Vehabije prozvale konzula Bandića i novinara Đaković za šverc oružja, a ne hrvatske tajne službe!

0
5829

Ministar sigurnosti BiH tvrdi da već godinu, dvije raspolaže s informacijama kako je hrvatska obavještajna služba pokušala vrbovati ljude u BiH koji imaju veze sa selefijskim pokretom – a sve da bi se dokazala teza Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama radikalnih boraca u BiH.

“Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija pokušala je vrbovati bosanskohercegovačke državljane koji imaju veze sa selefijskim pokretom da u Hrvatskoj kupe oružje i transportiraju ga u medžlis kod Doboja”.- tvrdi Dragan Mektić.

Kako smo pisali da su američke službe presrele isilove borce kod Sarajeva, očito da i u ovom slučaju imaju prste.

O pošiljci oružja za Doboj se sigurno radi i taj slučaj je pokretač ove situacije, odnosno, zbog njega su pokrenuta uhićenja. Mektić ne bi napamet iznosio neke teze, ali čini se da i on ne sagledava stanje realno.

Hrvatske službe nemaju veze s ovom situacijom, a prema optužbama bosanske strane, sumnja se na novinara Matu Đaković jako bliskog Miloradu Dodiku i na hrvatskog konzula u Tuzli Ivana Bandića , nekadašnje udbaša iz Juge, te bliskog rođaka Milana Bandića. Za vrijeme rata i poslije rata njegovo ime spominje se u mnogim aferama.

Prema svjedočenjima uhićenih vehabija u svezi ovoga slučaja oni upiru prstom na ovu dvojicu, a ne na hrvatske službe. Problem je što je kontraverzni Bandić hrvatski konzul. Nije jasno  kako je  nakon silnih afera i udbaške prošlosti  uopće mogao biti naš konzul.

Mektić je iskoristio njegovu ulogu da bi očito oblatio naše službe, iako vehabije ničime ne optužuju naše službe.

Prema našim informacijama Mektić je pokrenuo i postupak kaznenog progona za postrojavanje četničkih fašista u Višegradu, kao i za ovaj slučaj.

S jedne strane naoružavali su se muslimanski ekstremisti, a sa druge su se postrojavali srpski ekstremisti u Višegradu te prijetili klanjima.

Da li je taj igrokaz trebao biti uvod u rat u BiH, a Hrvatska okrivljena za situaciju?

HOP