Pupovac najveći gubitnik izbora, Suverenisti pokazali zube kradezeu!

0
5357

Promatrao sam izbore u Beogradu, gdje su Srbi sve činili da uguraju Pupovca u EU parlament. Vjerovali su uspjeh. Bahatili se po Hrvatskoj sa odurnim plakatima, okupljali najveću srpsku ološ na terenu da podignu Srbe u Srbiji. I sada su Srbi sa 9,5% treća sila dijaspori, što nema veze sa stvarnošću, ali se na ovim izborima dogodilo.

received_551539275370048

U Hrvatskoj Srbi nisu toliko skloni Pupovcu. Znatno ih je manje izašlo. I to je Pupovca značajno omelo u nekom boljem rezultatu. U Ličkoj i Vukovarskoj županiji Srbi prelaze 10% na izborima, ali u Karlovačkoj i Sisačkoj županiji doživjeli su fijasko. Baš na područjima gdje su najgori ekstremisti. To je poruka Pupovcu da mu priča ne prolazi kao nekada, ljudi su siromašni i bijesni, ne trebaju im njegove manipulacije. Upravo naš portal razotkrio je jad njegove politike.

bero 2

HDZ je u postocima doživio katastrofu, samo 4% ispred mutavog Bernardića, uz svu mašineriju koja je medijski pljuvala Bernardića. U Zagrebu HDZ dobio je 13%, a nije bolje prošao niti u Varaždinu. Plenkovićeva politika je katastrofa. Ako dobije 4 mandata HDZ bio bi na još većoj kušnji.

SDP je posalo F. Matića u EU. To je zaslužio stalnim pljuvanjem braniteljima. Nema što oduran izbor. MOST je slabije prošao od Živog stida, stranke koja ništa pametno nije napravila, Sinčić je kupio kuću na licitaciji, digao kredit kod banke protiv koje je digao aktiviste. Neradnik, Sinčić ušao je u EU.

Sudac Kolakušić koji je dao otkaz kao sudac poput vidovitog Milana ušao je u EU parlament. Meni nekako najsumnjivije. Riskirao posao, izašao na izbore i prošao...čudna priča.

Neovisni su doživjeli fijasko. Sasvim razumljivo. Prvo je Esih najavila da idu sami, da bi onda sebi prikrpali HSP, odnosno Starčevića. Keleminec je razgolio potpuno Starčevića u potpuno glupom sukobu Starčevića i Keleminca u koji je Starčević ugurao i HOP portal. Starčević u tome sukobu nije imao šanse jer su sve informacije dolazile do HOP portala. Jonjić iz Neovisnih napao je Bujanaca i gl. urednika HOP portala i to ga je koštalo izbora.

Bujanec je nazvao oko 19.45h i rekao mi da smo nas dvojica: Bujanec-Drenjančević medijski pobijedili na desnici. Bujanec je zablokirao Neovisne zbog nekog sukoba, jer očito je netko počeo puniti glavu Esih o nedodirljivosti, a ja sam otkrivao veze četnika i HDZ-a i to je itekako pomoglo u promociji Suverenista. Bujanec me zvao u njihov stožer zajedno sa tajnikom Bevandom ali zbog zdravstvenih problema sam ostao doma.

Kada me je počeo potcjenjivati Jonjić, ismijavajući naše procjene, to me još više napalilo da otkrijem njihovo licemjernost. I ima istine da ih je to usporilo. I bolje. Nemaju snagu za nešto bolje. Glasnović u njihovoj stranci je poprilično ugušen elitizmom i zato dobiva tek 10% na ovim izborima.

Ovo je strašno veliki uspjeh Suverenista, ali ako vidite postotke koliko je tko od njih dobio, to je jako zabrinjavajuće. Tomašić je dobila 76% glasova Suverenista, a Zekanović tek 5%, ostali znatno manje. Uspjeh se ne može graditi na jednoj osobi i oni moraju ojačati svoju momčad, jer parlamentarni izbori su nešto drugo.

Žao mi je jezive tvrdoglavosti Esih koja ima odličan potencijal verbalne komunikacije, ona je poprilično uništila Neovisne.

Suverenisti imaju bolju momčad, a Neovisni poznatije pojedince. Jedino zajedno mogu puno. I zato HSP mora maknuti Starčevića sa čelne pozicije, a Esih začepiti usta Jonjiću jer radi strašnu štetu.

Hasanbegović i Jonjić napadom na Tomašićku digli su lukavoj Tomašićki 2-3%. Vjerujem da su bili podjednaki do izbora u Lici, tu se otkrio tajni igrač HDZ-a Starčević i sve je postalo jasno, Neovisni nisu neovisni jer nisu izašli na izbore kako ne bi naštetili lošem HSP-u. Po meni Pandža je jedino pravo rješenje za vođu HSP-a. -komentirao je sa mnom Igor Drenjančević ove izbore.

Mogu reći da je naš portal puno pomogao da Živi zid sa nekih 14% padne na svega 5% djelovanjem zadnjih 4 godine. Žalosno je da HDZ i SDP još uvijek haraju scenom, ali ne mogu se odati dojmu da izbori nisu ni blizu regularni kako trebaju biti.

Dragan Ilić iz Beograda za HOP

 

HOP