Četničija na terenu: Primaju invalidninu iz Srbije za sudjelovanje u rušenju Hrvatske i uživaju u Hrvatskoj

0
14636

Neznalice situacije u Gvozdu svakakve gluposti pišu u komentarima, a ljudima na terenu dosta je na vlasti četnika iz rata, koji prekrajaju općinu u SAO Krajinu, pod pokroviteljstvom Milorada Pupovca. Općina je prepuna ranjenih četničkih terorista koji se liječe i dobivaju odštete od majčice Srbije i dalje mirno žive među nama…na svoj način.

Srpski pobunjenici kao Nikola Samardžija koji je ranjen u napadu 1991. godine tijekom pokušaja zauzimanja Topuskog, liječen je  u Beogradu na VMC (vojno-medicinski centar). Danas Samardžija živi  na Banovini, prima naknadu od Srbije za oštećenje i ranjavanje u ratu, radi u tvrtki koja u Hrvatskoj postavlja branike na autocestama.

Rade Miličević i Ljubomir Zorić isto su bili ranjeni u tom sukobu, svi su iz sela Crevarska strana zaseok Zorići. Ranjeni su bili u noge. Primaju iz Srbije naknadu za ranjavanje, Zorić nigdje ne radi, a Miličević radi kod privatnika blizu svog mjesta stanovanja na Banovini.

Pero Pavlović iz sela Podgorje na teritoriji BiH prima vojnu mirovinu iz Srbije, danas živi u Podgoriju, vozi vozilo registrirano u Srbiji. Ranjen je u BiH, otkinuto mu je stopalo u borbi pritiv branitelja BiH te prima naknadu za invalidninu od Srbije.

Mirko Lapčević je bio ranjen u DIP  Vrginmost zbog nestručnog ponašanja; eksplodirala je granata u srpskom skladištu oružja, teško je ranjen, s teškim opeklinama i ranama na nogama te operiran od izvjesnog ruskog doktora, a za to dobiva od Srbije mirovinu i vojnu odštetu, živi u Podgoriju,  žena mu je  SDSS-ov kadar, odnosno kadar bivšeg načelnika općine Jovičića, poznatog po granatiranju Karlovca.

166

Ranjen je kada je dovezao oteto oružje od Abdićevih muslimana. U tom cirkusu poginuo je Ljubiša Krasulja, koji se tada nalazio u skladištu kada se granata aktivirala. Čak i baka dobiva srpsku odštetu.

Od Šešelja je dobio građevinski plac u Zemunu, dobiva naknadu za invalidnost, odštetu pa od nekadašnjeg materijalnog stanja “gaće na štapu”,  sada je “napredovao” do jednog od najbogatijih ljudi na Banovini. Daljnja je rodbina sa današnjim načelnikom iz općine Gvozd.

Mićo Lapčević zvani Badvađija iz sela Podgorje, ranjen u ratu protiv Hrvata, često boravi u Hrvatskoj, a sve odštete dobio je od Srbije. – objašnjava nam njihova susjeda s tog terena.

Ako ovome dodamo nekadašnji politički vrh općine Gvozd, teroriste Miličevića i Dugošiju, Vladu Gabrića (SDP), te načelnika Jovičića, teroristu iz kvote SDSS-a, čemu se čudimo kada vidimo kako u općini Gvozd jača četničija? Nije bez veze Vučić posjetio svoju bandu na terenu. Svi su umreženi s najvećim ratnim zločincem Banovine, Đurom Škaljcem, neraskidivim prijateljom Miodraga Linte, srpskim poslanikom i šovinistom, kojeg pak u obilasku ovih bandita štiti naša poremećena vlast.

HOP