Komedijaš Bero: “za vrijeme SDP-ove vlasti se stvara, a tijekom HDZ-ove vlasti krade”

0
3233

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU SDP-a DAVORU BERNARDIĆU

Na modelu SDP-ove vlasti u Sisku treba stvarati novu, bolju i tolerantniju Hrvatsku

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2019/05/sisak_lijepa_slika.jpg

 

Poštovani gospodine Bernardiću,

 

kada ste na skupu “SDP ususret izborima za Europski parlament” početkom travnja ove godine u Splitu rekli kako „korupcija izjeda naše društvo, korupcija je u Hrvatskoj prisutna na svakom koraku. Zbog korupcije je mnogim mladim ljudima ukradena budućnost a starijima je ukradeno ljudsko dostojanstvo,” i dodali da se “za vrijeme SDP-ove vlasti stvara, a tijekom HDZ-ove vlasti krade”, odmah sam osjetio snagu i viziju u Vašim riječima.

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2014/07/sdlsn_www220.jpgKoliko je u njima istine najbolje potvrđuje primjer Grada Siska, u kojem Sindikat državnih i lokalnih službenika djeluje u državnim i tijelima lokalne i područne samouprave i gdje vlast obnaša SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je stvaralačko ozračje u Sisku najbolje opisala riječima:

 

„Dogodilo se to da se u gradskoj upravi u protekle četiri godine počelo stvarno raditi, a ne kao u vrijeme HDZ-a primati plaću i kafenisati u kafićima uz Kupu. Bivšim HDZ-ovim uhljebima to očigledno ne odgovara pa radije biraju institucije u kojima vodeću ulogu ima HDZ, kao što su Županija i Centar za socijalnu skrb, gdje se i dalje prima plaća bez ikakvih konkretnih rezultata rada. Druga razlika je što se pri poslu traži i odgovornost za obavljeno što također HDZ-ovim uhljebima ne odgovara” i time ocrtala jasnu razliku između mrske joj bivše i sadašnje vlasti.

 

Da se rad u Sisku danas cijeni vidi se iz primjera odvjetničkog društva koje je u kratkom vremenu, zahvaljujući radu i postignutim rezultatima počelo pružati pravne usluge ne samo Gradu Sisku, već i trgovačkim društvima u vlasništu grada i njegovim ustanovama.

 

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2019/04/banicek_snovi.jpg

“Odvjetnički ured Babić i partneri, zbog iznimnih rezultata u zastupanju Grada Siska i Sisačkog vodovoda u raznim sporovima, odlučilo je u posljednje vrijeme angažirati većina gradskih tvrtki i ustanova.

 

Uspješnost Odvjetničkog ureda Babić i partneri je apsolutna, odnosno 100 posto postavljenih ciljeva do sada su ostvarili u interesu Grada Siska.

 

Njihove usluge, koje se uglavnom odnose na trgovačko i radno pravo, su plaćene prema ugovorima koje imaju sklopljene s pravnim osobama koje zastupaju, a veći dio troškova plaća suprotna strana nakon gubitka spora.

Još dok je bio mladić i išao u Sisačku gimnaziju naš Siščanin Siniša Babić sanjao je da jednog dana otvori odvjetnički ured i da zastupa svoj voljeni grad Sisak u postupcima protiv HDZ-ovih uhljeba i pijavica što mu se na našu sreću i ostvarilo“, napisala je u prilog svog bivšeg sugrađanina i zagrebačkog poduzetnika na polju pravnih usluga sisačka gradonačelnica.

 

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2019/04/sisak_bilokacija.jpg

 

 

Tomu se pridružuju i predstavnici trgovačkih društava, koji o uslugama odvjetničkog društva govore samo biranim riječima i dodaju kako odvjetnici i vježbenici iz Odvjetničkog društva Babić, Brborović & partneri nemaju pravo niti naplaćuju bilo kakve putne troškove dolaska i odlaska u Sisak, navodeći to kao poseban aspekt društveno odgovornog poduzetništva.

 

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2019/05/sdp_babic2.jpg

 

Zlonamjerni, neradu i uhljebništvu skloni pripadnici gradske oporbe pri tome ističu da je Siniša Babić davnih godina bio član SDP-a Grada Siska, a u jednom trenutku čak i gradski vijećnik SDP-a, čime valjda impliciraju kako je posao dobio po stranačkoj liniji.

 

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2019/05/sdp_babic1.jpg

 

No, svu njihovu bijedu i jal zbog uspjeha zasnovanog na radu, znanju i zalaganju demantiraju strogi propisi o jednostavnoj nabavi, temeljem kojih su zaključeni brojni ugovori s odvjetničkim društvom u kojem slučajno radi osoba koja se također zove Siniša Babić.

 

Citirat ćemo samo jedan od njih, Pravilnik o provedbi postupaka jednostavne nabave Grada Siska, koji u članku 12. nemilosrdno navodi kako se u slučaju nabave odvjetničkih usluga poziv za dostavu ponuda može uputiti najmanje jednom (1) gospodarskom subjektu, što znači da svi kojima je takav poziv upućen imaju jednake šanse za dobivanje posla te da pri tome nitko ne može biti povlašten.
http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2019/05/sisak_jednostavna_nabava.jpg

 

Uvidom u akte o provedbi jednostavne nabave trgovačkih društava i ustanova Grada Siska uvjerili smo se da su uvjeti sklapanja ugovora o jednostavnoj nabavi podjednako strogi i zahtijevaju najmanje jednog ponuditelja, a pored toga u nekim slučajevima čak i suglasnost osnivača odnosno sisačke gradonačelnice, koja posao sigurno ne bi dodijelila nekome čije su reference samo stranačke ili svjetonazorske.

 

I zato Vam pišem jer Hrvatskoj treba dobrih primjera i uspjeha zasnovanih na radu i znanju, kao i tolerantno i demokratsko ozračje u kojem se ljudi neće dijeliti po stranačkim iskaznicama, a vlasti etiketirati i difamirati samo zato jer nisu „naše“.

 

Kada je nešto dobro onda i u to treba uprijeti prstom i reći: „Ovo je dobro. Tako treba!“, bio u pitanju Sisak ili neki drugi grad.

 

Zato Vas pozdravljam i želim Vama, SDP-u i svim drugim strankama koje rade na dobrobit hrvatskog društva mnogo uspjeha na predstojećim EU izborima.
S poštovanjem,

Siniša Kuhar
Glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH