Bošnjački efendija zastrašuje narod “velikim zlom”, muslimanski mediji sotoniziraju Hrvate!

0
7646

IMA LI U BiH ZAISTA SKRIVENA ”VOJSKA” MUDŽAHEDINA I JESU LI ONI POTENCIJALNA PRIJETNJA SIGURNOSTI HRVATA U BiH , KAO I HRVATSKE ?

Kakva sudbina očekuje Hrvate u BiH ?
Dok se društvenim mrežama širi video zapis koji slavi “vakat kada će doći rat” i poziva “braću mudžahedine iz Europe da se ujedine i dignu kada dođe vrijeme za džihad bosansko hercegovački uglednici se drvljem i kamenjem bacaju na Hrvatsku , tvrdeći da su to naši zlonamjerni objedi !?
Kontroverzni video na svom “Facebook” profilu objavio je izvjesni Vahidin Delić i za samo nekoliko dana imao je više od 75.000 pregleda.
U videu koji je za samo nekoliko dana imao i oko 700 dijeljenja nepoznata osoba ističe da se, kada bude objavljen poziv na džihad, neće odazvati samo “10.000 Muhadžira-svetih ratnika iz BiH, već i svi iz Europe” ?! U ovom videu isto tako veliča se i zloglasni odred “El mudžahedin”, a ono što posebno zabrinjava jesu komentari na video zapis !
“Kad bude vakat došao, i brat ide”, “Alah te nagradio i ja idem u te redove”, “Na Alahovom putu za vjeru islam ne žalimo svoje živote dati samo da bi Alahova riječ bila gornja, a nevjernička donja”, “I ja se odmah odazivam pozivu braćo, ali i moje troje djece”, “Ima nas mašalah ako zatreba”
Osim ovog videa, Delić je na svom profilu, ali i YouTube kanalu, postavio i videe koji se odnose na “junačke” akcije odreda “El mudžahedin”, koji je tijekom proteklog rat počinio neke od najsurovijih ubojstava .
Ovo je i totalnom laiku pokazatelj kako se putem društvenih mreža širi govor mržnje, regrutiraju novi sljedbenici, ali i sve otvorenije propagira islamski radikalizam i džihad a vlasti na razini BiH već godinama žmire na tu opasnu pojavu koja poprima sve veće razmjere .U najmanje 28 naselja u FBiH, uglavnom seoskih, sve više jača ideologija vehabizma i radikalnog islamizma, koji je nerijetko povezan i s terorističkim djelovanjem ! Prema raspoloživoj dokumentaciji vidljivo je da su radikalni islamisti svoje utočište pronašli u 17 Općina, i to u šest kantona. Najviše takvih naselja je danas u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), gdje je potencijalna opasnost naznačene u čak 14 sela i prigradskih naselja , i to na području Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja i Tešnja. Među evidentiranim točkama u ZDK nalaze se i po vehabijama od ranije poznati Šerići kod Zenice, te selo Gornja Bočinja kod Maglaja, kao i Ošve, koje su prije nekoliko mjeseci etiketirane kao rasadnik džihadista, iz kog i stari i mladi idu da se bore za Islamsku državu ? U Tuzlanskom kantonu (TK) selefije žive u pojedinim naseljima na području općina Gračanica, Kalesija, Živinice i Srebrenik, kojem pripada i Gornja Maoča, najozloglašenije vehabijsko gnijezdo u BiH, gdje se ne tako davno zavijorila i zastave svirepe terorističke organizacije !? Ti isti ljudi naseljeni su i u tri sela u USK, i to kod Cazina, Bihaća i Velike Kladuše . Ima ih i kod Travnika i Donjeg Vakufa, uključujući i Mjehuriće ,gdje se radikalni islamisti navodno obučavaju da rukuju oružjem ? Apsurdno je da sigurnosne agencije nisu upoznate s dešavanjima u Hadžićima i Ilidži , uključujući i naselje Zaklopača, gdje su, kako tvrde povjerljivi izvori nedavno boravili i presuđeni teroristi, sirijski dobrovoljci, te predavači IS!

Upozorenja stižu i iz Europe, prema kojima teroristička prijetnja koja postoji u BiH nije za podcijeniti ! Što to točno znači i koliku opasnost predstavlja za sigurnost Hrvata u BiH , kojih u velikom broju ima u Srednjoj Bosni i drugim kantonima , ne treba ni govoriti , kao ni za Hrvatsku u čijem susjedstvu na domak granice ( Cazina, Bihaća i Velike Kladuše) takoreći leži tempirana bomba !
Pa se onda još s Igmana oglasi reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović , kako se Bošnjacima sprema ”veliko zlo ” , a Zenica ,Žepče , Zavidovići ,Maglaj ,Tešanj ,Gračanica ,Kalesija ,Srebrenik ,Živinice , Bihać , Cazin ,Velika Kladuša ,Travnik , Donji Vakuf , Ilidža ,Hadžići ,Goražde prepuni po blagoslovu Allaha Dželešanua , u što čisto sumnjam jer to ni jedna čista vjera to ne zagovara , svetih ratnika !? Zanimljivo , jako zanimljivo reisu-l-ulema Huseine ef. Kavazoviću ?

M.Š.M

HOP