RTL i Šprajc nisu željeli objaviti prilog o SDSS-ovom snajperisti, ubojici hrvatskih branitelja!

0
5045

Zoran Šprajc, naravno, ismijava tri nove riječi; oznak (logo), zapozorje (backstage) i bilješkinja (umjesto javna bilježnica) i to na svoj glup pokušajhumorski način pa govori kako časopis Jezik čini hrvatski, pazite, hrvatski, jezik što nerazumljivijim. Ne znam otkad su logo i backstage hrvatske riječi. Intervjuira goste koji su, naravno, negativno raspoloženi prema novim kovanicama koje su meni simpatične, ali je nako vjerojatno da će naći svoje mjesto u svakodnevnom sporazumijevanju Hrvata. Kaže jedna gošća, po zanimanju bilješkinja, kako joj se ne sviđa novi naziv bilješkinja već da je bolji naziv, pazite, ‘javni bilježnik’. Dakle, javna bilježnica je nepostojeći naziv, ali i netočan, jer je bilježnica nešto sasvim drugo. Mene zanima, zašto nesmiješni Šprajc nije bio rodno korektan i nije pozdravio naziv koji se rodno deklinira (‘bilješkinja’) već je izabrao gošću koja pozdravljam rodno nekorektnog ‘javnog bilježnika’? #seksizamnašsvagdašnji-piše svoj stav o novinaru Šprajcu Hrvoje Augustinčić.

166

Za nas je zanimljiva informacija o Zoranu Jovanoviću zvanom Šprajc u svezi slučaja SDSS-ovog vijećnika Dragutina Ćelapa kojeg je hrvatski vojnik Pandža zvani  Orkan optužio na osnovu dokumenata da je bio srpski snajperist i kao takav je ubojica tri hrvatska vojnika, a danas je vijećnik u Topuskom, ovu informaciju prvi su saznali  RTL- ovi novinari, a kako je Pandža rekao Bujancu i sam Šprajc.

8a465fba56547c69a15c

‘Hrabri ‘ Jovanović Šprajc nije htio pustiti prilog ‘dok se ne provjeri točnost informacije’ , kada se treba rugati Hrvatima Šprajc je odmah na prvom mjestu.

Očito se nema muda zamjeriti Miloradu Pupovcu.

HOP