HČSP: Šeks je jedan od glavnih lobista da Austrija svoje zakone uskladi prema jugokomunističkoj interpretaciji povijesti

0
5758

 

HČSP OBILJEŽILA 74. GODIŠNJICU BLEIBURŠKE TRAGEDIJE


Dana 11.05.2019. HČSP je na Bleiburškom polju dostojanstveno i sa velikim pijetetom obilježila 74. godišnjicu Bleiburške tragedije te molitvom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odala počast svim Hrvatskim vojnicima i civilima mučki ubijenim na Bleiburškom polju, ali i na Križnom putu koji je počeo neposredno nakon Bleiburške tragedije. Stranačku delegaciju predvodio je predsjednik stranke Davor Trbuha, a prisutni su bili i članovi Glavnog stana HČSP-a: Sebastijan PalićMijo Ruf i Loren Soče kao i predsjednik GO HČSP-a grada Zagreba Ivan Vohrić, povjerenica HČSP-a za Donji grad prof.mag.Stella Dobrina, predsjednik podružnice HČSP-a Podsused-Vrapće Miroslav Duž, te istaknuta članica HČSP-a pravnica i književnica Jelena Svrzlić.

Dužni smo podsjetiti hrvatsku javnost da je sve počelo 8. svibnja 1945. godine, kada su iste te divljačke i velikosrpske horde ušle u nebranjeni Zagreb te započele svoj krvavi pir ubijanjem, klanjem i silovanjem pod vodstvom I i II armije takozvane NOV Jugoslavije, pod vodstvom Koče Popovića koji je zajedno sa svojom bagrom u listopadu 1944.g. iz četnika prešao u partizane.
Uglavnom Tito i njegov diktatorsko-komunistički režim kojeg su izvršavali i u djelo provodili srbo-četnici i partizani počinili su genocid nad hrvatskim narodom gdje je ubijeno i nestalo preko 700. tisuća Hrvata.Osim razoružane hrvatske vojske i ranjenika stradalo je najviše civila među kojima su bile žene, djeca, starije i nemočne osobe, svečenici, franjevci i časne sestre.

Stoga HČSP ovim putem odašilje poruku hrvatskim domoljubima  onima u domovini kao i onima u iseljeništvu kako je HČSP ove godine odala počast žrtvama Bleiburške tragedije i Križnog puta tjedan dana prije, a ne 18.05. kako je predviđeno po protokolu udbaša u samom vrhu Počasnog Bleiburškog voda (Vice Vukojevića, Vladimira Šeksa i Bože Vukušića ) jer to je za nas čiste pravaše skroz kontradiktorno i ponižavajuće.

Mi na to gledamo sa velikim gnušenjem da danas općenito djeca i unuci onih koji su te teške zločine i genocid počinili danas te iste naše žrtve komemoriraju i vodeći su činbenici u organizaciji komemoracija što je apsurd i van svake pameti.

Upravo je Šeks jedan od glavnih lobista da Austrija svoje zakone uskladi prema jugokomunističkoj interpretaciji povijesti, a konačni cilj je da se Bleiburška komemoracija u skoroj budućnosti u potpunosti zabrani ili za početak promjeni spomenik žrtvama jer na njemu Hrvatski grb počinje sa prvim bjelim poljem. Sve je to ciljano kako bi se zatajio i prešučivao genocid počinjen nad hrvatskim narodom koji je započeo upravo na Bleiburškom polju.

Mora biti jasno i da je komemoracija na  Bleiburškom polju upravo komemoracija na prijevaru izručenoj, bez suda poubijanoj i u ratu nikad poraženoj hrvatskoj vojsci.

Isto tako to društvo u Počasnom Bleiburškom vodu potpomognuti svojim saveznicima antihrvatske falange u Hrvatskoj i antihrvatske komunističke falange iz Austrije pobrinuli su se svojim lažima i obmanama te krivo interpretirajući povijest, a što su Austrijske vlasti i prihvatile da se hodočasnicima zabrane i povijesne hrvatske zastave te ujedno nisu dozvoljene zastave nikakvih političkih  stranaka, nisu dozvoljene zastave vojnih postrojbi iz Domovinskog rata, a kamoli zastava HOS-a koja sve ove predhodno nabrojene, a pogotovo Šeksa podsjeća na Ustaški režim.

To je za svaku osudu stoga HČSP poziva i apelira na promišljanje prema komemoraciji u organizaciji Počasnog Bleiburškog voda koji na žalost to više nije dok god njime rukovode eminentna udbaška imena.
Nemojmo im dati za pravo da se diće svojim zabranama i postignutim partijskim zadacima. Hrvatice i Hrvati obilježite sa velikim pijetetom žrtve Bleiburške tragedije bez partijskog nadzora, zabrana i represije. Obilježite to u tišini skrušenoj molitvi i vlastitom angažmanu kroz cijeli mjesec svibanj dok god ova sramota za žive i mrtve ne nestane.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP