I Čičak napada Vukića u svezi Jasenovca kao da ga plaća Vučić

0
2363

:Izvještaj State Departmenta nije zaobišao slučaj intervjua Igora Vukića Hrvatskoj televiziji koji je dao članici Izvršnog odbora HHO-a Karolini Vidović Krišto. Mene zanima kako cjelokupni HHO gleda na tu reportažu? Smatram da bi ona nakon toga morala otići kada taj slučaj preraste i izazove takvo ‘planetarno zanimanje’ kao što je izvješće State Departmenta. Mislim da bi se ona morala povući.”

“Kao predsjednik HHO-a pozivam Karolinu Vidović Krišto da se povuče iz Odbora i da preda ostavku. Naime, već s više mjesta, između ostalog i iz međunarodne zajednice, imali smo prigovor na njenu reportažu, ali i ne samo na to, već i na druge stvari. Ako želi dobro Helsinškom odboru, pozivam je da podnese ostavku”, rekao je Čičak.

Nemam komentara na to, ovo je prvi glas i nisam prije čula. Ono što ja znam već od ranije. Nikad ništa nije demantirano što je Igor rekao u emisiji. On se bavi istraživanjem arhiva i iznio je stvari iza kojih stoji. Neki su najavljivali tužbe jer su smatrali da je nešto upitno. Međutim, uspostavilo se da ništa nije sporno i da je ostalo na tome. Knjiga se i dalje prodaje, reklamirana je i na HRT-u”, kratko nam je rekla Vidović Krišto.

HOP