Istu zastava kao kod ‘Neovisnih’ policajac je skinuo sa privatne kuće i pokrenut je prekršajni postupak u Požegi!

0
10108

Povijesne činjenice govore da je Ante Pavelić, u sklopu dogovora s Mussolinijevom Italijom, 1941. godine kraljem NDH proglasio talijanskog vojvodu Aimonea Roberta Margherita Maria Giuseppea Torina di Savoiu.

Službeno kraljem NDH postaje 18. svibnja 1941. kada ga je, u Kvirinalskoj palači u Rimu, imenovao tadašnji kralj Italije Viktor Emanuel III., njegov rođak.

 

Amione di Savoia titulu kralja NDH nosio je do abdikacije 12. listopada 1943. Njegova puna kraljevska titula glasila je: Kralj Hrvatske, Princ Bosne i Hercegovine, Vojvoda Dalmacije, Tuzle i Knina, Vojvoda Aoste (od 1942.).

Mnogi neuki novinari u Novom Listu i Indexu prvo bijelo polje na našem grbu zovu ustaškim. Tako su i zastavu na zgradi stranačkih prostorija Neovisnih za Hrvatsku proglasili ustaškom.  Zastava našeg naroda kroz povijest je mijenjala bijelo i crveno polje, kao prvo, prema uređenju. Bijelo polje zapravo je srebreno polje.  Srebreno polje bilo  je vezano za vladara. On je namjesnik od Boga, pa kad je Hrvatska bila kraljevina bilo je prvo polje bijelo, odnosno srebreno. Zato je kod Pavelića bilo prvo polje bijelo, NDH je bila kraljevina na papiru.

Tuđman nije promijenio prvo polje u crveno kako pišu neuki desničari zbog toga jer je komunist, te još tragikomičniji levičari, već iz činjenice jer je Hrvatska ušla u demokraciju i državom vlada narod, a ne kralj. Za one ciničnije treba reći da praksa to nije u potpunosti ispoštivala.

Pavelić i Tuđman znali su jako dobro heraldiku, te se i po tome razlikuju značajno od nekih današnjih političara povjesničara.

Zapravo u Hrvatsku se uvukao prosrpki primitivizam i idiotizam koji sve svodi na ustaše. Ustaše su bili Hrvati i zato su koristili hrvatske pozdrave i hrvatske simbole.  Oni nisu imali ekskluzivno pravo na te simbole i zato danas budale, primitivci i velikosrpski idioti pišu gluposti o hrvatskim zastavama. Mnogi od njih nedavno su doselili kod nas, pa su postali veći znalci od Hrvata. Hrvati su bili plaćeni vojnici kroz stoljeća i zato posvuda susrećemo hrvatske simbole, bilo ih je među Avarima, Hunima, Maurima, Mlećanima i kao takvi su bili jako cijenjeni. Riva degli Schiavoni u Veneciji upravo nazvana iz zahvale prema plaćenim vojnicima Hrvatima.

“Sačuvaj nas Bože kuge i Hrvata” natpis koji govori o snazi hrvatskih profesionalaca.

Tuđmana optužuju i zbog kompletnog izgleda zastave, ali kada vidimo kako danas pokvarenjaci napadaju prvo bijelo ili crveno polje više je nego jasno što bi se tada iz zastave izrodilo jer je srpski lobij i tada bio jak. Poglavito jer su u to vrijeme formirane postrojbe HOS-a , prema nazivu pavelićevih postrojbi. Jedino je Prkačin bio pošten te rekao da su osnovane na ustaškoj tradiciji.

Hrvatske oružane snage (HOS) ime je za vojne snage u NDH koje su nastale 1944. spajanjem Domobranstva i Ustaške vojnice.

https://www.hop.com.hr/2017/05/25/pozeska-policija-bez-sudskog-naloga-skinula-na-privatnom-posjedu-s-kuce-hrvatsku-i-hos-vu-zastavu/

Isto je čudno kako se naša policija godinama pravila luda i sluša pokvarene šefove u svezi ovakve zastave. Policija u Požegi ušla je u privatni posjed i oduzela identičnu zastavu te podigla prekršajni postupak protiv vlasnika.  Policajac mora položiti državni ispit i nigdje ne piše da je ovo ustaška zastava u svezi našeg znakovlja. Zna pravilo službe ali sluša šefa koji zloupotrebljava položaj. U pravilu službe jasno piše da se ne treba poštivati zapovijed koje nisu u skladu sa zakonom.

Zašto u Požegi nije šef policije izbačen iz službe nakon maltretiranja građana koji ga plaća? Tako nešto slično dogodilo se u Vrginmostu za vrijeme posjete četnika Vučića. Zašto ti policajci nisu kažnjeni?

Zašto je policija u Zagrebu dolazila u prostorije Neovisnih, ako ravnatelj  policije tvrdi da nije bilo prekršajne i kaznene odgovornosti u svezi zastave?  Zašto za Esih vrijedi jedan obrazac, a za građanina iz Požege drugi obrazac suda i policije?

Kada smo to napisali nije bilo reakcije politike…

Igor Drenjančević

HOP