Radio Dunav iz Vukovara brine o statusu zločinca Kapetana Dragana u Lepoglavi i kada će izaći na slobodu!

0
2924

Ugroženi četnici imaju svoj radio u Vukovaru u duhu ‘dobrosusedskih odnosa’  i brinu o statusu ratnog zločinca lažnog prezimena D.  Vasiljkovića nazvanog kapetan Dragan. Pravo ime ovog zločinca  je Dragomir Vasilić, rođen u selu Dvorište, općina Golubovac.

-Radio Dunav Vukovar govori o “navodnim” ratnim zločinima za koje je osuđen Dragan Vasiljković!!! I to pišu u srcu Grada Heroja Vukovara!

20190903_223732

S time da su u toj objavi izjavili da se radi o “navodnim” ratnim zločinima. Kad sam to komentirao blokirali su me, ali su ipak izbrisali riječ “navodni” no ja imam snimljenu objavu prije izmjene.- komentirao je D. Mandić.

“Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, podneo je novu molbu za uslovni otpust iz hrvatskog zatvora u Lepoglavi. Kako prenosi Tanjug, on izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj. Molbu je preko svojih advokata iz Hrvatske podneo Županijskom sudu u Varaždinu, rekao je za Tanjug Vasiljkovićev advokat iz Beograda Dragan Palibrk. Vasiljkoviću kazna inače ističe 20. marta 2020. godine. Njemu je jedna molba za uslovnu slobodu već odbijena u novembru prošle godine. Prema proceduri, sud pre odlučivanja o molbi, treba da zahteva mišljenje zatvora u Lepoglavi u kome Vasiljković služi kaznu, a kako je Tanjug već izveštavao, njemu su u tom zatvoru u više navrata uskraćivane posete advokata, sveštenika, a bio je i u samici zbog navodnog kršenja disciplinskih pravila u zatvoru.”

HOP