Elitama ovisi status o zauzimanju za lažne srbijanske interpretacije povijesti Hrvata

0
5206

Znanstveni simpozij u Rijeci, predavanje gosp. Ante Brešića pl. Mikulića

U Hrvatskoj sve slobodnije djeluje sve više školovanih i inteligentnih mladih ljudi koji istraživanjem hrvatske i svjetske povijesti te pronalaženjem povijesnih dokumenata, njihovom pravilnom interpretacijom podržanom mnoštvom dokaza, otkrivaju pravu hrvatsku povijest. Oni ne pristaju i ne nasjedaju na srpsko-jugoslavenske laži te ne dozvoljavaju da im povijesno otpisani kadrovi trenutno na poziciji elite u zalasku, sole pamet svojim ludorijama i nameću nevaljane i škodljive obrazce razmišljanja.

Tim elitama uvjet opstanka je službeno prihvaćena srbijanska inačica povijesti. One su zaostatak srbokomunističkog sustava i njihov današnji status ovisi o tomu koliko se zalažu za održavanje upravo te lažne srbijanske interpretacije povijesti Hrvata, jer su njen proizvod i dijete. Dijelit će njezinu sudbinu. One su toga svjesne, zato je se grčevito drže.

Hrvatska povijest dobrim dijelom je prikrivena, zanemarena, pogrešno interpretirana, pa čak i pokradena. To nije slučajno. Glavni razlog za to je što je povijest najvažniji resurs jednog naroda. Ona je njegov identitet. Bez povijesti, nema ni naroda. S lažnom poviješću, narod ide u lažnu budućnost i u pravilu bude uništen. Zato je to izuzetno važno.

Neki susjedni narodi nemaju vlastitu povijest uopće ili im nedostaju cijela povijesna razdoblja, pa to nastoje nadoknaditi otimanjem najvrjednijeg resursa hrvatskog naroda, njegovu povijest, koja neprekidno traje već najmanje dva tisućljeća, kako bi na taj način izgradili vlastiti identitet i stekli neki međunarodni ugled i probitke. To treba hitno zaustaviti i obrnuti taj proces.

To vrlo zanimljivo predavanje moraju pogledati i poslušati svi hrvatski povjesničari, političari, a ponajviše hrvatska budućnost, mladi i studenti.

“A blago vašim očima jer vide i ušima jer čuju!”(Mt. 13:15)

HRVATSKI ARHIEPISKOP †ALEKSANDAR