Neovisni nakon najave samostalnog izlaska na izbore ipak sa HSP-om, ali ne žele sa Tomašićkom!

0
3447

Predsjednica Neovisnih za Hrvatsku (NHR) Bruna Esih rekla je u ponedjeljak da će njezina stranka na izbore za Europski parlament izaći samostalno sa svojom listom, ističući pritom da ta stranka nije protiv suradnje, ali je “protiv koalicija radi samih koalicija i izbornih rezultata”.

Screenshot_20190402-200857_Chrome

“Iako smo već prije nekoliko mjeseci jasno rekli da nam je cilj da na izbore izađemo samostalno, još uvijek određeni akteri pozivaju na ujedinjenje, a mi zapravo u svemu tome trebamo ispasti kao oni koji takvo ujedinjenje odbijamo”, rekla je Esih u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez”.

BILO JE TO 4.3. 2019.

Stranka Neovisni za Hrvatsku koji vodi Bruna Esih dogovorila je suradnju s Hrvatskom strankom prava koju vodi Karlo Starčević, inače i gradonačelnik Gospića. Na konferenciji za medije u Saboru danas su predstavili Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament, a detaljan popis kandidata koji će biti na listi predstavit će početkom idućeg tjedna, najavili su.

OVO JE DANAŠNJA PRIČA…

Prije toga čelnik HSP-a Starčević tražio je zabranu svih stranaka HSP od strane kradezea.

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević rekao je u ponedjeljak da će njegovo Ministarstvo donijeti odluku o zahtjevu Hrvatske stranke prava (HSP) da se iz registra političkih stranaka izbrišu sve stranke koje su registrirane nakon HSP-a, a u svom imenu imaju naziv „stranka prava“ ili „pravaški/ko“, ocijenivši kako nije pametno gasiti političke stranke…

IMG-20190402-WA0002

Starčević izgledom podsjeća na komunističkog aparatčika, ponašanjem još više… kako će Neovisni izgledati u koaliciji sa njim ako on u Gospiću koalira sa kradezeom i pročetničkom strankom SDSS?

I nije više jasno po čemu je HSP poželjan partner, a Ruža Tomašić nije…uz ove čudnovate koalicije navodno postoji i jedan veliki problem, jednog od koalicijskih  partnera povezuju sa obiteljskim nasiljem…

“Moram naglasiti jednu istinu koju narod mora znati. Nitko ispred Hrvatskih suverenista, pa tako ni ja, nije ničime uvjetovao zajedničku listu. Jedini razlog zašto nismo zajedno je strah pojedinaca da ih netko preferencijalno preskoči, s obzirom na to da su im u startu bila ponuđena prva mjesta. Najveći strah imaju od Ruže Tomašić koja se već dokazala u Europskom parlamentu. Žao mi je kad s njihove strane čujem smiješne diskreditacije koje bi mogli pripisati sami sebi”, istaknuo je Zekanović.

HOP