NEREGULARNOST IZBORA ZA EUROPSKI PARLAMENT ZBOG POPISA BIRAČA

0
3448

Na temelju odluke 4,sjednice “Hrvatskog sabora u sjeni” održanoj 23.03.2019 godine obraćamo  se otvorenim pismom  predsjednici, budući da do sada nije postupili po zamolbama i upozorenjima građana,udruga i stranaka za pokretanje  na temelju članka 94 Ustava Republike Hrvatske inicijativu za utvrdnjivanje točnog broja birača koji su upisani u Registar i popis birača, kao temelj za regularnost svih izbora.

 

Podsjećamo predsjednicu da ste vi odgovorni za stabilnost državne vlasti, a regularnost izbora je jedan od najbitnijih elemenata demokracije, a time i stabilnosti države.

Odgovorno tvrdimo da se u Registru i popisu birača nalazi više od 370 000 nepostojećih i neregularnih birača,  čijim se glasovima odlučuju i dogovaraju svi izbori.

Raspisivanjem izbora za Europski parlament po netočnom Registru i popisu birača postali ste i vi sudionik i pokrovitelj te nove izborne prevare.

Stoga vas još jednom molimo da zatražite od Ministarstva uprave na uvid važeći Registar i popis birača, te da zatražite od Ministarstva unutarnjih poslova provjeru tih podataka.

U protivnom obratiti ćemo se svim Institucijama Europske Unije,Ujedinjenih nacija,Ambasadama stranih zemalja i Udrugama za zaštitu ljudskih prava upozoravajući ih na neregularnost svih izbora do sada u Republici Hrvatskoj.

Ivan Valek

HOP