Fizičara koji je ukazivao na korupciju prvo su strpali u Remetinec, a poslije poslali na psih. vještačenje!

0
12996

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

Jučer je nakon pedesetak dana štrajkanja glađup pred  Ministarstvom obrazovanja uhićen  je fizičar Boris Ivetić.

Ovaj mirni prosvjed kojim je Boris na ulici ukazivao na kriminal i korupciju u navedenom Ministarstvu za Borisa se pretvara u pravu agoniju, kao i za njegovu obitelj!
Danas su članovi stranke Slobodna Hrvatska došli pred Ministarstvo kako bi dali podršku Borisu. Došao je i njegov otac. Danijel Galović, supredsjednik stranke Slobodne Hrvatske kaže kako je gospodin Dragan, otac Borisa Ivetića vidno utučen i iscrpljen od agonije kroz koju prolazi u ovim trenucima. Ispričao je aktivistima tijek događaja od trenutka kada je njegov sin Boris uhićen.
Na saslušanje nakon privođenja, koje je održano bez odvjetnika i bez mogućnosti da kao OTAC ili kao javnost, bude prisutan na suđenju gospodin Dragan kreće u potragu za svojim sinom.

otac borisa ivetića

Nakon cjelodnevne istrage koje je uključivalo neuspješno kucanje po razno raznim institucijama, dolazi do suca koji mu izdaje dozvolu da smije posjeti sina u Remetincu u ponedjeljak u 9.00 ujutro. No već nakon pola sata ponovo preokret nakon neočekivanog telefonskog poziva. „Vašeg sina morat ćemo dodatno psihijatarski vještačiti pa nećete moći u to vrijeme posjetiti svoga sina.“

Institucije kojima se Boris Ivetić obratio umjesto da su ga zaštitile, da su mu pomogle, još jednom su mu okrenule leđa. Okrenule su leđa i njegovu ocu koji ga jedino želi vidjeti.
Pitanje dana za kradljivu ministricu Divjak:

Da li je moguće da mladog znanstvenika koji već 50 dana na ulici ukazuje na kriminal te korupciju u vašem ministarstvu i koji je u tom vremenu uspio napisati novi znanstveni rad šaljete na psihijatrijsko vještačenje? Tko je ovdje lud?
To je NOVA OBRAZOVNA REFORMA?
REFORMA KOJA POČINJE U MINISTARSTVU, A ZAVRŠAVA U REMETINCU?

Slobodna Hrvatska

HOP