ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA -otkrivamo ono što ne valja

0
2533

REPUBLIKA HRVATSKA – ZEMLJA SLUČAJA , OD KRIMINALA DO KRIMINALA
SABORSKA RASPRAVA
O PRIJEDLOGU ZAKONA O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA
Prvo čitanje predlagatelj : Vlada Republike Hrvatske
Komentar BOŽIDARA VIDUKE magistra inženjera geodezije i geoinformatike
„ONO ŠTO NIJE VALJALO JUČER , NE VALJA NI DANAS ,
ONO ŠTO NE VALJA DANAS NEĆE VALJATI NI SUTRA !“
Zakon kao zakon kako dosadašnji tako i novi predloženi ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE je dobar.
Ono što ne valja.

 

Pogrešan podatak – dokaz o vlasništvu (prijepis zemljišno knjižnog uloška iz ZEMLJIŠNE KNJIGE) ni jedan zakon ne može dovesti u okvire točnosti , valjanosti i zakonitosti.
O predmetnoj temi saborski zastupnik gospodin STEVO CULEJ dana 29. ožujka 2019. godine iznio je bolnu istinu u SABORSKIM KLUPAMA , da REPUBLIKA HRVATSKA ne raspolaže dokazom o vlasništvu.
Cjeloviti iskaz saborskog zastupnika gospodina STEVE CULEJA je moguće vidjeti i preslušati na „web“ adresi :
https://drive.google.com/file/d/1dcZzhW1RoPw1xWBEG7jCuA1NI4c2d0WR/view
ZEMLJIŠNA KNJIGA je izrađena po osnovi „GRAFIČKE GEODETSKE IZMJERI“ i to na 80% od 1855 godine na teritoriju REPUBLIKE HRVATSKE a po osnovi „UREDBE“ Ministra financija Države Srba , Hrvata i Slovenaca od dana 17. 11. 1924.godine „GRAFIČKA GEODETSKA IZMJERA“ stavljena je VAN SNAGE UPORABE – (datum „ZASTARE“ javnih isprava izrađenih po osnovi „GRAFIČKE GEODETSKE IZMJERE“ u hvatnoj mjeri i u prikazanom mjerilu originala katastarskog plana 1:2880 ; 14:1440 ili 1:720 ; 1:2904 ili 1:2500 ; 1:1250 ili 1:625).
Eksplicitno znači s danom 17.11.1924. godine ZEMLJIŠNA KNJIGA kao i svi registri nekretnina koji su urađeni u „GRAFIČKOJ GEODETSKOJ IZMJERI“ – plošnoj kartografskoj projekciji stavljeni su VAN SNAGE UPORABE odnosno NIŠTAVNI SU za bilo koju pravnu ili upravnu radnju.
Kako su ostale ZEMLJIŠNE KNJIGE izrađene po osnovi „Gauss-Krügerove projekcije meridijanskih zona“ i to na 20% teritorija REPUBLIKE HRVATSKE a po osnovi „UREDBE-UKAZA“ donesene od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ; Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine s punom pravnom snagom s punim pravnim učinkom , s punom pravnom posljedicom od dana 01.01.2010. godine kada je geodetska izmjera u „Gauss-Krügerovoj projekciji meridijanskih zona“ samim time i ZEMLJIŠNA KNJIGA stavljena je VAN SNAGE UPORABE s danom 01.01.2010. godine kao i svi registri nekretnina koji su urađeni u naznačenoj kartografskoj projekciji.
Eksplicitno znači da je ZEMLJIŠNA KNJIGA izrađena po osnovi geodetske izmjere u „Gauss-Krügerovoj projekciji meridijanskih zona“ je „NIŠTAVNA“ za bilo koju pravnu ili upravnu radnju.
„ZEMLJIŠNA KNJIGA“ je pisana javna isprava koja se ne može matematičkim modelom , bilo kojim transformirati – prenijeti u neki drugi kartografski sustav već se može koristiti isključivo u kartografskom sustavu u kojem je izrađena , eksplicitno znači da se ZEMLJIŠNA KNJIGA može koristiti isključivo u epohi kartografske izrade po osnovi datuma puštanja u pravnu uporabu.
REPUBLIKA HRVATSKA nema dokaz o vlasništvu pa je PARADOKS donositi zakon i regulirati zakonom „vlasništvo“ kada ono ne postoji.
Glavni i odgovorni krivac za NIŠTAVNOS ZEMLJIŠNE KNJIGE su :
DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA REPUBLIKE HRVATSKE
I
MINISTARSTVO PRAVOSUĐA REPUBLIKE HRVATSKE.

NIŠTAVNE ZEMLJIŠNE KNJIGE su TRAJNA PROCESNA SMETNJA u bilo kojem pravnom ili upravnom poslu.
Treba se dati odgovor na pitanje :
Što je urađeno i koliko je novca potrošeno na geodetsku izmjeru REPUBLIKE HRVATSKE i formiranju ZEMLJIŠNIH KNJIGA.
– Geodetska izmjera traje od 1994 godine.
– „UREDBA-UKAZ“ donesen od strane VLADE REPUBLIKE HRVATSKE ; Klasa: 931-01/04-01/01 ; Urbroj: 5030115-04-1 dana 04.08.2004. godine
– Danas ožujak 2019. godine nema izmjere i nema ZEMLJIŠNIH KNJIGA.
– Gdje je novac više od 5 milijardi EUR-a

Državna tijela
DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA REPUBLIKE HRVATSKE
I
MINISTARSTVO PRAVOSUĐA REPUBLIKE HRVATSKE.
Moraju položiti „RAČUN“ za svoj nerad , aljkavost , neprofesionalnost i ne znanje.
Svakim danom izlaze na vidjelo AFERE sa nekretninama i dokazom o vlasništvu – ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA.
Zakon neće izradit nove zemljišne knjige.
Zakon ne može REANIMIRATI NIŠTAVNE ZEMLJIŠNE KNJIGE.
Iluzorno je donositi ZAKON O ZEMLJIŠNIM KNJIGAMA kada ni jedna ZEMLJIŠNA KNJIGA REPUBLIKE HRVATSKE nema pravnu valjanost jer su NIŠTAVNE i stavljene u status zastare – VAN SNAGE UPORABE.

REPUBLIKA HRVATSKA je zemlja slučaja , zemlja kriminala i to :
– Lex AGROKOR – u dubiozu dugovanja od 41,5 milijardi kuna umiješane su sve političke opcije , crvenih i plavih vlada
– Slučaj „ULJANIK“ – u dubiozu minusa koja se još ne zna kolika je jer u ovisnosti koje podatke koristite kreću se od 3,5 milijardi kuna , pa potom 10 milijardi kuna pa čak doseže cifru i do 30 milijardi kuna – politička opcija koja je pokrivala rad ULJANIKA je regionalna stranka IDS koja je uvijek podršku vladi uvjetovala odobrenju subvencija brodogradilištu ULJANIK kako bi politička stranka IDS kupovala socijalni mir u ISTRI.
– Slučaj brodogradilišta „3 Maj“ – dubioza koja je počela znatno prije – vremenski KRAH brodogradilišta „3 Maj“ datira iz 2013/2014 godine kada je brodogradilište ULJANIK dobilo na upravljanje brodogradilište „3 Maj“ na osnovu čega i kako nije poznato , uglavnom Grad Rijeka je bastion političke stranke SDP – a što dovodi do činjenice da je u interesu političke stranke SDP da uposlenici „3 Maja“ ne izađu na ulice jer tada dolazi do destabilizacije Gradskog i Županijskog poglavarstva u kojem je u većini SDP – koliki je dug brodogradilišta „3 Maj“ to se ne priča , ali zašto se ne priča jer u konačnici DUG će morat biti plaćen a platit će ga građani REPUBLIKE HRVATSKE
– Spor koji se vodi na AMERIČKOM SUDU je predmet „GOLF TERENI na SRĐU“ – DUBROVNIK , početni iznos tužbe je 500.000.000,00EUR-a (petstomilijunaEUR-a) , koliki će stvarno biti dug to se tek pretpostavlja ali je karakteristično da je nastao zbog NERJEŠENOV VLASNIŠTVA I POGREŠNIH ZEMLJIŠNIH KNJIGA k. o. DUBROVNIK
– 154.000.000,00kuna (154milijona kuna) prevara od strane lokalne uprave i samouprave GRADA ZADRA stranog ulagača Irca i Belgijanca – prodana tuđa nekretnina 2009 godine.
– Porodica Vrbanović prevarena od lokalne uprave i samouprave Grada Zagreba privatna nekretnina prodana za 9.500.000,00kn a vlasnicima se nudi 200.000,00kn , zar to nije sramota
– Legalizacija legalno izgrađenih objekata u fizičkom prostoru po osnovi
ZAKONU O GRADNJI Iz (NN 175/03)
ZAKONA O PROSTORNOM UREĐENJU I GRADNJI
Klasa: 011-01/07-01/63 ; Urbroj: 71-05-03/1-07-2 ; Zagreb, 13. srpnja. 2007. godine na snazi do 01.01.2014. godine
Prevara REPUBLIKE HRVATSKE odnosno Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja REPUBLIKE HRVATSKE teška je oko 20 milijardi kuna.
– Geodetska izmjera REPUBLIKE HRVATSKE i izrada novih ZEMLJIŠNIH KNJIGA prevara DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE REPUBLIKE HRVATSKE i MINISTARSTVA PRAVOSUĐA teška nešto više od 5 milijardi EUR-a (37.000.000.000,00kn)
– Geodetska izmjera u osnovnoj i zakonitoj HTRS96/TM kartografskoj projekciji nije ni početa . Površina na kojoj se provodi geodetska izmjera definira iznos od 0,3% teritorija REPUBLIKE HRVATSKE koja je započeta još davne 2005 godine ali do danas nije ništa završeno.
– Na primjer Ministarstvo pravosuđa REPUBLIKE HRVATSKE pod KLASOM: 932-01/08-01/286 ; URBROJEM : 541-03-01-02/3-08-2 od dana 14. svibnja 2008. godine donosi „ODLUKU“ o obnovi zemljišne knjige k. o. Sušak , „odluku“ potpisuje tadašnji Ministar pravosuđa gospođa ANA LOVRIN, karakteristika predočenog da do danas travanj 2019. godine NOVA – OBNOVLJENA ZEMLJIŠNA KNJIGA nije puštena u pravnu uporabu
– Mogao bih nabrajati mnoge izmjere koje su objavljene u NARODNIM NOVINAMA ali nisu odrađene, ali ono što je bitno NOVAC je potrošen , posao nije odrađen (nisu izrađeni katastarski planovi , nema zemljišnih knjiga , nema dokaza o vlasništvu.
Kada ovako nasumično zbrojimo NOVCE koje smo potrošili u državi REPUBLICI HRVATSKOJ ali ne svi nego samo odabrani iz domene političke elite i menađerske elite , znači povlaštene klase , stiče se utisak da su svi građani REPUBLIKE HRVATSKE mogli dobivati zavidan dohodak dvadeset (20) godina a da ne radimo.
Na žalost novac su uzeli NE OVLAŠTENO političari i menađerska elita a građani REPUBLIKE HRVATSKE će morati vračati ukradeni novac.
Zašto političari zbog svojih pogrešnih odluka ne bi pali na minimalac (2.800,00kn) i zašto im se ne bi njihova nekretnina ili nekretnine koje imaju oduzela zbog odgovornosti i pogrešno donesenih odluka.

Zašto se elitnim menađerima ne uzmu novci nekretnine koje su „lapnuli“ da se barem jednim manjim dijelom namiri šteta.
Očito je da u REPUBLICI HRVATSKO odgovara mali čovjek , na primjer ako u kasi nedostaje koja kuna , blagajnik mora iz svoga džepa namiriti manjak. Ako slučajno „fiskalna kasa“ nije podudarna sa stanjem u blagajni zatvara se lokal.
U slučajevima LOPOVLUKA nitko nije kriv i štetu plaćaju GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE.

 

 

BOŽIDAR VIDUKA magistar inženjer geodezije i geoinformatike