Glibota demantira T. Barića u svezi Todorića i donacija rodnom mjestu i Hrvatskoj

0
2456

NE TREBAMO ŠNAJDERICU SA PANTOVŠČAKA U SLIVNU ZA NAŠU SVETKOVINU !!

Fra Željko Tolić
Župni ured
58272-Slivno

Velečasni,

Izvješćen sam da nam za Sveto Trojstvo navješćujete posjet Predsjednice Republike Grabar Kitarović, što smatram skandaloznim pozivom, da se usuđujete takvoj nekakvoj đavolanskoj osobi uputiti poziv u naše mjesto i za našu najveću mjesnu crkvenu svečanost! Ona je svojim akcijama izazvala veliki dio hrvatskog katoličkog pučanstva, pa i mene osobno, svojim nakaradnim akcijama, koje mogu nazvati đavolanskim akcijama!! Način kako se odredila spram Istambulske deklaracije, njenim odnosom spram zabranjenog referenduma, Marakeške deklaracije, državničke neodgovornosti spram hrvatskih branitelja, a iznad svega pozivima četničkom vojvodi Vučiću i čitav niz drugi akcija, nečasne prirode o kojima se javno i ne govori, što je sramota za RH!

Mislim da morate voditi računa i o senzibilitetu mojih sumještana, jer smatramo, ne samo ja, nego dosta njih, da ona nema mjesta u našoj sredini u našem važnom svetištu Svetog Trojstva. Ukoliko mi to vi potvrdite da ona stvarno dolazi, ja ću organizirati demonstracije protiv te nakaradne osobe, sa svom medijskom halabukom, koja će se učiniti veselje u tom činu. U to možete biti sigurni i uvjereni! Ja to znam kako se to efikasno čini, možete mi vjerovati na riječ.

Osim svega, vrlo smo teško “progutali“ da vi u naše mjesto namećete i dovodite na misna slavlja u Slivnu i ljude poput jednog Ive Sanadera, Luke Bebića, i njima sličnih, što ocrnjuje sliku našeg mjesta, što smatram apsolutno šokantnim.
Ako su to vaši osobni prijatelji, to je vaše pravo da ih vi pozivate u vaše dvore, privatno se družite, ali apsolutno se ne slažem da ih vi glorificirate na misnim slavljima u našoj mjesnoj crkvi, dajete im mjesto u listu naše župe, a znamo što je taj svijet sve napravio i ocrnio ugled hrvatskog naroda.

Moj pokojni otac, je odslužio dvije godine zatvora, jer su ga bili optužili da je vikao ” Krista protiv komunista” u crkvenoj procesiji na Veliki Četvrtak u našoj crkvi Svetog Trojstva. On to nije vikao, ali je to, dakako, mislio, nije odao onoga što je stvarno to vikao, otišao je u zatvor i ostavio 8 nejake djece, ali je otrpio, ponosno i časno i držao hrvatski stjeg u tom crkvenom okružju.
On se danas okreće u grobu, uz tu istu crkvu, u saznanje da tako nečasne osobe dolaze i vršljaju u našoj crkvi i oko nje, jer su naši Slivanjci ljudi digniteta, pa poradi toga i zbog toga, nezamislivo nam je, da takove osobe, đavolani i đavolanke mogu uopće i pristupiti našom časnom Slivanjskom hramu Svetog Trojstva!

Molim vas iz pristojnosti poštedite nas tog i takvih “luksuza“, a dakao vi se družite skim vam se to dopada, ja tome nemam što dodati, a niti oduzeti.
Ja sam vas upozorio, kako se to i pristojno radi, jer mislim da ni vama osobno, ni bilo kome u našem mjestu nije do škandala. Priskrbi te nam mir, da možemo kao i do vašeg dolaska u naše mjesto, u miru i dobrom duhu, slaviti naše Sveto Trojstvo u okružju rodbine i prijatelja, bez spektakla i bez đavolana!

Uz srdačni pozdrav,

Ante Glibota

U Parizu, 3, lipnja 2019.

==========================================
Ante GLIBOTA
Povijesničar umjetnosti i arhitekture
Vice-Predsjednik Europske Akademije Znanosti,
Umjetnosti i Književnosti (EASAL)
l

Odgovor Gliboti: Na svetkovinu Presvetog Trojstva sa vašim prijateljem Ivicom Todorićem za vrijeme svete mise helikopterom ste nadlijetali selo i od svete mise radili spektakl

KAD SE LAŽI TIHOMIRA BARIĆA PRETVARAJU U SPEKTAKULARNE “ISTINE“

Na vašem portalu izvjesni Tihomir Barić, kojeg osobno nepoznajem, u bombastičnom naslovu « Odgovor Gliboti :Na svetkovinu Presvetog Trojstva sa vašim prijateljem Ivicom Todorićem za vrijeme svete mise helikopterom ste nadljetali selo i od svete mise radili spektakl », pa isključivo, radi istine, moram ispraviti tog afabulatora, koji se služi evidentnim lažima izvrćući činjenice, koje ni u jednom elementu ne odgovaraju onom što se zbiljski desilo.

Moj prijatelj Ivica Todorić je došao na moj poziv svojim helikopterom na dan Sv. Trojstva ujutro oko 9h 30 i smjestio svoj helikopter na obližnji travnjak u blizini moje rodne kuće par kilometara od mjesne crkve Svetog Trojstva, od kuda se nije micao do odlaska, a niti uznemiravao ili ometao bilo koga, helikopter je bio u stanju mirovanja. Skupa s članovima moje obitelji, Ivica Todoric, njegov pilot i ja osobno smo otišli od moje rodne kuće pješke do mjesne crkve na svetu misu, učestvovali u procesiji i misnom slavlju, a poslje mise se vratili pješke istim putem do moje rodne kuće, na obiteljski ručak, koji je trajao do 16 sati, kada je on otputovao iz Slivna.

 

Ostavljam čitaocima portala da procijene istinitost takvih naslovlja, koje Barić izmišlja, da se je helikopterom remetio i pravio spektakl za vrijeme misnog slavlja, iako je on bio imobiliziran od 9h 30 do 16 sati.podalje od crkve. Ne vidim načina da je Todorić na bilo koji način i ja skupa s njim, pravio bilo kakav spektakl, već se spektakl zbiva, ovih dana, dvadeset i jednu godinu kasnije u bolesnoj glavi ljudi, koje izmišljaju priče, vrjeđaju ljude, kako bi privukli pozornost na sebe, svojim glupim izmišljotinama.

Od vremena kada sam bio ministrant u rodnom selu i crkvi Presvetog Trojstva pokojnim don Mati Kataviću i fra Petru Sikavicu, uvijek sam skromno pomagao moju matičnu crkvu, sve do naših dana, o tome je nešto čak i Fra Petar Sikavica ostavio kao zapis i spomen u svojoj knjizi, koju je na kraju života publicirao. Postoje konačno i neki spomeni o prilozima u župnom listu Slivno, koji su neke svećenici bilježili ili ne. Osobno nikada nisam nikome tražio potvrde, kako od župnih ureda, a isto tako i onoga što sam davao za obranu Domovine, o čemu nikada nisam prozborio ni slova. Dakako, nikada nisam ignorirao činiti dobre i plemenite geste i dakako spram moje matične crkve!

Ja nikoga nisam vrijeđao, u pismu fra Toliću, već gole činjenice, i moj osobni stav, s obzirom na nepobitne činjenice o ponašanju predsjednice Republike, da ona nije digla svoj glas s narodom vezan na Istambulsku konvenciju, Marakešku deklaraciju, dovodeći tako neke temeljne kršćanske zasade i one europske civilizacije u upitnost, koje su je kao Predsjednicu čvrsto odredile i udaljile od hrvatskog naroda, kao i temeljnih postavke demokracije, jer je zabranila hrvatskim braniteljima da prosvjeduju, iako su oni prijavili uredno svoj prosvjedni zbor u Zagrebu protiv četničkog vojvode Vučića, koji je i prije i poslje davao izjave, četnikovao i polagao svoje velikosrpske apetite na hrvatski državni teritorij, kojega je ona pozvala u državni posjet, čime je povrjedila svakog domoljubnog i istinskog državotvornog Hrvata. Konačno, ona je izignorirala činjenicu i volju naroda koji ju je izabrao sa odbijanjem referenduma. To su moji motivi i tu nema laži, to svaki hrvatski čovijek vrlo dobro zna. Kolinda Grabar Kitarević ni jedno svoje izborno obećanje, ponavljam, ni jedno nije ispunila, već ih je iznevjerila, i kao takova ona više nema što ponuditi općinstvu, već kao i Tihomir Barić, jednu evidentnu novu laž, koje vješto prikriva svojim haljetcima, pretvorivši instituciju Predsjedništa Republike, u šnajderaj. To sve zajedno ne golica više normalnog hrvatskog građaninan, hrvatsku javnost, pa ni mene osobno, već samo u jednoj jedinoj želji, da se nikada tako nešto više ne ponovi !

Osobama poput nje, Ive Sanadera, kojem sam prvi, već davno u sječnju 2007. godine, u tekstu za Hrvatski Tjednik predvidio zatvor, što ga je i zadesilo, kao što ga danas predviđam i šnajderici sa Pantovčaka i Plenkoviću i članovima njegove Vlade, ako pravne države već jednom profunkcionira, ako se istraže i procesuiraju čini, dobro poznati u tužilaštvu i medijima i hrvatskim građanima o masovnoj korupciji orkestriranim otimačina, i marufetlicima kriminalnih grupa povezanih sa Vladom RH, a ne nesuvisle brbljarije, poput ovih Tihomira Barića. Njima je mjesto u Remetincima, a ne da upravljaju sudbinama hrvatskog naroda, kojeg su svojim izbornim obećanjima, nedosljednostima iznevjerili, prevarili, neučinkovitom politikom i kriminalnim faktima unazadili, razgradili, doveli Hrvatsku do dna europskih ljestvica izvsnosti.

U Slivanskom mjesnom groblju u čijem okružju se izdiže Slivanjska crkva Svetog Trojstva su pokopani i moj otac i moj brat Ivan, koji su za svoju hrvatsku domovinu svojim sužinjstvom platili, pa i ja isto tako, u zajednici mojih prijatelja Franje Tuđmana, Marka Veselice, Šime Đodana, Vlatka Pavletića, Vlade Gotovca, Hrvoja Šošića, Joze Ivičevića , Zvonka Komarice, Ante Bačića, dakako, u spomen na moje najbliže i moje drage i preminule prijatelje i hrvatske velikane, nepojmljivo mi je da takove osobnosto ili bolje reći neosobnosti poput Kolinde Grabar Kitarović , Ive Sanadera…oskrvljuju to mjesto i mogu staviti nogu u okružje Slivanjske crkve i grblje, remetiti njihov vječni mir, na svojoj hrvatskoj grudi, gdje oni počivaju, a gdje nema mjesta ni za šnajderici sa Pantovčaka ni Ivu Sanaderu i njima sličnih, koji ni duhovno ni misaono, takovom krugu i okružju ne mogu pripadati. Ja branim dok sam živ, spomen na moje roditelje, braću i prijatelje i ideje, koje su ih inspirarale, za koju su oni svoje žrtve prinosli, na oltaru naše Domovine!

Tihomir Barić, priča tako nastavlja izmišljati i difamira, upotrebljava termine kojima očito i ne poznaje i ne razumije signifikaciju. Mlatara, bubeta, dijeli lekcije, očito samom sebi, jer to «što udrobi sve zajedno i pas sa maslom nebi mogao progutati », kako su naši stariji u Slivnu to znali kazati.
Ostavljam Barića njegovim demonima, kojima je upravo laž, najbolje oružje, izmišllanje i ocrnjivanja, naspram istine i časnosti življenja i djelovanja, a koje su Bariću tako vidna nepoznanica. Mi smo već davno kao dječarci s instinktom u slivanjskoj osmogodišnjoj školi nazivalii i davali pridjevni kvalifikativ B.O.B, u skraćenici misaono-karakternih označja određenih osoba, što bi smo i danas mogli priljepiti kao etiketu Tihomiru Bariću. Ostavljam Bariću da si odgonetne značenje, a time i završavam ovu prepisku i za sva vremena, koju dakako nisam pisao zbog njega, već poradi važnosti koju sam oduvijek pridavao istini i njenoj vodilji kroz moj životni put !

Ante Glibota, u Parizu na dan Marije, majke Crkve, 10 lipnja, 2019.