Petrinja dala za obnovu SPC-a, crkve koja tvrdi da su ustaše pobile 750 000 Srba u Jasenovcu!

0
5545

“Nakon tri godine intezivnih razgovora i traženja rešenja za obnovu razorenog hrama Svetog Spiridona Čudotvorca, te izrade projektne dokumentacije, u septembru 2018. godine od Grada Petrinje izdata je građevinska dozvola kojom se dozvoljava izgradnja novog hrama na lokaciji prethodno uništenog 1991. godine. Sredinom februara ove godine odlukom gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića na račun Crkvene opštine u Petrinji uplaćena je i donacija u iznosu od 100.000 kuna, namenjenih za prvu fazu radova.”-piše srpski  portal.

Screenshot_20190414-095000_Samsung Internet

Kome mi obnavljamo crkvu, ako znamo da je SPC otela pravoslavne bogomolje  u našoj zemlji? Kome mi obnavljamo crkve ako znamo da su lažljivca i prevaranta, popa srpskog Velimirovića prozvali svetim, a isti je lagao o 750 000 ubijenih Srba u Jasenovcu i tako širio mržnju?

SPC je širila laži tijekom 2. svjetskog rata u svezi toga, SPC je isto činila i u domovinskom ratu. A nije bolje niti danas. Ta zajednica sodome i gomore bliska komunistima moli za pomoć u gradnji crkve?!

HOP