U Topuskom pobuna građana, dijete albanske nacionalnosti ne može dobiti zaslužene nagrade!

0
2292

Šef HDZ-a Topusko voli se slikati uz srpske teroriste, kao što je D. Ćelap, a lokalna HDZ-eovka voli uživati u društvu drugog srpskog teroriste u njegovom kafiću. Tako se šire dobre vibre između kradezea i pročetničkoj SDSS-a.

20190526_134519

Politika se uvukla u sve pore ovog malog mjesta, pa i u školu. U lokalnoj školi do osmog razreda izuzetno su se istakle dvije učenice. topusko2

Nastavnici škole predložili su obje učenice osmog razreda za nagradu općine jer su bile jednako dobre i uzornog ponašanja. Kako vidimo iz spisa jedna je učenice albanske nacionalnosti.

topusko 3

Dijete se zove Albijona Elezaj, došla je prije pet godina u Topusko, gdje je njena vrijedna obitelj otvorila pekaru. Odlično je savladala hrvatski jezik koji uopće nije do tada govorila. Uklopila se u sredinu i pokazala koliko je marljiva učenica. Predložena je ispred razrednice i nastavničkog vijeća za nagradu općine Topusko kao i druga učenica. Obje su predložene za nagradu od učiteljice.

Ali politika je umiješala prste. Nije poštivala struku i mišljenje struke, već je opet uzburkala duhove u mjestu. Umjesto da nagradu dobije i dijete Elezajovih, nagradu je dobila samo T.M. koja nije zaslužila da se sada njeno ime koristi za usporedbu za drugom odličnom učenicom, koja je svakako trebala isto dobiti nagradu.

Većina kradezeovaca da bi se dodvorila nekoj političkoj opciji poništava odluke nastavničkog vijeća i bezobzirno djetetu nabacuje stigmu. Umjesto da vlast zna cijeniti činjenicu da netko želi živjeti ovdje, raditi ovdje i pridonositi zajednici, vlast u općini potiče i hrani ekstremiste i stalno podizanje tenzija. Još jednom je politika bezočno poništila nečiji vrijedan rad. Sramotno!