Osoba iz kabineta šefa SOA-e nudila dilanje našeg oružja u BiH, a novinar blizak Dodiku ga razvozio našim konzularnim vozilom po terenu….

0
3334

Da nije lako biti muslimanski ekstremist u BiH najbolje je osjetio vehabija H.Č. kojeg je otkrila naša tajna služba SOA. Kada je otkriven u Zagrebu vehabija H.Č. nije se niti nadao da će na taj način dobiti zanimljiv posao. Umjesto da od njega SOA zatražiti spisak oružja koje dila po Hrvatskoj, šef kabineta u SOA-i Davor F. njemu nudi da dila naše oružje po BiH.

Zbunjeni vehabija nije znao što ga je snašlo. U ludoj zemlji Hrvatskoj koja se klanja četnicima i progoni fantomske ustaše vehabija je dobio posao dilanja oružja i eksploziva za BiH od SOA-inog agenta D.F . da ga proda VEHABIJAMA. SOA-in agent dao je i kodna imena obojici. Sebe je nazvao mehaničar, a vehabiju Zenit, aludirajući na mjesto stanovanja Zenica.

Ono što je najkomičnije od svega,  to oružje prevozi i razvozi za njega u slučaju dobivanja posla niti manje niti više nego lažni konzul Hrvatske u BiH, Mato Đaković, novinar blizak Milokradu Dodiku, poznat po iznuđivanju novaca od srpskog tajkuna iz Rogatice Miladina Pandurevića. Đaković je glumio konzula u Tuzli jer je vozio konzulov automobil.

Mato Đaković je zapravo vozikao službeno vozilo RH-a. BMW X3 od konzula Ivana Bandića, od desetog mjeseca prošle godine, pa sve do prvog mjeseca ove godine , kada ga navodno kupuje za sebe?!

Vehabiji je ovo sve bilo malo prenaporno, jer osim što jede pite i ćevape po Bosni, nije on baš neki kapacitet za dilanje oružja… pa je sve prijavio zamjeniku ministra sigurnosti iz hrvatske kvote Miji Krešiću. I tu se još više zeznuo…nekadašnji poručnik KOS-a Krešić uputio ga na svog zemljaka Đakovića iz Živinica…po principu lud-zbunjeni-normalan vehabija je dao svoj iskaz 27.3. 2019, a koji smo dobili u posjed U KOJEM SVJEDOČI ovu priču.

Što nakon svega reći? Zemljo otvori se! Davor F. iz SOA-e radio je prije dolaska u SOA-i na osiguranju u Sarajevu, pa poznaje sve kanale šverca i kriminala u BiH.

Svi protagonisti nisu radili službeno ovaj zadatak sa vehabijom u ime Hrvatske, već se radi o dodatnoj zaradi.

Još jednom se pokazalo da su naši službenici zaprljani sa svojim kanalima i ljudima bliskim Dodiku. Naše službe sve demantiraju…

I.D.

HOP