Večernji list brani Porfirija Perića (SPC) da nije četnik, jer nije pjevao do kraja četničku koračnicu

0
5437

FB_IMG_1547032929613

Piše gl. urednik Igor Drenjančević

Smećernji list i njegov novinar D. Pavičić uhvatili su se branjenja četništva u Hrvatskoj, rade nas zapravo budalama kraj zdravih očiju. Pavičić tvrdi da šef srpske crkve nije četnik…

cetnici

Nakon ove snimke svi bi moralni svećenici skinuli crkvene odore, jer pozivaju na mržnju i slave četničke koljače. No “duboko-moralni Perić glumi po Hrvatskoj uz pomoć Pavičića mirotvorca!

-Da, postoji na YouTubeu pjesma na kojoj se on nalazi u društvu koje je zapjevalo četničku pjesmu, a pjevao je i on s njima do trenutka kada se spominje kokarda pa je, kako sam veli, prestao premda će onih koji će na „slowmotionu“ dokazivati kako je i dalje otvarao usta uvijek biti.- ovu kretenariju napisao je “ugledni” novinar Pavičić.

Znači Perić je urlao sa svojom braćom četnicima, oprostite svećenicima četničke popevke i kada bi neko spomenuo riječ kokarda, Perić bi prestao pjevati i zato on po Pavičiću nije četnik…zna kada treba prestati pjevati četničke pjesme…

I to pjevanje uspoređuje sa kameleonom Mesićem koji kao i svaki burduš mijenja ploču prema onom koji daje više love.

-U gotovo pet godina njegova djelovanja u Zagrebu teško je pronaći trag četnikovanja u njegovu djelovanju.-Piše ovaj lažljivac Pavičić.

Pa krenimo redom;

Na mjestima početne srpske pobune u  Pakracu tijekom rata u Hrvatskoj je danas pop, a  nekadašnji niški padobranac, Ćulibrk…znači obučen za specijalni rat, te čovjek sa dobrim vezama i u Izraelu, blizak našoj ministrici kulture. Slučajno? Taj nam uz židovski lobi soli pamet o Jasenovcu…

čulibrk

Na mjestu prve srpske pobune u Korenici nalazi se Nikola Malobabić iz Vrginmosta, srpski vojni šifrant iz rata.

malobabić

Nikola Malobabić je sudjelovao u opsadi Vukovara. Iz Vukovara u tijeku borbi je  helikopterom prebačen na Željavu. Helikopter je bio vlasništvo tadašnje SUP-a. Dolaskom u Vojnić, koji je bio središte policije za Kordun i Baniju, znači za cijelo područje prelazi prvo u pričuvni sastav MUP-a Krajine, da bi bio poslan na obuku u Golubić i postaje aktivni član MUP-a. Šef  ovog dijela milicije Krajine i njegovo rođak Đuro Škaljac daje mu BMW s kojim odlazi na obuku iz Vojnića u Golubić (kraj Knina). Znači ne radi se o beznačajnom liku. Drugim riječima Pavičić u Smećernjem listu obmanjuje javnost i podržava četništvo. 

Nakon toga završava obuku za šifranta i bio je zadužen za dešifriranje važnih zapovijedi iz Beograda. Nakon rata ovaj srpski četnik  završava ” kurs” i za popa, te postaje osobni vozač Gerasima, episkopa Gornjo-karlovačkog!

Na slici  donjoj je Gerasim sa Miodragom Lintom I Milokradom Pupovcem . Linta je vezan za Biro Krajine, tzv. vladu SAO Krajine u izbjeglištvu. Nedavno usred Zagreba napao je Hrvatsku za ustašluk i  proglasio ju krivcem za rat u Hrvatskoj tijekom boravka u srpskom društvu Privrednik. O tome Pavičić nije napisao niti slova, a sada Pavičić u svome tekstu prijeti da bi za Hrvatsku imalo sve oko Porfirija Perića nesagledive posljedice ako ga proglasimo četnikom! Tekst kao da je pisao Pupovac, loše i neuvjerljivo.

 

linta

Na donjoj slici vidimo istog tog Gerasima sa srpskim bezbednjakom iz rata u Hrvatskoj, isto sa područja Vojnića,  Šapićem, koji je iz Beograda došao njemu u posjetu sa Lintom pred Novu godinu. Tako se širi tolerancija na popovski način. Šapić je poznat po prebijanjima Hrvata, zvjerskim ispitivanjima i likvidacijama. 

received_365265344236678

Pavičić se poziva u  svome tekstu na bliskost Perića sa katoličkom crkvom tijekom dolaska tijela sveca Leopolda Mandića u Hrvatsku. I zbog nekih pomirljivih izjava u javnosti. Nije bitno Pavičiću tko što govori, već što radi! Katolička crkva u Hrvatskoj sve jadnije se ponaša prema Hrvatima zahvaljujući svojim šefovima u Vatikanu. Jadna je crkva koja prima Perića koji predstavlja crkvu koja naziva Stepinca ustaškim vikarom, a sama ta srpska crkva neznalico Pavičiću ima sveca Velimirovića, koji je za vrijeme 2. svjetskog rata huškao Srbe na klanja Židova, pa je za to dobio i orden od Hitlera.

velimirović

S takvima vatikanske sluge sjede, prestrašno i nemaju im hrabrosti to reći. Jezivo. SPC se nikada nije ispričao Hrvatima jer su izmislili dokument Valirijanov proglas u kojem otvoreno lažu do današnjih dana da je u Jasenovcu ubijeno 700 000 Srba. Crkva koja počiva na lažima nije crkva.

Uostalom za Srbe je Ćosić najbolje rekao:

čosić

Tekst je napisao Pavičić u Smećernjem listu nakon objave saslušanja u tragikomičnom DORH-u novinara M. Juriča, na temu širenja mržnje prema srpskoj zajednici.  Iz medija smo shvatili da je mržnja prema srpskoj zajednici ako kažeš nešto protiv Pupovca ili četnika u srpskoj crkvi. Mrziti četnike znači mrziti Srbe!

Znači svjesno utječe Pavičić ovim tekstom na DORH,  pritišće sustav da sudi Juriča, jer je on svojim tekstom dokazao da Perić nije četnik? I to je najpokvareniji pročetnički PR koji sam ikada pročitao.

-Udar na Pupovca je priličan pa je možda zato trebalo pronaći još jednog „četnika“ za protutežu kako bi se otrovne strelice preusmjerila s Milorada na nekoga drugoga, a kao idealna u pričuvi došla je Porfirijeva „čikaška popevka“. -Piše “zdravorazumski ” Pavičić, koji pojma nema o čemu zapravo piše, a kamoli da je ova crkva dobila priznanje mitom…ili kako usred Sabora Pupovac brani četništvo, a ovaj ga hvali na sva usta.

20190124_190937

Pavičić napada u svome tekstu i Penavu, on je vjerojatno kriv za ove slike u Vukovaru, nakon svih klanja i rušenja grada od strane četnika i komunista…ove slike i ova djeca po Pavičiću pozivaju na mir! Mir kakav želi on, Drago Hedl, Pupovac i ekipa…četnici nisu četnici, ne postoji kazna za maloljetnike ako si Srbin, pa ovo nas ljudi vodi u čisti srpski nacizam…

Screenshot_20190125-000210_Veernji list

I za kraj o Smećernjem listu, kakve veze ima jugoslaveski režiser, autor teksta sa tzv beiburg- čizmama? Nakon genocida nad pola milijuna Hrvata i lažne optužbe SPC-a autor teksta se s time ismijava i lupeta o čizmama? U ova dva teksta čisti govor mržnje prema drugačijem stavu.

HOP