Beogradski portal blizak velkosrbinu s Banovine Ratku Dmitroviću, prijatelju Vučića poziva na potpuno fizičko uništenje i istrijebljenje Hrvata!

0
7761
Beogradski portal Intermagazin.rs blizak velkosrbinu s Banovine Ratku Dmitroviću, prijatelju ratnog i poratnog zločinca Aleksandra Vučića poziva na potpuno fizičko uništenje i istrijebljenje Hrvata iz cijele Srbije
FB_IMG_1573229755463
 Navikli smo godinama unatrag na sliku širenja i raspirivanja nesnosne mržnje prema svemu hrvatskom i katoličkom u Srbiji. U tome veliku utrku uzajamno vode mnogi srbijanski mediji pod izravnom paskom, bilo poludjele vlasti ili ništa manje divlje srbijanske oporbe. Ujedinjeni su samo u patološkoj mržnji prema Hrvatima. Ona isijava i na stupcima portala Intermagazin.rs, koji se svakodnevno iz pera združene crveno – crne razbojničke i pljačkaške bande i političkih pobornika komunjara i četnika obrušava na Hrvate i Hrvatsku, ali i na sve ostale srpske susjede. U bolesnoj paranoji razularena, pomahnitala i razuzdana velikosrpska rulja za sve vlastite prijašnje, sadašnje i očito i vrlo skore buduće neuspjehe i poraze okrivljuje sve oko sebe, a nikako i nikad se ne sjete pogledati si u vlastito lice zlobe i pakosti, što na koncu i rezultira njihovim devijantnim, psihopatskim i sociopatskim pogledom na svijet što ih okružuje.
FB_IMG_1573292842796
Dugo je glavnim ravnateljem portala Intermagazin.rs bio Radomir zvani Ratko Dmitrović, jedinstveni i ogledni primjerak osobe sjedinjenih ideoloških i političkih stavova i mišljenja komunista Tite – Kite i četnika Mihajlovića Draže – Paralaže. Dmitrović kao i novinarski mu suputnici i sapatnici tužne i žalosne srbijanske medijske zbilje šaraju i varaju vlastitu čitateljsku pučinu, “stoku jednu grdnu,” što bi kazao prije dva stoljeća jedan glasoviti pjesnik, obiljem najogavnije velikosrpske promidžbe. Lažne izbjeglice iz Hrvatske predvođene Ratkom Dmitrovićem, tipom po potrebi sa petokrakom na glavi, a kokardom u džepu, a može ovisno o političkom trenutku biti i obratno, kao galerija ljudski, karakterno i moralno opskurnih i intelektualno oskudnih novinarskih mamlaza i bilmeza, pobjeglih od zdravog razuma pretprošloga tjedna prešli su zamišljenu gornju crtu bilo kakve daljnje tolerancije njihovih svakodnevnih šovinističkih ispada protiv Hrvata i Hrvatske. U povodu održavanja redovite sjednice HNV -a ( Hrvatskog nacionalnog vijeća ) Srbije i to po prvi puta u glavnom gradu Srbije Beogradu, Intermagazin.rs donio je kraće izvješće i njima svojstven zlonamjeran, zlurad, ali i opak i opasan osvrt i prijeteću poruku svim Hrvatima Srbije. Ona izvire iz samog naslova izvještaja sa sjednice HNV-a u Beogradu: “Hrvati se okupili u Beogradu i hoće da se pitaju za sve u Srbiji!” U biti, čelnici HNV-a našli su se prvi puta na jednom skupu takve vrste u Beogradu tražeći i apelirajući od grada Beograda da osigura barem optimalni prostor za skupove i okupljanja hrvatske nacionalne zajednice u Beogradu. Dok Vučićev potrčko Pupovac sa svojom klikom metodama političkih ucjena, spletki, intriga i rovarenja po nalogu Srbije nekažnjeno radi što hoće usred Zagreba i Hrvatske, dotle brojna hrvatska nacionalna manjina u Beogradu, Srbiji i Vojvodini nema ni minimalne uvjete političkog djelovanja, okupljanja, mnogi ni elementarno pravo glasa u većinskoj srpskoj sredini.
FB_IMG_1572122647569
U ime HNV-a na redovitoj sjednici hrvatske nacionalne zajednice u Beogradu Jasna Vojnić, hrvatska zastupnica u Skupštini Srbije, kao i Tomislav Žigmanov, politički lider vojvođanskih Hrvata iz Subotice, istaknuli su kako se hrvatska nacionalna zajednica već tri godine bezuspješno i uvijek s istom zamolbom obraća predstavnicima grada Beograda za ustupanje prostorija za političko djelovanje i okupljanje članova HNV-a u Beogradu, ali to uvijek ostaje bez pozitivnog odgovora gradskog poglavarstva Beograda pod izravnom kontrolom Vučićevih nazadnjaka i mračnjaka. Tomislav Žigmanov je u svezi s time podsjetio kako srpska nacionalna manjina u Zagrebu i SNV imaju prikladan prostor i sve uvjete za okupljanje i djelovanje, te kako Hrvati Beograda i Srbije samo skromno traže isto ono što imaju Srbi u Zagrebu i Hrvatskoj i ništa više ili manje od toga. No, Srbije se po tko zna koji put oglušila o prava hrvatske nacionalne manjine u Beogradu i u Srbiji, usprkos činjenici da je i po riječima Žigmanova, zabilježen mali, ali posve nedovoljni pomak u tretmanu hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji otvorenjem lektorata, otkupom kuće bana Josipa Jelačića, izgradnjom Doma kulture, financiranjem pojedinih kulturnih udruga s hrvatskim predznakom, naobrazbom, osiguravanjem udžbenika na hrvatskom jeziku. Ipak, sve je to i po mišljenju Tomislava Žigmanova tek simbolično i nedostatno, budući Hrvata uopće nema kao sudionika na svim razinama političke vlasti u Srbiji u kreiranju politike, za razliku od srpske manjinske zajednice u Zagrebu i diljem Hrvatske gdje Pupovčeva politička klika ima, nažalost, etablirane, nezaslužene i neopravdano visoke pozicije u društvu, koje ničim nisu zavrijednili.
FB_IMG_1573232628046
Na ovaj provokativni i nadasve izazivački članak portala Intermagazin.rs reagirala je trenutačno armija poludjelih i podivljalih velikosrpski nabrijanih budala i luđaka. Kao bijesni psi, pušteni netom iz neke kafilerije pasa, sijali su u čitateljskim komentarima i osvrtima na sadržinu tetksta posvećenom političkom skupu Hrvata i HNV-a u Beogradu serijskom i rafalnom paljbom iz svih oružja, palacajući njihovim otrovnim zmijskim jezicima. Isplivavala je iz preko 90% komentara takvog odvratnog šljama i neviđenog društvenog taloga sva smrdljiva žabokrečina srbijanskog nakaradnog, nakaznog i životinjskog poimanja suživota sa Hrvatima katoličke vjere. Pozivali su masovno na progon i ubojstva Hrvata, a nakon što je 30. listopada ovaj skandalozni poziv na odmazdu i kolektivni linč svih Hrvata Srbije objavljen na portalu Intermagazin.rs već gotovo dva tjedna nitko se ni iz Hrvatske nije očitovao, prosvjedovao i stavio u zaštitu ugrožene Hrvate iz Srbije i Vojvodine, kojima se medijski prijeti kolektivnim protjerivanjem ili masovnim i genicidnim ubojstvima u najavi. Pogledajmo sad bez ikakve jezične korekcije pisanja i izgovora naroda balkanskih i srbijanskih ekavaca i brekavaca, kako oni to javno, nekažnjeno, kao fetivi zločinci i mrzitelji svega hrvatskog, prijete listom svim Hrvatima katolicima, a hrvatske poltičke institucije i dalje na sve to samo mudro šute manirom nekog tibetanskog mudraca, dok združena komunjarska i četnička đubrad i stoka iz Srbije u svojim čitateljskim komentarima na tekst portala Intermagazin.rs pod naslovom “Hrvati se okupili u Beogradu i hoće da se pitaju za sve u Srbiji!” prijeti masovnim progonom ili ubojstvom svih Hrvata Srbije i Vojvodine slijedećim srpskim porukama:
vojo na krmači
Za Srbiju kaže: 30.10.2019; 11:17 AM:
“Možemo mi i “kulturno” da se ponašamo kao i Hrvati. Proterati vas sve Olujom.”
Mitar kaže: 30.10.2019; 12:16 PM:
“Prvo moramo izvršiti ono što je Hrvat Budak zamislio, ali nad Hrvatima. To stoga da bi simetrija bila potpuna, a to je upravo ono što hoće Hrvati Beograda: potpuna simetrija. A onda, u skladu sa simetrijom, treba vam smjestit jednu srpsku Oluju i Bljesak pri čemu će svi srpski generali biti oslobođeni odgovornosti. To se zove politika reciprociteta ili simetrije.”
Krojač kaže: 30.10.2019; 1.53 PM:
“Za vaše Hrvate sva ona prava koja su imali Srbi u Hrvatskoj, uključujući i ona stečena u Jasenovcu, “Bljeskom” i “Olujom”. Naravno, ova prava treba umanjiti imajući u vidu i činjenicu da Hrvati nikad nisu bili konstitutivni narod u Srbiji, kao što su to bili Srbi u Hrvatskoj.”
So Cal kaže: 31.10.2019; 4:14 AM:
“Marš napolje svi i ostavite kuće Srbima iz Hrvatske kojih je četvrt miliona. Da se okupljate? Da planirate sledeći pokolj Srba? Da budete peta kolona? Ništa vam ja ne verujem. Vi ste najljigaviji narod na svetu, dokazano.”
Teoretičar kaže: 30.10.2019; 9:57 AM:
“Isto za Hrvate u Srbiji kao i za Srbe u Hrvatskoj? Pa, može. Kojim redosledom hoćete? Da krenemo od Oluje ili Jasenovca, pa da vam onda damo sobu za sastanke ili hoćete prvo sobu za sastanke… Nema veze, prvo đinđi monđi, pa onda soba.”
Kosovac kaže: 30.10.2019; 6:47 PM:
“Ja predlažem prvo treba Žigmanovu odseći jezik, ne oprati sapunom. Da bi tako ove 8 000 hrvatskih kukavica u Beogradu kao u Srebrenici naučili bon – tonu, ako ne znaju ispravno da govore, šta će im jezik uopšte. Traže prostorije na sred Terazija. Ko ne zna prošlost… ONomad su hrvatski pripadnici KFOR.a u Kosovskoj Mitrovici napisali: “Ne prilazite, budemo pucali,”naravno, da nam stave do znanja da su i oni tu, a Vučiću se tresle gaće… i Dačiću žvakale dupe… Kad je Austro – Ugarska okupirala Beograd 1916. godine prvo što je bilo, jeste da je donela uredbu o zabrani upotrebe ćirilice. Pa je onda počela da izdaje neke “Beogradske novine” na latinici naravno, a tekstovi na kome drugom jeziku, nego na hrvatskom narečju. Glavni urednik je bio Hrvat Juraj Oršić – Slavetički i “hrvatski” književnik Milan Ogrizović koji je kao dečak konvertovao u rimokatoličku veru. Vojska i deo Beograđana je bila odsutna, jer je ratovala i ginula. Ovo preostalo stanovništvo je preživelo čitajući uz ručak te austrougarosko – hrvatske latinične novine. Nekima i nije to padalo teško… 1918. je propala K und K monarhija, došlo oslobođenje, pa su se ovi Hrvati na brzinu prešaltovali “Gde ste do sada braćo Srbi.” Sada, kada je Evro – Ugarska opet došla na pregovore o pridruženju, šta će Hrvoje, nego normalno kao svoj na svome. Naš’o pa zaš’o.”
Mitar kaže: 30.10.2019; 1:54 PM:
“Mi trebamo ozvučit sve i jednog Hrvata u Beogradu. Sve snimat šta govore. A onda kad dođe dan “d” zbaćemo šta nam valja činit. Treba počet pravit spiskove najokorelijih ustaških terorista u Beogradu.”
Persida kaže:30:10.2019; AM:
“Hrvati, Šiptari, Cigani i azilanti imaju u Srbiji veća prava od Srba zahvaljujući izdajničkom režimu Aleksandra Vučića. Ovo je samo naknadno podjebavanje i učvršćivanje njihovih pozicija. Kad Beograd prestane da bude ustaški grad u kojem caruje Sorosev ološ, sve će se promeniti preko noći. To se ne može desiti do Putin, SPC i briselska mafija podržavaju Vučića. Narod je nemoćan da smeni mafiju, ali doći će i taj dan.”
Istina kaže: 30.10.2019; 10:54 AM:
“Licemerni dvolični Rvati, ubice dece i žena našli da traže prava u Srbiji. Hrvatima u Srbiji dati ista prava kao Srbima u Hrvatskoj.”
Za Srbiju kaže: 30.10.2019; 11:14 AM:
“Malo im je što ustaški lobi vlada Srbijom i hrvatske tajne službe. Oni bi da potpuno preuzmu vlast. Malo im je predsednik Vlade – Hrvatica. Vreme je da te okupatore ispratimo preko granice.”
Persida kaže: 30.10. 2019; 11:48 AM:
“Što pre, neka ih pojedu crvi, to im iskreno želim, da bog da se raspali u ime jasenovačkih žrtava.”
Milan kaže: 30.10.2019; 1:23 PM:
“Počnimo od toga da im zabranimo upotrebu latinice!”
Mitar kaže: 30.10.2019; 10:58 PM:
“Latinica je ustvari srbica. I srbica i latinica potiču od istog Vinčanskog pisma.”
Dijagnoza Hrvat kaže: 30.10. 2019; 5:18 PM:
“Tebi nije bilo dovoljno preplivavanje preko ledene Save 1992. iz Republike Srpske u Kromanjoniju, sada tražiš da vas najurimopreko Drave???”
Kulak kaže: 30.10.2019; 8:01 PM:
“U Srbiji ima Bunjevaca i tim ljudima svaka čast. Oni su srpski patrioti. Bunjevci vole svoju zemlju Srbiju. A šta se tiče tih nekakvih Hrvata, ako ih ima u Srbiji, treba ih tretirati onako kako je ratni zločinac Tuđman tretirao Srbe u Hrvatskoj. Oko za oko, zub za zub.”
Goga kaže: 31.10.2019; 3:49 AM:
” Kakva prava imaju Srbi u Hrvatskoj, takva trebaju imati i oni prava, a znamo šta je se Srbima radilo i još se radi na totalnom uništenju! Ma, marššš bagro povarena!!!!!”
Mitar kaže: 31.10.2019; 11:30 AM:
” U skladu sa simetrijom za koju se zalažu Hrvati Beograda, mi moramo kopirajući najvećeg Hrvata Tuđmana tražit da sve i jedan Hrvat Srbije potpiše lojalnost državi Srbiji. Jedini oni koji potpišu lojalnost mogu dobit pasoš. Oni koji ne potpišu, moraju biti protjerani. Tako kaže Tuđman, a to je aminovala i Evropska Unija kojoj mi težimo, te joj se moramo povinovati.”
MItar kaže: 31.10.2019; 11:40 AM:
” U skladu sa simetrijom koju traže Hrvati Beograda, moraće američki ambasador u Beogradu da sjedne na srpski tenk koji gazi Hrvate Beograda na autoputu za Zagreb, kao što je gazio srpske civile na autoputu za Beograd. Na ovaj način simetrija će biti očuvana, pa će Hrvati Beograda biti zadovoljni, a samim tim i Evropska Unija će blagonaklonije gledati na Srbiju.”
Kulak kaže: 2.11.2019; 12:28 AM:
“Ukloniti hrvatske lobiste iz Srbije čeličnom metlom. To je realno, to možemo. Sve te zloglasne Sonje Biserko, Izabele Kisić i druge hrvatske lobistice nanele su Srbiji i Srbima jednaku štetu kao i njihovi ustaški idoli koji su klali naš narod.”
Ovakvih je i sličnih divljih i životinjskih poziva iz neopranih usta prljave srbijanske javnosti prema Hrvatima iz Srbije i Vojvodine iz dana u dan. Zato i ne čudi što su Hrvati iz Beograda, po crkvenim knjugama njih preko 135 000 u glavnom gradu Srbije na posljednjem popisu pučanstva iz 2011. godine u rubriku izjašnjenja nacionalne pripadnosti u manje od 8 000 izjavili da su Hrvati rimokatolici. Izjave i poruke Srba, čitatelja portala Intermagazin.rs odraz su razmišljanja i raspoloženja apsolutne većine većinskog naroda Srba u Srbiji spram njihovih susjeda i brojčano manjinskog naroda Hrvata na tlu Srbije i razlog životnog straha Hrvata u Srbiji da se slobodno nacionalno očituju Hrvatima i rimokatolicima.  Već to vodi procesu etnocida nad Hrvatima u miru uz sustavne oblike memoricida i u svijesti Hrvata Srbije kojima Srbi u Srbiji ne dopuštaju, kako se vidi i iz izvornih srpskih komentara o Hrvatima u Beogradu i Srbiji, ni izgovoriti da su Hrvati i katolici. Očito, Srbima u Srbiji njihovi susjedi unutar same Srbije i manjinski narod Hrvata u granicama srbijanske države krivi su i samo zato što su živi i što imaju hraborsti i smjelosti reći da su Hrvati. Srpski je fašizam i nacizam duboko ubrizgan u krv  i poremećeni i bolesni mentalni sklop prosječnog Srbijanca. Razvidno je to iz njihovih neubrojivih poruka Hrvatima Beograda i cijele Srbije i Vojvodine. Ako je šutnjom kao znakom odobravanja na ovakve prijetnje genocidom nad Hrvatima Beograda, Srbije i Vojvodine, cijela Srbija reagirala sukladno očekivanjima zatvarajući i oči i uši i time podupriući najavljeni srpski zločin nad Hrvatima iz Srbije, zašto gotovo dva tjedna od ove grozne i odvratne srbijanske medijske objave i bačene rukavice izazova u lice svih Hrvata Srbije šuti država Hrvatska i sve političke institucije u Hrvatskoj? Što se još užasno treba dogoditi Hrvatima iz Srbije nakon ovakvih poruka njihovih susjeda Srba iz same Srbije, pa da napokon država Hrvatska uzme u zaštitu Hrvate iz Srbije i pred međunarodim političkim forumima napkon internacionalizira pitanje statusa hrvatske nacionalne manjine u Srbiji? Hrvatska, javi se i konačno reagiraj! Za početak, ne bi bilo zgoreg da Hrvatska oduzme na ilegalni i kriminigeni način stečenu putovnicu i domovnicu srbočetniku Ratku Dmitroviću, dugogodišnjem uredniku ovog jadnog i bijednog portala Intermagazin.rs i nerazdvojnom prijatelju ratnog zločinca Aleksandra Vučića. Neprijeporno je da Dmitrović, kao zagovornik Velke Srbije, rođen na Banovini, novinarski uposlen prije rata kao jugosrbijanski politički špijun u Sisku i Zagrebu u svojstvu tobožnjeg dopisnika beogradske “Politike” do 1991. godine jest glavni, ali ne i jedini inicijator ovakvih i sličnih pamfleta protiv Hrvata na portalu Intermagazin.rs. Naručitelj medijske harange i histeričnih napada na Hrvate je redatelj svih političkih igrokaza u Srbiji Aleksandar Vučić. Na potezu je sad država Hrvatska. Ono što se odmah može napraviti u Zagrebu je lako i tehnički izvedivo. Treba čim prije otkriti pravi identitet, lokaciju svih Vučićevih i Dmitrovićevih čitateljskih botova i sendvičara, tih bezumnih i maloumnih čitaleljskih komentatora, izniklih iz laboratorija zajedničke Dnmitrovićeve i Vučićeve internetske umobolnice na otvorenom zvane Intermagazin.rs. I nakon što budu locirani i identificirani putem otkrivenih IP adresa, tim Srbima, komentatorima i čitateljima portala Intermagazin.rs što zagovaraju genocid nad Hrvatima iz Srbije, država Hrvatska mora zabraniti doživotno stupanje na tlo Republike Hrvatske. Bude li tko od njih, makar i u tranzitu pokušao proći kroz Hrvatsku u neku drugu zemlju, takvog Vučićevog i Dmotrovićevog SNS bota i sendvičara treba netom uhititi i osuditi na višegodišnji zatvor. Hrvatska mora zakonskim sredstvima uzvratiti Srbiji žestok udarac za ovaj do sada najjači i najveći srpski izazov i srpski poziv na istrijebljenje svih Hrvata u Beogradu, Srbiji i Vojvodini.
Dragan Ilić
HOP