Srpska crkva Blažene Djevice Marije u Banstolu posvećena je ‘žrtvama Oluje’ i Putinu!

0
8252
Banstol, 27. decembra 2018. - Mestani Banstola, kod Indjije, gde se gradi Hram Blage Marije, koji je posvecen srpskim zrtvama ratova devedesetih, prvenstveno zrtvama hrvatske akcije “Oluja”, u naselju poznat kao Putinova crkva, uputili su poziv i molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vucic da zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom poseti to naselje prilikom njegove zvanicne posete Srbiji u januaru. FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bg

Crkva Blažene Djevice Marije u Banstolu u podnožju Fruške gore, u narodu je  već poznata kao “Putinova”  uskoro će početi s radom.
Zidarski radovi koji su započeli u ožujku prošle godine polako se privode kraju. Crkva, koja je identična ruskoj crkvi Svetog Nikole u Sofiji, posvećena žrtvama Oluje, ali neslužbeno i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, bit će prvi hram ruskog stila na Fruškoj gori.

Međutim, ovo nije kraj jedinstvenosti ovog nastojanja. Naime, rusku “Putinovu crkvu” služit će pop iz Amerike, točnije proto-svećenik Siniša Hrvačević, koji dolazi iz župe Srpske pravoslavne crkve u Clevelandu.

Srbi iz Amerike također su svojim doprinosima pomogli u izgradnji hrama.

– Prva liturgija održana je već 4. kolovoza, kada su u Oluji započele vojne akcije i protjerivanja Srba. Još jedna konačna kupola je u izgradnji, a zidarski radovi su gotovi, za deset dana crkva će biti pod krovom. Kad smo se upustili u taj pothvat, nikada nismo očekivali da će crkva biti tako velika i tako brzo dovršena. Stolarija je već osigurana, treba napraviti fasade, ikonostas i uređenje interijera, ali hram može poslužiti svrsi. Ovo je prva crkva u povijesti koju su podigli Srbi ruskog stila – rekao je Branko Simonović, inicijator izgradnje crkve i član Odbora za izgradnju Banstola.pisao je to Blic prije sedam mjeseci.

Haški sud priznaje 46 žrtava Oluje.

received_495528387687665

Ovaj dokument je dokaz svih srpskih laži.

Zanimljivo da na ovu crkvu i njezino manipulatorsko značenje nije reagirala naša diplomacija. Nije pokušala niti utjecat na rusku diplomaciju koja je uvučena  u ove bezočne laži. Ruska politika se koristi za ostvarenje Velike Srbije.

Rusi su zagrizli gorak kolač iako su u slučaju puča u Podgorici bili prevareni od srpske vlasti koja ih je prodala i otkrila njihov plan ovladavanja Crnom Gorom.

Srbe zanima ostvarenje Velike Srbije i apsolutno im je svejedno s kim.

Naša diplomacija ignorira  Srbiju. Dozvoljava njihovu inicijativu i sve više se osjeća propuh pred našim vratima. Ofenzive srpske politike u našem školstvu, kulturi , pravosuđu i policiji doveli su Hrvatsku u kaotično stanje.

Ovakvi cirkusi u vjerskom sektoru potiču trajnu mržnju  među dvijema nacijama. O tome se pitanju  katolička crkva ne usuđuje sukladno djelovati, a vlast ignoriranjem  potiče rast zla u regiji.

HOP