Današnji globalizam je komunizam u novoj inačici sa mnogo većim posljedicama

0
2919

Zašto bi Tito bio svetac, a Pavelić zločinac, pitam sveučilišne pofesore Pupovca i Goldsteina? Morali bi razlikovati nacionalizam od nacizma jer nacizam je isto što i fašizam i komunizam ili današnji globalizam jer svi ukazuju na jednoumlje, a cilj je isti, dakle, zavladati globusom i ljudskom sviješću. Nacionalizam je želja za narodnom umjesto dogmatskom ili religijskom državom jer narodi se međusobno razlikuju preko jezika i običaja. Fašizam, nacizam i komunizam su postali religije čiji vođe su se slavili kao bogovi, a njihovu ulogu je danas preuzeo globalist Soroš. Tko je onda Soroš koji danas financira sve perverzije u Europi samo da bi zaradio milijarde dolara? On zna da jedino tako može izazvati bunt država i srušiti EU. Soroš se obogatio na Vall streetu rušeći valute u Aziji, potom je kupovao njihove obveznice za male novce i nakon toga ih prodavao uz veliki profit. Tako je Soroš postao milijarder u dolarima.

No, pitam se je li Soroš samo obični mešetar ili je možda bio i nečiji tajni agent? Isto je pokušao raditi u Europi, ali nije uspio dok nije osnovana EU. Nakon toga je srušio dolar koji bi uskoro mogao ojačati i donijeti mu milijarde profita. Zbog toga danas ruši EU na jedan licemjeran način promičući različite  perverzije, a nakon raspada EU dolar će ojačiti i on će zaraditi  veliki novac u SAD. Jesu li toga svijesni hrvatski humanisti iliti bivši boljševici? Kakvom pravdom i poštenjem hrvatski ‘humanisti” truju naivnu hrvatsku mladež dok služe Sorošu samo zbog novca, ali ne i uvjerenja? Oni su spremni uništiti sve što je hrvatsko kao okorjeli jugoslaveni i potomci bivše komunističke elite, a to čine uz pomoć Soroševih donacija i pljačke hrvatskog proračuna preko agencija i udruga koje nikada ne bi trebali dobiti državni novac ako ne promiču interese hrvatske države.

Pavelić nikada nije imao ništa protiv pravoslavlja, ali je bio protiv velikosrbijanstva u kraljevini Jugoslaviji koje je preko pravoslavlja širilo svoje granice, pa tako i na uštrb hrvatskog povjesnog i etničkog teritorija. To su činili uz pomoć SPC jer po velikosrbijanskom nauku svi pravoslavci su Srbi i o njima je brigu preuzimala SPC koja je prevarom i mitom postala autokefalna u kraljevini Jugoslaviji 1920. godine  Prije toga nikada nije postojala autokefalna SPC. Povijesni hrvatski Srbi su koristili bizantske crkvene običaje kao hrvatski pravoslavci, a njihov naziv je iskrivljeni naziv za iskonske Harvače kao što su nazivi Dalmati, Ličani, Bosanci, Slavonci ili Zagorci ili kao u prošlosti nazivi Kelti, Liburni, Iliri, Sarmati i tako redom.

Oni su bili hrvatski pravoslavci kao i svi Hrvati u carevini Hrvatskoj poznatoj kao predkršćanska Crvena Hrvatska ili Krajina. Etnici Srb i Srbin ne označuju isto. Zbog toga je Pavelić osnovao HPC, a za političke suradnike je imao hrvatske pravoslavce i žide. U čemu je onda bio zločin Pavelića i ustaša? Očito, zbog utemeljenja NDH i HPC. Međutim, to mu nikad nisu oprostili četnički Titovi partizani koji su odreda pobili svećenstvo HPC i oteli veliki dio hrvatskog teritorija u Vojvodini i Sremu. Ne mogu naziv Srb, Srbijanac ili Srbin biti isti? Međutim, to sigurno jesu nazivi Harvač, Harvat, Horvat, Hrovat, Croat ili Helvet jer nijedan od ovih naziva nema sufikse AN, EN ili N jer su pokršteni. Na povjesnom teritoriju Hrvatske prije pojave Srbijanaca nikada nisu postojali srbijanski Srbi već su postojali latinski i grčki kršćani. Srbijanci su na temelju grčkog obreda pretvarali Hrvate u Srbe, ali ne u Srbijance ili Srbine jer to je naziv koji se koristio dosta ranije.

Srbi su naime bili Hrvati i kršćani bizantskog obreda kao i većina Hrvata u iskonskoj Crvenoj Hrvatskoj, a naziv Srbin je nastao od latinskog naziva Cervene, što je bio naziv za Hrvate jane ili Hrvaćane koji nisu bili kršćani. Dakle, od latinskog naziva za Hrvate jane –  Cervene, nastaje naziv Servin, Serbin ili Srbian, a od latinskog naziva za Hrvate kršćane – Cerve  nastaje naziv Serve, odnosno, Serb ili Srb. Hrvati još nisu razumjeli sintagmu Cerveni Hrvati jer riječ ”cervene” je označavala Hrvate jane ili Hrvačane, a riječ ”cervena” je kasnije značila ”carevina”. ”Carevina” se odrazila još kao ”krajina”, a nametanjem bizantskog kršćanstva u 7. stoljeću, a možda i ranije, pod vazalstvom Bizanta, ”Krajina” je postala kršćanska pa je riječ ”krajina” postala ”kraj” od čega nastaje kasnija titula ”kralj”.  Naziv Cervena Hrvatska su nakon kršćanskog raskola preuzeli Hrvati u južnom dijelu izvorne bizantske Cervene Hrvatks koja se nakratko vratila Bizantu i uzela ime Crna Gora jer bizantsko pismo nije imalo slova za glasove V, H i Č ili C. Zar nam ovo ne pokazuje da je naziv Harvač označavao jedinstvenog dvojnog Boga čiji potomak je Moše ili Isus, a njihov simbol je mjesec?

Istina je da je Pavelić prihvatio rasne zakone, ali NDH je već bila okupirana od nacista jer je kraljevina Jugoslavija prihvatila Hitlera, nacizam i rasističke zakone. Zar Srbija u kolovozu 1942. godine nije postala ”Juden frei”? Istovremeno je Pavelić štitio nekomunističke Žide, a u vojski je imao i 28 visokih časnika židovske vjere, te dosta pravoslavaca, a katolička Crkva predvođena kardinalom Stepincem je štitila od progona nacista i ustaša hrvatske žide i pravoslvce koji su se u kraljevini Jugoslaviji preko mita i korupcije izjasnili kao Srbi. Ako je Pavelić bio toliki zločinac, zašto njegovo ime se nikad nije našlo među najvećim zločincima 20. stoljeća, a Titovo jest?

Očito, netko je znao za Titove zločine koje je pripisao Paveliću na zahtjev četnika, a po svemu sudeći to su bili Britanci. Pavelić se borio protiv komunista bez obzira na njihovo etničko porijeklo ili religiju. U odnosu na Tita, Pavelić je bio gotovo bezgrešan, a jedino mu možemo zamjeriti što je pod nacističkim i fašističkim uvjetima stvarao hrvatsku državu. No, kako mu i to zamjeriti jer u to doba cijela Europa je bila nacistička ili fašistička osim Britanije i Švicarske, a prije njegovog dolaska na vlast nacisti su okupirali prostor NDH, dok jedan dio hrvatskog teritorija bio pod talijanskom fašističkom vlašću. Najveći dio hrvatskog teritorija Talijanima je poklonio srbijanski kralj još 1922, godine, dok je manji dio Talijanima prepustio Pavelić zbog osnivanja NDH.

NDH je bila proglašena pod nacističkom okupacijom i Paveliću su ruke bile vezane dok su četnici i talijanski fašisti pokušavali podijeliti Dalmaciju. Upravo zbog toga se u Dalmaciji stvara partizanski pokret koji nije bio komunistički i koji nije prihvaćao ni talijansku ni četničku okupaciju. Koliko su samo zločina počinili talijanski fašisti i četnici u Dalmaciji i njenom zaleđu. Hitlerovom nacizmu su komunisti bili saveznici sve dok Njemačka nije napala majku Rusiju. Tada su se partizani priklonili komunistima koji osnivaju SKOJ čiji članovi u Dalmaciji su bili djeca od 14 do 18 godina, a nazvani su skojevci po uzoru na talijanske balille. Zbog toga je pogrešna tvrdnja da su dalmatinski partizani čuvali Jugoslviju u svojem začeću.

Nakon rata mnogi od izvornih dalmatinskih partizana su zbog neprihvaćanja komunizma progonjeni i postali veliki siromasi zbog otimačine zemljišta i rubanjem seljačkih proizvoda: blaga, vina i žita. Tako je nestao hrvatski ratar, stočar i seljak. Mnogi izvorni dalmatinski partizani su poginuli u borbi sa fašistima i četnicima na Neretvi i Sutjeski. Oni su čuvali svoje hrvatsvo i imovinu dok su komunistčki četnici iliti Titovi partizani čuvali Jugoslaviju ili Veliku Srbiju te ubijali i progonili Hrvate zapošljavajući nakon rata Srbe u vojsku, miliciju i druge državne službe u Hrvatskoj mada za to nisu bili stručni. Dakle, u Titovoj Hrvatskoj pravoslavni Srbi su imali sve moguće privilegije.

Zašto je Pavelić osnovao ustaše i zašto je Tito nametnuo komunizam? Pavelić je uvidio srbinizaciju hrvatskog naroda preko pravoslavlja, a Tito ju je nakon završetka rata ubrzao smaknućima i progonima hrvatskog pravoslavnog svećenstva i zabranom HPC koja je bila priznata od svih pravoslavnih crkvi, čak i RPC. Pavelić je bio nacionalist i želio  je osnovati hrvatsku naciju, dakle, državu. Tito je bio komunist koji je želio zavladati Balkanom, a uzor mu je bio Staljin, dakle, bio je imperijalist. Zar Tito nije namjeravao pokoriti Bugarsku, Grčku i Albaniju? Da je u svojoj zabludi pokušao pokoriti svijet, pokazuje nam ”Pokret nesvrstanih” gdje je postao Bog družeći se i sa svojim istomišljenicima – najogavnijim dikatorima.
Nije li onda današnji globalizam isto što i komunizam u novoj inačici sa mnogo većim posljedicama po civilizaciju jer umjesto čovjeka za njegovu kontrolu se već danas koristi umjetna inteligencija i roboti. Današnj čovjek postaje rob jer preko tehnologije gubi slobodu izbora i slobodnog kretanja, što ne mogu razumjeti komunistički elitisti, a to ne razumije ni puk.

Po čemu se cionisti razlikuje od četnika? Ni po čemu. I jednima i drugima je cilj širenje na tuđe teritorije koji im nikad nisu pripadali. Čini mi se da je profesor Godstein cionist i da je preko njega povezan sa četništvom kad se tolikim žarom brani izmišljena srbska stradanja u NDH i četništvo. Cionizam je utemeljen na religiji isto kao i četništvo, što znači da se ne radi o povjesnim nego religijskim narodima.

Tko su europski Židi? Židi u Europi nisu prihvatili Novi zavjet već su ostali odani Starom zavjetu i njih je novokršćanstvo zvalo Jutima, Judima, Gutima, odnosno, Gotima, Gidima i Jidima. Od naziva Jida i Gida nastaje među ”slavenskim” katolicima naziv Žid, a odatle i naziv jezika jidiš, dok se među ”slavenskim” pravoslavcima pojavljuje naziv Jevrej, a upotreba slova V umjesto B nam otkriva da oni nikad nisu živjeli u antičkom Izraelu ili Judeji nego su samo bili starokršćani. Starokršćanska je bila gotovo cijela Europa jer je većina puka pripadala zemaljskoj kasti, a najmanje ljudi je pripadalo uzvišenoj religijskoj i vladarskoj kasti. Oni nemaju nikakve povezanosti sa antičkim Hebrejima jer nikada nisu govorili hebrejaski jezikom već su prihvatili hebrejsko učenje, a skrivali su ga uz pomoć jezika koji se nazvali jidiš, a koji je bio mješavina njemačkog i ”slavenskih” jezika.

Njima su slični bili u Njemačkoj Amiši i Meneti koji su imali drukčiju put, kosu i oči i koji su se iz Njemačke iselili u SAD. Oni su se najviše bavili ratarstvom i trgovinom, a možda i stočarstvom. Oni su u SAD do danas zadržali svoje stare običaje i koriste konje za oranje i prevoz. Europski Židi su danas poznati kao Aškenazi, dakle, po puti, boji očiju i kosi, oni izgledaju kao dio Nijemaca, Skandinavaca, Poljaka i Rusa dok Amiši i Meneti imaju škuriju put, oči i kosu. Na arabskim muslimanskim prostorima te u muslimanskoj Španiji Židi bili su poznati kao Sefardi jer su imali škuriju put, kosu i oči. Jedan broj Sefarda se nakon španijske inkvizicije naselio u osmanlijsku Bosnu.

Na prostoru Levanta je bilo više religijskih sekti kao Farizeji, Saduceji, Filistini (Palestinci), Balisti, Mazdaisti, Israeliti, Judeji i druge sekte. Zbog boga Baala bosanske muslimane Srbijanci nazivaju Balije. Prema Bibliji Hebreji su branili Masadu, a to je bila utvrda u kojoj se prakticirao mazdaizam. To nam pokazuje da je jednoboštvo i patrijarhizam na te prostore došlo preko mazdaizma jer riječ masada je korijen u riječi mazdaizam i sve pokazuje da je Stari zavjet samo prepisan na semitizirani hebrejski jezik. Slično se u Judeji prakticirala Veda što se suglasnički pisalo Uda da bi postalo Juda. Tako ime dobiva povjesna Judeja.

Protiv novokršćanstva se borio jedan od kraljeva Judeje Herod mada licemjerno  jer saznavši od 3 mudraca da se Krist rodio u Bethlehem judejskom te izdaje naredbu da se pobiju sva djeca mlađa od 2 godine jer mu mudraci nisu otkrili gdje mu žive roditelji. Očito, namjera mu je bila ubiti Isusa. On je bio romanski vazal. Herod je pod Bizantom još bio poznat kao Irud, dakle, Erud. Nema nikakve sumnje da je Herod prije semitizacije bio civilizacijski Hrvat koji je semitiziran jer naziv Erud je nastao od naziva Urit, dakle, Hurit. Avil je bio bog ratara, stočara i trgovaca.

Dakle, prije semitizacije Levanta na tom postoru su živjeli Hrvati isto kao u hrvatskoj državi Bosni prije osmanlijske okupacije. Naziv Israel se sastoji od tri haravačke riječi: ”vača hara vela”. ”Vača” je postala ”is”, ”hara” je postala ”ra”, a ”vela” je postala ”el”. Preko naziva Israel vidimo da semitsko pismo nije imalo slovo za glasove H i V, a glas Č je zamjenio glas S.  Vela je bio bog Avel ili Avil, a nastao je od naziva Čavelah. Odatle i naziv Vlah. Avel je na Levantu postao Abel,  a Abal je postao bog Baal u Caananu. Naziv El je u tvorbi riječi često zamjenjivao riječ vača.

Kako sam objašnjavao etnike na temelju etimologije i starih pisama, moram isto tako objasniti etnik Jevrej i Hebrej. Poznato je da su Semiti čitali i pisali sa desna na lijevo. Na suglasničkom pismu naziv Harvač se pisao Erve da bi postao Erbe. Kako su ove nazive Semiti čitali sa desna na lijevo, dobivamo nazive Evre i Ebre. Naziv Evre se odrazio kao Jevrej, a naziv Ebre se odrazio kao Hebrej. Zbog svega navedenog tvrdim da su europski Židi bili starokršćani koji nisu prihvatili Novi zavjet i da nema nikakve povezanosti između njih i Hebreja jer oni nikad nisu govorili hebrejskim jezikom. Hebrejski jezik su možda poznavali neki rabini, ali ne i obični židovski puk. Tako, primjerice, naslov židske religijske  knjige ”Torah” je drugim pismom napisan hrvatski naslov ”Tvorac”.

Sve navedeno nam ukazuje da je antička povijest krivotvorena zbog vlasti kao što se čini i danas. Neki su to činili silom, nekim izmišljanjem novih etnika, a neki izmjenom jezika nametanjem novog pisma. Antička mitologija opisuje povijest i religije, ako je razumijemo. Očito, navedeni sveučilišni profesori povijesti i lingvistike ne analiziraju činjenice već dogmatski nameću laži i zbog toga im nije mjesto u hrvatskoj akademiji. Odlika znanstvenika i intelektualaca je istina utemeljena na argumentima umjesto laži utemeljenih na dogmi. Ova dva akademičara stalno vrijeđaju hrvatski narod i njegovo dostojanstvo na temelju dogmatskih laži, a hrvatske znanstvene i intelektualne elite većinom šute. Naime, većina humanističkih elita u Hrvatskoj su dogmatsko komunistički umovi i zbog njih su hrvatska sveučilišta pala tako nisko.

Hrvatskoj je potrebna lustracija, posebice u školstvu, sudstvu, politiki  i državnoj upravi, ali nju ne želi Plenković i hadezeovski političari. Sigurno nekoga štite, a to je amoralno i nehumano prema svim hrvatskim žrtvama mučenim i ubijenim bez suda nakon završetka Hitlerove okupacije i predaje. Žrtve su bili i hrvatski Nijemci i Talijani – civili i vojnici koji su se predali, mada su Talijani bili najviše talijanizirani Hrvati. Najmanje žrtava je bilo među Srbijancima, ali njihove žrtve su bili četnici i četnički partizani koji su ratovali protiv uspotave hrvatske države i HPC. Najmanje je poginulo srpskih civila u NDH, ali hrvatski oportuni povjesničari to ne mogu razumjeti jer imaju komunistički odgoj i svijest pa brane neobranjivo poznatim komunističkim smicalicama – lažima.

Kako je moguće da je broj Srba u NDH nakon rata ostao gotovo isti u odnosu na posljednji poznati popis pučanstva,  a broj Hrvata je čudesno pao. Hrvati bi morali shvatiti da udio Srba u današnjim granicama Hrvatske nije bio nikada veći od 5 posto sa svim doseljenim Srbima iz BiH, a njihov udio u cijeloj NDH je bio 14 posto. Neka me opovrgnu Pupovac i Goldstein argumentima! Tako se ponašaju znanstvenici i intelekualci.

Srećko Radović

HOP