Skandal: Mađari isporučuju glavnog svjedoka protiv zločinca Vučića Srbiji!

0
10425

Skandal se dogodio prije nekoliko sati. Svi su se srpski mediji digli na zadnje noge objaviti da je Mađarska ” po nalogu Interpolove tjeralice” uhitila Višekrunu nakon što se oporavio u bolnici i izručila ga Srbiji!?

Zaključak: Orban je u talu sa Vučićem! Kako je čovjek dvije godine živio i radio u Nizozemskoj a da ga Nizozemci ne uhite ako je na međunarodnoj tjeralici? Čisto političko hapšenje. Sad još i RTS ispostava za Vojvodinu Radio televizija Vojvodine dodaje da je “uhićen jedan od glavnih suradnika Dragana Đilasa, lidera oporbenog Saveza za promjene ( SZP ), a oni su glavni organizatori svih već tridesetodnevnih prosvjeda protiv diktatora Vučića posvuda po Srbiji.

Ana-Brnabić-colleague

Montirali su mu djelo “ugrožavanje sigurnosti, prijetnje smrću i proganjanje predsjednika Vučića i premijerke Brnabić tvitovima u kojima navodno poziva na nasilje i ubojstvo njih dvoje i nasilnu i oružanu promjenu režima u Srbiji.”

Ako za bilo kim na ovome planetu postoji istinski međunarodna tjeralica, onda ne bi mogao ni Višekruna, niti bilo tko ni 24 sata opstati, živjeti i raditi dvije godine u inozemstvu. Onda ni njegov suradnik Rajica Panić, koji je pobjegao od političkog uhićenja iz Vojvodine u Pariz ne bi bio na slobodi, ali je Francuska pravna država kao i Nizozemska koja je štitila dok je mogla u svojim državnim granicama Višekrunu.

Što Grčka u koju je pobjegao i živi i radi tamo Saša Mirkovića njega ne izruči Vučićevoj Srbiji? Odgovor je lak i jednostavan. Jer, Alexis Tzipras očito nije u talu s Vučićem kao Viktor Orban, premda svi u Srbiji znaju da je Vučić i za Mirkovićem raspisao srpsku tjeralicu, kao i za Panićem i Višekrunom i to sam proglasio “međunarodnom” tjeralicom. Dakle, Nizozemska, Francuska i Grčka štitile su i štite na svom teritoriju srpske političke emigrante Višekrunu, Panića i Mirkovića, a Mađarska na vom teritoriju hapsi Višekrunu. I time Orban dokazuje bjelodano da je satelit Vučića, odbačenog i prezrenog teškog tiranina i srednjovjekovnog despota u Srbiji.

Od Vučića je digao ruke cijeli civilizirani svijet, samo mu Orban čuva leđa. Budući je politički uhićeni Višekruna očigledno blizak i Đilasu i svim liderima oporbe, kao što otvoreno priznaju i srpski mediji, i onima što prosvjeduju i po snijegu i ledu diljem Srbije protiv zločinaca na vlasti, ovo je jasan znak početka serije političkih uhićenja u Srbiji. Ima li uopće srama Viktor Orban? Šuruje s Vučićem, Šešeljevim učenikom, koji je devedesetih skupa sa svim fašistima i nacistima Srpske radikalne stranke javno huškao i na progon i vječno protjerivanje i samih Mađara iz Vojvodine. I zbilja su Srbi brojčano od devedesetih desetovali i Mađare u Vojvodini. Je li time Vučić zadužio Orbana da mu je nakon pogroma Mađara od strane Srba, sad u znak zahvale za srpski zločin nad Mađarima iz ratnih devedesetih, manirom Vučićeva poslušnika i podvižnika isporučuje glavnoga svjedoka Vučićevih političkih zločina!?

Viktor Orban je ovim činom pljunuo i pogazio tradicije tisućljetne mađarske državnosti. Mađarska je ovim nečuvenim političkim potezom kolaboriranja sa zločincem Vučićem prodala u bescijenje obraz, čast i dostojanstvo jednog državotvornog naroda i duh viteškog naroda, čime se stoljećima ponosila u međunarodnim političkim odnosima.

Putinov utjecaj u ovom slučaju jako je bitan.

Igor Drenjančević

HOP