‘Radnicima vlast na Praznik rada dijeli grah koji jedu svakodnevno, a mogla je jednom godišnje omogućiti radnicima da pojedu meso’

0
2288

IDS optužuje Plenkovića i Vladu zbog slobode medija i za propast Uljanika. Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Ovi su gori od nekih Uljanikovih sindikalista. Uljanik u rasulu, a neki u NO povećavaju si koeficijente na plaću.

Demetlika uspoređuje Uljanik sa Agrokorom? Mislio sam da si pametniji.

Zapamti, za Agrokor država nije dala ni kune, a za Uljanik do sada 3.5 mlrd. kn, a u konačnici taj iznos popet će se na 4.5-4.8 mlrd.kn. Nitko van Pule nije imao utjecaj na Uljanik, pa ni država koja je Uljaniku u skoro 30 god. doznačila 8.3 mlrd.kn, a uskoro će morati još milijardu kuna. Nikada, baš nikada se to ne bi dogodilo da sam bio u Saboru. I obrnuto, da Sponzi, Miletiću i dr. 2014/15 iz ruku nisam izbio Mirnu i Puris i oni bi slijedili sudbinu Uljanika. No i to je ništa spram blasfemije IDS-ova zastupnika Dausa, da Plenković žmiri na probleme slobode medija. Daus, imaj svoj stav i kaži koliko IDS troši javnog novca za medije? Najmanje 6 mil. kn (Grad Pula i Labin 1 mil.kn, Županija 2.5 mil.kn i dalje da ne nabrajam). Ni Goebbels ovo nije radio javnim novcem što radi IDS.

Vi ste istarska sramota.
Uljanik nije razorio nitko izvan Pule već su to učinili Puležani i istarski dužnosnici. Čak i u fašizmu se moglo u Istri slobodnije govoriti nego danas. 2018. Istra je zbog Uljanika iz državnog proračuna povukla 3 mlrd. kn više no što je u njega uplatila. Samo koliko se milijuna troši na PR (informiranje i promidžbu), a za najveću socijalnu krizu, tj. za radnike Uljanika spremni su izdvojiti 300 kuna pomoći. Siguran sam da IDS-u ne bi zasmetala propovijed kardinala Bozanića da nije za propast Uljanika spomenuo riječ “lokalno”.
Da li je u Istri moguće dobiti posao ako niste dio vladajuće strukture? NE.
DA li je sloboda javne riječi na najnižem stupnju Hrvatske upravo u Istri? Da li su najneslobodniji i mediji upravo u Istri, gotovo svi ovisni o lokalnoj politici? Da li je dio istarskog pravosuđa,(u najširem smislu riječi), ovisno o politici? Da li je najviše sudskih procesa za izgovorenu riječ upravo u Istri? DA. Pravna državo, gdje si?

Istra je špilja razbojnička i dok “ruka pravde” ne prođe tunel Učku neće biti sreće. Da nemamo turizma i da je nedaj Bože bilo rata, bili bi gori od Bosne. Hvala političkom Zagrebu (pravnoj državi) koji sve to u Istri godinama tolerira.

 Damir Kajin piše…

Radnici Uljanika dočekali su kinesko izaslanstvo porukom dobrodošlice na kineskom jeziku. Ministar financija Zdravko Marić izjavio je da tek treba vidjeti postoji li određeni interes kineske brodograđevne kompanije, čiji su predstavnici u posjetu brodogradilištima u Puli i Rijeci, ocijenivši da je još rano o bilo čemu govoriti te da “treba biti u potpunosti realan”. Na pitanje novinara o očekivanjima Vlade, s obzirom da je izaslanstvo kineske brodograđevne kompanije China Shipbuilding Industry Corporationa (CSIC) u posjetu brodogradilištima Uljanik i 3. maj, Marić je kazao da prije svega treba biti realan, a nakon što predstavnici CISC-a vide snimku stanja i dobiju odgovore na pitanja koji ih zanimaju, treba vidjeti na koji način će se oni odnositi prema tome i kakav će sud donijeti.- piše Večernji list.

Zapravo naši mediji prešućuju neke detalje o ovoj ogromnoj kompaniji… plaće su male u toj kompaniji, kvaliteta izrade brodova znatno lošija od Uljanikove, stalne intervencije države kao i kod nas, te kako kod njih sve odlučuju drugovi i drugarice, kod nas drug Tito Plenković državnim intervencijama jugoslavenskog tipa upravlja privatnim tvrtkama.

Drug Tito Plenković miješa se u Uljanik i zapravo na taj način spašava IDS-ove muljatore, umjesto da kupac sam prosudi hoće li preuzeti Uljanik ili ne bez uplitanja države… Mi i dalje živimo u socijalizmu, gdje se svako malo država miješa svoje prste u privatne tvrtke, porezni obveznici plaćaju propuste državnih uhljeba propalih tvrtki i kada im dojadi odsele u neku normalnu zemlju “trulog kapitalizma”.

IDS i HDZ stalno nas plaše kako će nam stranci pokupovati svu imovinu, država ima 1500 uhljebničkih tvrtki, a narod uz toliko naših tvrtki iseljava. Zašto? Jer se komunistička zlatna mladež mora uhljebiti. Slučaj Kineza i Uljanika jasno potvrđuje naše teze koje ne žele naši političari izgovoriti, bolje i strani vlasnik samo da narod ostane u svojoj zemlji i zaposlen.

Ono što nam radnici i umirovljenici pred Praznik rada govore je činjenica da kod kuće često jedu grah, jer si meso mogu rijetko priuštiti, pa su ljuti na vlast koja im je na njihov praznik mogla jednom godišnje omogućiti da pojedu meso sa roštilja, a ne im servirati hranu iz lonca koju svakodnevno jedu!

HOP