SKANDAL: Stevo Rusan potpredsjednik braniteljske udruge pije sa četnicima i nema ga na polaganju vijenaca za poginule branitelje!

0
4785

Stevo Rusan je omražen među braniteljima Gvozda jer je stalno u društvu pročetničkog načelnika općine M. Vrge, SDSS-ova vijećnika M. Malobabića i srpskog logorskog batinaša M. Galogaže.

-Povraća mi se na tog čovjeka. Gdje je braniteljima bio mozak da ga izaberu u rukovodstvo udruge. On neke branitelje proziva za ustaštvo, kao naprimjer Ivu Vranića, a pije i ždere sa okorijelim četnicima!-rekao nam je branitelj iz Gvozda.

Za dan Oluje nije ništa napravio za poginule branitelje niti organizirao jedan  jedini vijenac ! Sramotno.

– Nije čudno njegovo ponašanje. Žena mu je iz ekstremnog srpskog kruga, koliko sam upoznat, ona je rod srpskog bezbednjaka i batinaša u ratu M. Šapića, desne ruke M. Linte.

On i žena su prvo otvorili kafić pa propali, potom pekaru, pa su propali, da bi većinu vremena Rusan radio na crno u pekari u Vojniću. Koliko znam bilo je tu i dugova za obaveze državi…zato Stevo mora gutati govna za srpske ekstremiste.-kaže nam pravoslavac iz rodnog sela njegove žene.

Rusanu su branitelji van same udruge zabranili da im priđe i sami kao civili položili vijenac te napravili domjenak u čast domovjnske zahvalnosti.

Rusan je idealan suradnjk SDSS-a. Ne organizira komemoracije za poginule branitelje, ne polaže vijence na spomen obilježja  branitelja. Kao da ne podnosi domovinski rat.

Kada će konačno branitelji maknuti to SDSS-ov strašilo za ptice među braniteljima?!