Državnog tužitelja iz Varaždina Miljenka Babića, koji se prodao najvećem kriminalcu na ovim prostorima, Ivanu Žaji iz Varaždina koji je kriminalni fenomen . On je 550 puta kamatario s do 20% mjesečnom kamatom. Varao je gdje i kako je stigao, utajio je ogromne sume poreza. Svojim zlom ubijao je ljude a uz to je silovao jadne ženice koje nisu imale za ratu lihvarskog zajma, i da ne budu izbačene iz kuće ili stana iskorištavao ih je i tako. Zbog toga što su skoro svi „poznati“ i bogati, osobe iz državnih institucija kamatarili preko njega, njemu se zbog njihove zaštite ništa nije dogodilo.

Taj kriminalni fenomen je mene prevario na način obećanja, ucjena i prijetnji svojim vezama i moći, nije ispunio ovjereni ugovor kod javnog bilježnika, raskinuo je pravno nepostojeći ugovor kojim mi je nekretninu dao na prodaju, a na javnoj prodaji J. bilježnica Bojana Štimac NIJE HTJELA prodati kupcima, nije im htjela niti dokumentaciju pokazati. Tako sam ja i moja familija ostali bez svega, bez i najminimalnije mogućnosti za imalo dostojan  život.

Podnio sam kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu koje tada vodio Babić Miljenko i moj ga je odvjetnik zamolio da on osobno preuzme slučaj jer se radi o perfidnoj prevari ogromnih razmjera. Odgovorio mu je da su oni vrlo sposobni i da će slučaj dati najsposobnijem. Stvarno je bilo tako. Dao ga je Hrain Marinu, tužitelju koji je u ožujku stupio na posao a moja kaznena prijava je stigla u veljači. Znači apsolutnom početniku koji kao svatko na njegovu mjestu pita šefa, smije li na zahod.

Tom jadniku Hrainu, Miljenko Babić je naredio da laže i izmišlja nepostojeće, zabranio mu je da ispita ključne svjedoke te da zataji materijalne dokaze kojima dokazujem prijevaru. Hrain je odbio moju kaznenu prijavu sa zaključkom da nema krimalnih naznaka od strane Žaje  i J. bilježnice. Hraina su poslije obavljenog prljavog posla izbacili iz Odvjetništva a Babić je napredovao, unaprijedili su ga u Županijsko odvjetništvo.

Ako provodite negativnu selekciju kadrova da vam služe onda Vam je Babić Miljenko idealan, ako ne izbacite ga iz svojih redova da Vas i dalje ne sramoti.

Željko Knapić, žrtva pravosuđa                                                                       13. prosinac 2018.


HOP