SPC DODIJELILA NAJVEĆE CRKVENO PRIZNANJE ZLOČINCU VUČIĆU

0
1680

UPRAVO U BEOGRADU: SPC DODIJELILA NAJVEĆE CRKVENO PRIZNANJE VUČIĆU, PATRIJARH IRINEJ PROZVAO HRVATE!

Povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej je večeras temeljem odluke Sinoda SPC-a, najviše crkveno priznanje – Orden Svetog Save – dodijelio Aleksandru Vučiću.

Irinej je, pohvalivši Vučića, spustio i “prijateljima” Hrvatima: – Bez Aleksandra Vučića Srbija bi bila ozloglašena zemlja, zemlja genocida. Tako bi nas predstavili naši “prijatelji” koji bi sva nedela pripisali srpskom narodu.

Miloradu Dodiku, apsolutnom gospodaru tzv. RS, Irinej je u Beogradu dodijelio Orden Svetog Simeona Mirotočivog… Tijekom dodjele priznanja, Vučić je održao govor popraćen burnim ovacijama i obećao da će “nastaviti borbu za srpski narod zapadno od Drine i Dunava”, ma što mu to značilo. Na svečanoj akademiji, u sklopu prigodnog kulturno-umjetničkog programa, pobrojani su srpski pravoslavni manastiri, uključujući i one na Kosovu, u Bosni i Hrvatskoj, uz povik – “Živela Srbija!”…

U Hrvatskoj, naravno, nema nikakvih reakcija, a naša vlast i dalje intenzivno radi na prijemu Vučićeve Srbije u EU – jer tako traže Merkelica i Macron.

Velimir Bujanec

HOP