Božinović treba dati ostavku jer pojma nema o slučaju Lučić, a za splitski slučaj je tvrdio da policija ne zna za vezu ubojice i dilera, a jednog je sklonila na sigurno!

0
18828

Na konferenciji policije u svezi slučaja iznude 100 000 eura od strane Leona Lučića, glasnogovornica Marija Goatta, Ivo Pelivan, pomoćnik načelnika za kriminalističku policu Policijske postaje Zaprešić te  Boris Novak voditelj službe organiziranog kriminaliteta iz Sektora kriminalističke policije za sve su okrivili ucjenjenog poduzetnika.

Audio snimka do koje je došao RTL, a koju ima i policija, pokazuje kako je izgledala ucjena koja je nekoliko dana trajala prema zaprešićkom poduzetniku od kojeg su tražili 100 tisuća eura i prijetili obitelji.

“Moraš mi samo reći auto s kojim dolaziš i moraš biti sam. Ako netko ide s tobom, ne izlazi iz auta. Znači, izlaziš ti sam. Auto na auto… razumiješ. Nemaš brige. Bio bi ja veliki kreten”, čuje se na audio snimci.

“Budi spreman donijeti gdje ti se kaže…”

“Skupljam cijeli dan lovu i zovem one koji mi u tome mogu pomoć. A ti, ako si tako pametan i znaš da ja zovem, onda bi trebao znati da je 100 000 ozbiljna cifra i da čak i banka treba tri dana”, napisao je poduzetnik u SMS-u na što je dobio odgovor: “100 skupi i budi spreman donijeti gdje ti se kaže u protivnom zanemari sve izrečeno. Sutra svatko živi svoj život i radi svoj posao. Lp”.

Poduzetnik je sve prijavio policiji prvog dana nakon čega je policija pratila pozive, poruke i sve informacije, no na primopredaji novca se doznajemo nisu pojavili, pa je na mjestu događaja došlo  do teškog fizičkog obračuna zbog čega su priveli i poduzetnika?!-piše RTL.

“Prepraćen je i ispitan zbog sumnje na kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede!

Lučić je u tučnjavi teško ozlijeđen i još uvijek se nalazi u bolnici Dubrava.

Policija na konferenciji za novinstvo nije željela odgovoriti da li je dobila mail od poduzetnika prije nego se išao naći sa Lučićem.

Policija nije znala niti objasniti kako se ipak našla na mjestu sukoba kad je on već uglavnom završio, jer se navodno nije poduzetnik  držao dogovora i nisu planirali doći tamo,  iako su znali lokaciju?

Zar si uopće policija može dozvoliti nesudjelovanje u takvoj situaciji ako ima sve naznake kaznenog djela i moguću pogibeljnu situaciju? Radi li se ovdje o težoj povredi radne dužnosti?

Poduzetnik tvrdi da je dao novac policiji koja ga je trebala označiti u svezi dokaza protiv Lučića. Zato nije jasno zašto poduzetnik nije uzeo novac kada se išao naći sa Lučićem. I taj dio priče najviše smrdi.

Policija na konferenciji za novinstvo nije objasnila otkuda povjerljive informacije o tom poduzetniku , a koje su osnova ucjene. Policiji je nebitno što žena od Lučića radi u policiji za ovaj slučaj.

-Prijetio nam se da su svi u policiji povezani i da ćemo vidjeti kad dođu njegovi iz Lučkog. Ja sam završio s potresom mozga – ispričao je poduzetnik.  Da li je u ovom kvaka?

Lučić i njegov kompanjon koji je sad u bijegu prijetili su pištoljima  poduzetniku, što je još jedan propust policije , jer nije zaštitila ucijenjene. Sve izgleda suviše namješteno.

Screenshot_20200113-134338_24sata20200113_134457

Nakon katastrofe u Splitu, gdje je policija tvrdila da nije znala za vezu ubojice i njegovih navodnih ucjenjivača, a na kraju  je jednog od  njih  sklonila  od Zavadlava  da ga ne ubije.

Ovo je očito i druga laž policije i potpuno nesnalaženje Božinovića kada njegovi policajci objašnjavaju vrlo čudne situacije. Nije li ovo dovljno zla u par dana da se smijeni nesposobni ministar policije i pročešljaju  slučajevi koji su potresli javnost?

HOP