Kada će se naši povjesničari pozabaviti riječkim ‘povjesničarem’ Šarićem, koji po Srbiji opravdava šešeljeve teorije?

0
6014
Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da Goran Šarić u Marićevoj “Ćirilici” otkrije svoj pravi etnički trag
U povodu odlične zamisli da se oduzmu diplome povjesničara Jakovini, Markovini i Klasiću, evo nam još jednoga prasca – kapitalca iz kruga tih kvazi povjesničara, izgubljenih u prostoru i vremenu,što tvrde da su Hrvati tobože Srbi(!?), iako svatko iole obrazovan, načitan i pismen zna da je obratno i da su Srbi zapravo povijesno i istočnohrvatsko raško ili (h)r(v)aško pleme staroga naroda Hrvata iz ranoga srednjevjekovlja.
Ludoj družini Klasića, Markovine i Jakovine treba svakako pridodati i političkog Srboslavena Gorana Šarića iz Rijeke. Gostovao je pred nekoliko tjedana u “Ćirilici” kod Marića, a društvo mu pravila Milica Đurđević, zvana Milica Zavetnica iz velikosrpskog i ruskog pokreta “Zavetnici.”
Reklamirala je Šarićevu promidžbenu tribinu u Beogradu, usput ponosno dodala kako su u stalnom kontaktu,,te da njihov pokret “Zavetnici” jako cijeni i štuje znanstveni rad “dokazanoga hrvatskog antifašista Šarića,” te da je on njima u Beogradu i diljem Srbije uvijek dobrodošao i drag gost.
Na te riječi Milice Zavetnice nije ostao ravnodušan ni Goran Šarić. Štoviše, uskliknuo je s ljubavlju Milici Zavetnici i povjerio i pred nazočnim voditeljem Milomirom Marićem i brojnim auditorijem svoju slatku i brižno skrivanu tajnu. Goranu Šariću se u studiju u spontanom razgovoru s njegovim političkim istomišljenicima omaklo priznanje da njegovi preci potječu od pravoslavnih i srpskih Šarića, doseljenih u Hrvatsku iz graničnog područja Crne Gore i istočne Hercegovine.Krv nije voda, kliknuo bi veselo svojim Srbima pritajeni i prikriveni četnički vojvoda s katedre sveučilišnog profesora iz Rijeke po imenu Goran Šarić. Sad kao hrvatski partizan veliča zvijezdu petokraku, Tita, partiju, omladinu i akciju, a sutra će po potrebi, želji i volji njegovih političkih i ideoloških mentora iz Beograda, petokraku lako zamijeniti kokardom. Danas se petokrači i kune u komunizam kretenizam majmuna Tite Kite, sutra će se ako ustreba njegovim političkim gazdama u istočnom hrvatskom susjedstvu dati drage volje i prisegu straži četničkoga masnobradoga đenerala Draže, višestruke ljudske Paralaže.
I pojava Gorana Šarića je najbolji dokaz znaka jednakosti između Titovog komunizma kretenizma pod petokrakom i Dražinog fašizma idiotizma pod kokardom. Mogu imati povremene i privremene nesuglasice oko uzajamne političke borbe za prevlast, ali im je zajednički imenitelj bespoštedna i beskompromisna borba protiv svega hrvatskog.
To odlično zna i petokraki Titov zvjezdaš Goran Šarić, kao i njegovi politički poslodavci. Sad je petokraki zvjezdaš, ali tko zna je li daleko dan kad će taj povijesni hrvatski lakrdijaš Šarić možda postati i otvoreni četnički kokardaš? Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da Goran Šarić u Marićevoj “Ćirilici” otkrije svoj pravi trag.
Dragan Ilić
HOP