Hrvatska vlast odbila patent koji želi otkupiti Kina

0
1902

Jedan moj prijatelj je često govorio da je sve poznato i da sve treba samo otkriti, a ja sam se kao doktor znanosti njemu smijao misleći da sve znam. Međutim, kad mi je otkrio neke detalje, ostao sam zbunjen, ako ne i glup, jer moja znanost je negirala Boga, ne u religijskom nego u materijalnom smislu, bez mogućnosti da se otvorim prema drukčijem poimanju svijeta i života, dok je njegova materijalna znanost u svemu vidjela jedinstvo sa Bogom kao svemogućim i sveznajućim bićem.

 

Nositelj tog znanja po njemu je bila energija koja se radijalno širila iz centra kugle preko magnetskog polja. Dakle, Božja iskra u svim stvorenjima je bila i ostala nositelj života. Kad se ona ugasi nastupa smrt.
Zbog prijateljstva sa tim plemenitim čovjekom, zagolicala me energija i počeo sam se onako iz hobija baviti fizikom sa naglaskom na energiji. I moram priznati isplatilo se jer sam otkrio više tajni o Bogu i energiji. Prvi put u životu sam shvatio zašto je kuglasto tijelo najveći izvor energije. Naime, jedino u kuglastom tijelu energija je konstantna. Tako sam otkrio da je kugla najsavršenije tijelo i da je Božje prisutnost proizlazi iz nje. U nju sve ulazi i iz nje sve izlazi. To mi je dalo mnoge ideje o energiji.

 

Međutim, o ekologiji i energiji najviše pišu i govore oni koji ih najmanje poznaju. Neki vide soluciju u korištenju energije vjetra i sunca ne pitajući se kakav uticaj takva energija ima na okoliš. Neki se time bave samo da bi bili ”in”, ali time čine medvjeđu uslugu ekologiji jer ne nude solucije ni za okoliš ni za energiju. Energija sunca i vjetra jest čista, ali narušava okoliš na drugi način i ugrožava biljni i životinjski svijet. No, koliko takva energija može zadovoljiti hrvatske energetske potrebe?
Bivši ministar Vrdoljak se hvali koliko novca je investirano u takvu energiju, ali nikada ne kaže hoće li to zadovoljiti hrvatske energetske potrebe. Naime, cijena takve energije je skupa za potrošače, ali, možda, unosna za hrvatske političare, posebice ministre povezane sa energijom, a to nam najbolje potvrđuje ministar Vrdoljak. Jedno je blebetanje, što izvrsno čine hrvatski političari, a drugo su inovativne energetske ideje koje mogu poboljšati standard jedne nacije.
Stoga se pitam: Čime se bave i što rade hrvatski fizičari, energetičari i ekolozi? Imaju li oni neke nove ideje o energiji i okolišu? Istražuju li ih u laboratorijima? Ako je suditi po njihovoj šutnji, oni su diplomirani inženjeri i ništa više jer ih država ne financira pa se okolišem i energetikom bave laici. Za takvo stanje odgovorni su političari jer ekologijom se bave estradne zvijezde i svakojaki oportunisti, a istraživanjima se ne bavi nitko.

 

Tako sam igrajući se magnetima dobio ideju o beskonačnoj energiji koja bi bila besplatna za sve državljane Hrvatske i tražio sam da mi RH pomogne, ne novčano nego informacijski, ali pomoć su odbili političari ovako: ”Mi se time ne bavimo!” Drugi su me uputili na neke državne agencije čiji odgovor je bio: ”Nemamo novca!” mada od nikoga novac nisam tražio.
U ovoj ideji se skrivala mogućnost da Hrvatska postane bogata država sa ovim otkrićem i da zaposli sve svoje ljude, sa diplomama i bez diploma. Nisu mi pomogli ni hrvatski znanstvenici jer njihovo geslo je komunističko, a la Mate Granić: ”Koliko meni?”. Međutim, Kinezi su tražili da taj izum patentiram kod njih i oni će financirati proizvodnju u Hrvatskoj. No, njima je teško vjerovati pa sam ih odbio. Sve ovo pišem da bih ukazao koliko je bitna znanost za hrvatske političare i komunističke ”znanstvenike”, a kakvo bogatstvo može donijeti jednoj naciji.
Samo zahvaljujući hrvatskim političarima i komunističkim ”znanstvenicima” ovaj izum nikad više neće biti hrvatski. Kada će ga njegovi novi vlasnici početi koristiti ne znam, ali njegova upotreba može spasiti ovaj naš globus od različitih onečišćenja.
Sve ovo samo iznosim da bih pokazao kakvi su nam političari. Njih treba ukloniti sa političke scene na izborima jer će dokrajčiti hrvatsku državu i narod. Oni su obrazovani samo da blebeću i kradu pa donose zakone koji im to omogućuju.

pismo čitatelja

HOP