Keleminec: Tko će vladati HSP-om? Karamarko ili Plenković?

0
1401

TKO ĆE VLADATI HSP -OM, PLENKOVIĆ ILI KARAMARKO ?

www.hrvatskipravasi.hr

Hrvatska stranka prava oteta je od  HDZ-a još od 1993. godine , a pod  kontrolom  je i  danas. Zna se da je Anto Đapić bio HDZ-ov igrač , a to je debelo naplatio financijski.

Nakon što se Đapić potrošio, HDZ je za novu predsjednicu HSP-a  gurao Ružu Tomašić,   koja je radila u  odjelu ubojice i udbaša Josipa Perkovića.

Pošto se Anto Đapić nije htio maknuti, HDZ je registrirao novu pravašku stranku pod nazivom HSP AS i za predsjednicu postavio upravo Ružu Tomašić,  koju je kasnije nagradio zastupnicom u Europskom parlamentu.

HSP AS stvorio je Manolićev i Mesićev čovjek , tada predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Tomislav Karamarko otvorio je medije i pružio financijsku podršku HSP AS. Naravno, Tomislav Karamarko  dao im je mjesta i u  Hrvatskom državnom saboru.

HSP AS zbog financijskih malverzacija, došao je do stečaja i da se spase,  dogovorio je sa HSP-om ujedinjenje. Ulaskom HSP AS u HSP dobit će šest mjesta u predsjedništvu temeljem zajedničkog dogovora.

SADA NASTAJU PROBLEMI !

HSP AS je Karamarkova podružnica i  tu  dileme nema . Tko je Hrvoje Marušić ?  Novopečeni HSP-ovac koji je došao iz redova HDZ-a zbog nezadovoljstva  Andrejom Plenkovićem.  Hrvoje Marušić odmah je izabran za predsjednika HSP Split preko Ivice Vladave predsjednika HSP-a Splitsko – dalmatinske županije , a također bliskim strukturama HDZ-a. Za Hrvoje Marušića  zna se da je član Rotari kluba – masona u Splitu i blizak Tomislavu Karamarku.

Ivica Vladava osvojio je srce Zvonka Čapka glavnog tajnika HSP i poznatog Jugoslavena iz Rijeke  kao i predsjednika glavnog stana HSP-a Nikica Augustinović i obavještajca Dragu Markovića iz Osijeka.

ZAŠTO ?

Informacije koje smo dobili iz blizine Ivice Vladave, ova grupa održala je već nekoliko tajnih sastanaka, ogorčeni podrškom Plenkovićevih kadrova iz HDZ-a  Karlu Starčeviću kod izglasavanja Gradskog proračuna u Gospiću. Poznat je sukob Karla Starčevića i Darka Milinovića oko Pivovare, a smjenom navedenog ponovno su uspostavljeni dobri kontakti sa HDZ Gospić i HDZ-om Ličko senjske županije što ovima ne odgovara.

KAO ŠTO SMO PISALI. HSP JE POD KONTROLOM HDZ-A OD 1993. GODINE.

Sad počinje borba tko će dalje kontrolirati HSP ? Da li će to biti Tomislav Karamarko ili Andrej Plenković ? Grupa oko samo zatajnog Hrvoja Marušića odlučila je da na izvanrednom saboru HSP smijene Karla Starčevića i tako spriječe kontrolu Plenkovićevog HDZ-a nad HSP-om.

Smjenom Karla Starčevića kontrolu nad HSP-om uspostavio bi Tomislav Karamarko. Ovih dana došlo je i do velikih sukoba unutar HSP. Najslabija karika Hrvoja Marušića, Ivice Vladave i Draga Markovića je glavni tajnik Zvonko Čapko, član saveza komunista iz Rijeke. On je ovih dana suspendiran od strane Stegovnog suda HSP-a.

Jučer u ponedjeljak su jurišnici Ivice Vladave, Zvonka Čapka, Drage Markovića i Hrvoja Marušića trebali upasti u prostorije HSP u Zagrebu, izbaciti nazočne i promijeniti bravu ali su odustali kad se saznalo za taj čin. Koliko imamo saznanja prostorije HSP-a se od jučer čuvaju 24 sata na dan.

Čovjek od povjerenja glavnog tajnika HSP Zvonka Čapka, predsjednik glavnog stana Nikica Augustinović , sazvao je jučer sjednicu uz prijetnje izbacivanja iz stranke svima koji izađu u javnost o toj temi.

Zanimljivo, sjednicu predsjedništva nije sazvao predsjednik HSP-a Karlo Starčević koji naivno čeka ugriz zmije otrovnice . Vidjet ćemo uskoro tko će zavladati HSP-om , Andrej Plenković ili Tomislav Karamarko ?

ZAKLJUČAK

HSP nije HSP, to je pod kontrolom Udbe koja i dalje vlada Hrvatskom !

Zato Autohtona – Hrvatska stranka prava vjeruje da će uz pomoć Hrvatske čiste stranke prava napokon odstraniti tumor koji nam je ubacio HDZ i njihova UDBA.

AUTOHTONA – HRVATSKA STRANKA PRAVA

PREDSJEDNIK, DRAŽEN KELEMINEC