IDS-ove antife- mutikaše: Nakon što je njima bliski kadar uništio Uljanik dijele lekcije Bozaniću

0
6559

Ovim putem želimo iskazati žaljenje što je kardinal Josip Bozanić veliki vjerski blagdan Uskrsa instrumentalizirao za slanje pristranih političkih poruka i ciničnu prozivku naših regija, Istarske i Primorsko-goranske županije, koje, kako kaže, predstavljaju ‘najrazvijenije dijelove domovine’, prenosi N1.

ids 2

Umjesto političkog agitiranja, kardinal Bozanić mogao je današnje obraćanje iskoristiti da upozori na nehumanu, bešćutnu i nekršćansku politiku zavlačenja koju ustrajno provodi država prema radnicima Uljanika i 3. maja”, naveo je u priopćenju IDS-ov predsjednik Miletić. “Ovim putem”, dodao je Miletić, “apeliramo na crkvene autoritete da se sudrže od političkog navijanja i diskriminacije regije koje im iz njima znanih razloga nisu po volji te da se u duhu Uskrsa aktivno založe za radnike brodogradilišta i doprinesu okončanju njihove višemjesečne patnje”.

“Isto tako, koristimo ovu priliku da čestitamo Uskrs svim građanima Republike Hrvatske koji slave ovaj blagdan”, stoji u priopćenju predsjednika IDS-a.FB_IMG_1555791998931

Na jutrošnjoj uskrsnoj misi u zagrebačkoj katedrali, kardinal Bozanić u svojoj propovijedi osvrnuo se i na radnike brodogradilišta u Puli i Rijeci, rekavši kako mnogi “vapaji govore o tome da radnici ondje mjesecima dolaze na posao, a ne dobivaju nikakvu plaću i to u dijelovima domovine za koje sa kaže da su najrazvijeniji”. “ govore nebuloze idesovi antifa muljatori.

-Moj, već pomalo kiseli osmijeh dolazi iz razloga šta ovaj Uskrs mnogi provode skromno, počevši od radnika Uljanika, 3. maja, Cimosa i mnogih propalih firmi u Istri, zatim Brodotrogira, Rafinerije Sisak… do onih koji su radi egzistencije morali otići od kuće. Nisam od onih koji će javno pjevati pred TV kamerama i pričati nebuloze o uspješnoj županiji, već ću i za ovaj blagdan biti u mislima sa svima njima

Mediji prenose da osuđeni bivši tal. ministar G. Galan i ekipa na računima hrvatskih banaka posjeduju 12 milijuna eura.
Taj pravomoćno osuđeni ministar mene tuži za izgovorenu riječ. Usput rečeno, dobitnik je najvišeg istarskog priznanja “Grba Županije” kojeg mu je uručio Jakovčić. piše o njima Kajin.

HOP