20 milijuna kuna bačeno je za brod Galeb, Njemačka nešto slično nije obnovila niti sa 130 milijuna, da li je Obersnel normalan?

0
11403

Otvoreno pismo njima.

Olupina Galeb će vrlo vjerojatno potonuti u luci, jer ga samo školjke drže na površini da ne potone! Izvlačenje će koštati čitavo bogatstvo! Brod nije osiguran jer nije registriran! Izvlačenje ćemo morati platiti mi građani Rijeke, jer je grad Rijeka vlasnik!

Samo Vam crtam! Navedene činjenice su iznesene u veći niz navrata, kako sa moje , tako sa strane Josip Kukuljan. Volio bih da ih kolege iz struke ili pobiju ili potvrde.

obersnel

“Obersnel nije za zatvor! Njega pod hitno u ludnicu treba strpati! U uređenijim državama kao što je Njemačka javnost potresaju skandali u obnovama povijesnih brodova što možemo vidjeti na primjeru broda Gorch Fock izgrađenog 1958 godine dugačkog 80 metara na kojem je u siječnju 2016. godine započet remont za kojeg je obećano da će koštati 10 milijuna eura i da će trajati 17 tjedana.

OBER

Troškovi su se tokom dvije godine popeli najprije na 75 milijuna eura da bi ove godine premašili 130 milijuna eura, a po zadnjim saznanjima iznose više od 135 milijuna eura. Brod Gorch Fock još stoji u dijelovima na suhom vezu i pitanje je hoće li će ikada isploviti. Prekoračenje troškova dovelo je do istrage koja je rezultirala otpuštanjem uprave brodogradilišta. Sad usporedite grad Rijeku sa Njemačkom državom pa razmislite je li taj čovjek za ludnicu? Itekako za ludnicu i to do kraja života!

obi

Obnavljati Galeb ili spaliti cijeli grad Rijeku, nema razlike! Kad jedna Njemačka država nije u mogućnosti obnoviti toliko mlađi, manji, nikad potopljen brod sa više od 130 000 000 eura, kako taj umni bolesnik misli obnoviti tu olupinu sa 6 000 000 eura??? BOLESNO!” Već je gotovo 20 000 000 kuna poreznih obveznika bačeno u vjetar na račun te olupine i onaj tko je tu olupinu proglasio kulturnim dobrom bi morao za taj nebulozan potez snositi odgovornost.

Capt. Nedeljko Kuzma  otvoreno pismo

HOP