Izraelski povjesničar Gideon Greif, pozvao je UN da se pozabavi “problemom rastućeg neoustaštva u Hrvatskoj”

0
6722

Izraelski povjesničar Gideon Greif, pozvao je UN da se pozabavi “problemom rastućeg neoustaštva u Hrvatskoj”, piše Politika.

“Izražavajući svoju najdublju zabrinutost zbog rastućeg trenda neoustaštva, posebno među mladima, ljubazno bih vas zamolio da kao glavni tajnik za ljudska prava nešto poduzmete i da se pozabavite pitanjem javne upotrebe pozdrava ‘za dom spremni’ i upotrebe ustaških oznaka, kao što je hrvatski grb sa prvim bijelim poljem, koji je dokazan ustaški simbol iz Drugog svjetskog rata”, poručio je Grajf glavnoj povjerenici za ljudska prava u UN-u Michelle Bachelet.

Prema newyorškom popisu Jasenovac Research Instituta u tom je logoru bilo oko 650.000 žrtava. Prema dostupnim informacijama, iza tog Instituta nalazi se bivši diplomat SFRJ dr. Milan Bulajić, dugogodišnji rukovoditelj Muzeja genocida u Beogradu i predsjednik Srpskog Fonda za istraživanje genocida, navodi Robert Frank u Novom listu.

Serbien ist judenfrei

2017. godine u siječnju je napravio izložbu u New Jerseyju i to u suradnji s Emirom Kusturicom, predstavnicima Srba i Židova koji su preživjeli koncentracijski logor u Jasenovcu i predstavnicima srpske vlade.

Napada Hrvatsku, a ne vidi strašni pokolj židova u Srbiji jasno je da njegov rad podržava ovakvu Srbiju. Ne smeta mu pojava fašizma u Srbiji, niti njihova nedavna zločinačka prošlost.

FB_IMG_1553724949183

Napad  na Hasanbegovića zapravo pomaže i Plenkoviću da potpuno potisne suverenistički pristup politici. Kako Plenković podržava pupovčevu pročetničku politiku sve ovo smrdi na predizborni napad na Neovisne za Hrvatsku.

HOP