IDS-ovi separatisti tvrde da je vlada kriva za Uljanik, kako je Mrak Taritaš zaboravna, a ne muljatorica, te Beljak nasilnik jer ga izazivaju “fašisti”

0
3382

Bljutarnji Jutarnji list radio je promociju Amstrdamskoj koaliciji muljatora iz IDS-a, Anki Mrak Taritaš koja malo mulja oko obnove u Gunji, malo zaboravi prijaviti koji stančić, Beljaku- verbalnom nasilniku i neuspješnom provalniku u vozila… evo nekih gluposti iz tog intervjua sa šefom separatističke stranke IDS:

uljanik

Kakav je vaš stav prema bivšoj upravi Uljanika koja gaje odvela u bankrot, a pritom uživala u visokim primanjima i isplaćivala si razne benefite?

– DORH i sve resorne institucije trebaju istražiti svaki segment poslovanja i utvrditi tko je za što kriv. Kada smo gradonačelnik Pule Boris Miletić i ja prije godinu i pol saznali da postoje problemi u Uljaniku, odmah smo reagirali i išli tadašnjoj potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić. Vlada je najveći pojedinačni vlasnik s 25 posto i ona je definitivno odgovorna za poslovanje brodogradilišta, a time i za rezultate uprave. Zakon o trgovačkim društvima propisuje tko je odgovoran za poslovanje društva – to su vlasnik, nadzorni odbor i uprava. Uprava je vukla krive poteze, a državnog nadzora nije bilo. I danas je Uljanik tu gdje je -tvrdi V. Flego iz IDS-a u tome intervju.

 

Damir Kajin o tome misli drugačije;

“A upravo su radnici Uljanika, kada su izišli na ulice, baš njih, IDS, označili kao glavnog krivca za propadanje tog brodogradilišta. Prozivali su ih da su “mafija” i “lopovi” te da se ni u Uljaniku, kao ni u ostatku Istre, ništa bez njihova znanja ili suglasnosti nije moglo događati. Uostalom, donedavni kandidat za strateškog partnera u Uljaniku Danko Končar na svojoj platnoj listi za lobističke usluge imao je upravo sivu eminenciju IDS-a, Ivana Jakovčića.!”

“Neto dobit 2017. Viktor Lenca iznosi 37. mil.kn. Tko je prvi i kada, najavio ulazak Palumbo grupe u Uljanik? Ivan Jakovčić (IDS) i to negdje u studenom 2017.Tijekom 2018. Viktor Lenac ostvario je gubitak od 21.5 mil. kn.
U emisiji Otvoreno (kojeg je vodio Togonal, a gosti smo bili Debeljak, Flego, Kardum i ja), tada je otprilike rekao: “Postoji interes za Uljanik kojeg iskazuju Danko Končar, Adris, Palumbo grupa iz Napolija…”
I sve je išlo u tom smjeru. Končar je bio izabran za strateškog partnera, a potom preko Zagrebačke burze pojavljuje se i Palumbo grupa čiji su vlasnici nepravomoćno kažnjeni sa visokim kaznama. Finske vlasti kaznile su nepravomoćno i tvrtku na čijem je čelu (šef NO) bio Jakovčić.
Viktor Lenac bio je najzdraviji dio Uljanik grupe koji joj je pripao negdje 2007/08, a što sam tada otvoreno zagovarao jer se Viktor Lenac preko Uljanika i Tankerske spasio stečaja.
Pitam Miletića kako bi se postavio da je 3.maj taj koji je ugrozio opstanak Uljaniku, a možda i Viktoru Lencu? Da li bi svi koji bi ulazili u Istru morali dobiti vizu na Učki? I konačno, zašto šutiš o Uljaniku, 3.maju i Viktoru Lencu? O tome šute i istarski pisani mediji.”-piše Kajin

Jutarnji list nastavlja PR separatističke stranke…

uljanik 2

Je li Uljanik tempirana bomba pred izbore? Ako u idućih mjesec i pol ode u stečaj, hoće li birači kazniti IDS na izborima za Europski parlament?

– IDS je pod navodnicima kriv zato što je sa svojim sugrađanima od Istre stvorio najrazvijeniju hrvatsku županiju čiji je BDP u rangu prosjeka EU. Ne vidim zašto bi birači kaznili IDS. Napadi na IDS pokazali su se promašenima, a građani znaju zbrojiti dva i dva. Mi ne možemo biti odgovorni jer ne raspolažemo mehanizmima koji utječu na rad brodogradilišta. To jako dobro znaju i oni koji su željeli iskoristiti agoniju Uljanika da bi naškodili IDS-u.-kaže Flego

FB_IMG_1552092710858

Flego ima odgovore i za muljaže Anke Mrak i njena zamračenja, a i za nasilje i šovinizam neuravnoteženog Beljeka zvanog Bljak…