Fenix prenosi mišljenje pravaša o Starčevićevom političkom promašaju

0
1985

Stanje u HSP-u nije dobro jer se sucrećemo sa više tabora unutar stranke. Osobno sam ogorčen što se od čelnih ljudi krši ne samo statut već i etički kodeks stranke i što je dio predsjedništva stalo iza glavnog tajnika prof.dr. Zvonka Čapka ignorirajući autentičnu izvornu građu (o njegovu članstvu u Savezu komunista Hrvatske, op.FM). Nakon što sam 09.05.2019. u arhivi Sveučilišne knižnice Zagreb (NSK) dao provjeriti autentičnost dokumenta koji potvrđuje jugo-komunističku povijest dotičnog gospodina, te upozorio na drugi (riječki) dokument na koji me upozorila povjesničarka Blanka Matković, predsjednik Karlo Starčević mi je 18.05.2019. na Bleiburgu zaprijetio izbacivanjem iz stranke.

Zagrebački i riječki dokumenti se međusobno potvrđivaju i nadopunjavaju. Ne tvrdim da se gosp. Čapko ogriješio prema hrvatskom narodu i prema hrvatskoj državi, ali držim da osobe koje su bili eksponirani članovi SKH te se javno deklarirali kao Jugoslaveni ne mogu vršiti visoke dužnosti u stranci koja se zalaže za lustraciju.

Dok sam ja slučaj Čapko tematizirao isključivo pred stranačkim tjelima (Predsjedništvu i Središnjem časnom sudu) predsjednik Karlo Starčević je 22.05.2019. na nebrojen broj uglednika i udruga diljem Hrvatske poslao e-mail u kojem mene (izvan okvira HSP-a, t.j. široj javnosti !) predstavlja kao „ortaka kontroverznog Dražena Keleminca“ iznoseći uz to neistinu da „po njemu pljujem od kada je preuzeo HSP“. Stoga se gospodin Starčević ne bi trebao čuditi da se i ja za koji dan opširnije javno ne oglasim.

Ne mogu se oteti dojmu kako je vodstvo HSP-a preuzeo ili pokušava preuzeti određeni krug koji želi uništiti HSP te ga pretvoriti u poltronsku stranku HDZ-a, odnosno spriječiti planiranu dugoročnu suradnju sa NHR i drugima državotvornim opcijama. Velike nade polažem u najavljeni izvanredni Sabor stranke na kojem mi, nadam se, neće biti zabranjeno sudjelovvanje kao na posljednjem Saboru, mada sam bio delegiran od svoje matične podružnice. Nadam da je ćemo nakon toga Sabora učiniti HSP domom svih pravaša, napisao je Ivan Lozo.

Fenix-magazin/SIM/I. Matić

-Nemam niti jednu informaciju od Ivana Loze i tko ima logiku u razmišljanju  jasno razumije da to fizički nije moguće. Kako dajem izjave za javnost tako se mijenja taktika u stranci. Sve informacije dobivam iz vrha stranke.

Tako sam dobio informaciju da je D. Milinović trebao biti maknut sa čelne pozicije u županiji, ali očajan rezultat HDZ-a ugrozio je poziciju Plenkovića i premijer je odustao od svoga plana i dogovorio se sa Milinovićem da ostane bitan čovjek u županiji, te da ga neće dirati ako se ne vraća u Sabor.

To je kao informacija stvorilo bijes kod pravaša i hadezeovaca u županiji i mislim da se zato trese stolica Starčeviću. Da nije tako  izbori u županiji bi bili javni, a ne tajni prije par mjeseci. Meni se osobno čini da sad svi spašavaju Plenkovića, a na izborima su ljuti protivnici Plenkoviću.- komentira Keleminec.

 

HOP