Glibota: NE TREBAMO ŠNAJDERICU SA PANTOVŠČAKA U SLIVNU ZA NAŠU SVETKOVINU !

0
1721

NE TREBAMO ŠNAJDERICU SA PANTOVŠČAKA U SLIVNU ZA NAŠU SVETKOVINU !!

Fra Željko Tolić
Župni ured
58272-Slivno

Velečasni,

Izvješćen sam da nam za Sveto Trojstvo navješćujete posjet Predsjednice Republike Grabar Kitarović, što smatram skandaloznim pozivom, da se usuđujete takvoj nekakvoj đavolanskoj osobi uputiti poziv u naše mjesto i za našu najveću mjesnu crkvenu svečanost! Ona je svojim akcijama izazvala veliki dio hrvatskog katoličkog pučanstva, pa i mene osobno, svojim nakaradnim akcijama, koje mogu nazvati đavolanskim akcijama!! Način kako se odredila spram Istambulske deklaracije, njenim odnosom spram zabranjenog referenduma, Marakeške deklaracije, državničke neodgovornosti spram hrvatskih branitelja, a iznad svega pozivima četničkom vojvodi Vučiću i čitav niz drugi akcija, nečasne prirode o kojima se javno i ne govori, što je sramota za RH!

Mislim da morate voditi računa i o senzibilitetu mojih sumještana, jer smatramo, ne samo ja, nego dosta njih, da ona nema mjesta u našoj sredini u našem važnom svetištu Svetog Trojstva. Ukoliko mi to vi potvrdite da ona stvarno dolazi, ja ću organizirati demonstracije protiv te nakaradne osobe, sa svom medijskom halabukom, koja će se učiniti veselje u tom činu. U to možete biti sigurni i uvjereni! Ja to znam kako se to efikasno čini, možete mi vjerovati na riječ.

Osim svega, vrlo smo teško “progutali“ da vi u naše mjesto namećete i dovodite na misna slavlja u Slivnu i ljude poput jednog Ive Sanadera, Luke Bebića, i njima sličnih, što ocrnjuje sliku našeg mjesta, što smatram apsolutno šokantnim.
Ako su to vaši osobni prijatelji, to je vaše pravo da ih vi pozivate u vaše dvore, privatno se družite, ali apsolutno se ne slažem da ih vi glorificirate na misnim slavljima u našoj mjesnoj crkvi, dajete im mjesto u listu naše župe, a znamo što je taj svijet sve napravio i ocrnio ugled hrvatskog naroda.FB_IMG_1556960403505

Moj pokojni otac, je odslužio dvije godine zatvora, jer su ga bili optužili da je vikao ” Krista protiv komunista” u crkvenoj procesiji na Veliki Četvrtak u našoj crkvi Svetog Trojstva. On to nije vikao, ali je to, dakako, mislio, nije odao onoga što je stvarno to vikao, otišao je u zatvor i ostavio 8 nejake djece, ali je otrpio, ponosno i časno i držao hrvatski stjeg u tom crkvenom okružju.
On se danas okreće u grobu, uz tu istu crkvu, u saznanje da tako nečasne osobe dolaze i vršljaju u našoj crkvi i oko nje, jer su naši Slivanjci ljudi digniteta, pa poradi toga i zbog toga, nezamislivo nam je, da takove osobe, đavolani i đavolanke mogu uopće i pristupiti našom časnom Slivanjskom hramu Svetog Trojstva!

FB_IMG_1553725111736

Molim vas iz pristojnosti poštedite nas tog i takvih “luksuza“, a dakao vi se družite skim vam se to dopada, ja tome nemam što dodati, a niti oduzeti.
Ja sam vas upozorio, kako se to i pristojno radi, jer mislim da ni vama osobno, ni bilo kome u našem mjestu nije do škandala. Priskrbi te nam mir, da možemo kao i do vašeg dolaska u naše mjesto, u miru i dobrom duhu, slaviti naše Sveto Trojstvo u okružju rodbine i prijatelja, bez spektakla i bez đavolana!

Uz srdačni pozdrav,

Ante Glibota

U Parizu, 3, lipnja 2019.

==========================================
Ante GLIBOTA
Povijesničar umjetnosti i arhitekture
Vice-Predsjednik Europske Akademije Znanosti,

HOP